Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Slobodni softver

Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.5.2013, 11:55   #21
Black Adder
Banned

Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 254
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Ubuntu 32 ili 64-bit?

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
1. Butuješ Windows 7
2. Desno dugme na My Computer, Manage, Disk Management, pobriši Ubuntu particije i proširi Windows particiju da popuni prazan prostor (znači DELETE Ubuntu particija pa RESIZE Windows particije, a ne formatiranje Ubuntu particija pa merge Windows + praznih)
3. http://www.howtogeek.com/howto/32523...ader-problems/

Drugi put za eksperimentisanje sa raznim operativnim sistemima koristi virtuelne mašine, a ne ovako s neba pa u rebra i bez ikakvog predznanja.
Ljudi, havala vam na svemu, ali ja vise nemam zivaca. Ocistio sam hard na laptopu, formatirao sve ubacivsi shugavi i drevni XP, sad sam krenuo da ubacim Win7 sa dvd na koji sam narezao njegov image, izaslo je "The file is posiblly corrup. The file header checksum does not match computed checksum." i vise da ide sve u k..... . Odnecu u servis neka se neki drugi uce na njemu, ionako su mi ga prodali nek mi ubace Win7 makar u onoj minimalnoj verziji.
Black Adder je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.5.2013, 12:07   #22
drzare
Član

Član od: 4.3.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 75 puta na 69 poruka

Citat:
Black Adder kaže: Pregled poruke
Ljudi, havala vam na svemu, ali ja vise nemam zivaca. Ocistio sam hard na laptopu, formatirao sve ubacivsi shugavi i drevni XP, sad sam krenuo da ubacim Win7 sa dvd na koji sam narezao njegov image, izaslo je "The file is posiblly corrup. The file header checksum does not match computed checksum." i vise da ide sve u k..... . Odnecu u servis neka se neki drugi uce na njemu, ionako su mi ga prodali nek mi ubace Win7 makar u onoj minimalnoj verziji.
Знаш како, ако ниси био у стању да прочиташ бар једно упутсво о инсталацији Убунтуа (а и ту има више слика него текста) , а при том се не потрудиш ни да прочиташ сва она упутства и упозорења што се појављују током инсталације, онда за тебе и иније ништа друго до Виндовс. Ако ти је проблем енглески што ниси одабрао Српски па лепо на миру одрадио инсталацију?
drzare je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku drzare na korisnoj poruci:
Black Adder (6.5.2013)
Stara 6.5.2013, 12:18   #23
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 688
Zahvaljeno 1.244 puta na 958 poruka

Ako nemas zivaca vise, ti lepo odnesi u servis kako si i zamislio. Ko nema zivaca, znanja i strpljenja oko racunara em ce da plati em nikada nista ne nauci. Tvoj novac, tvoje vreme, tvoja volja.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Black Adder (6.5.2013)
Stara 6.5.2013, 12:23   #24
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 4.056 puta na 3.772 poruka

Citat:
Black Adder kaže: Pregled poruke
izgleda nisi lepo narezao disk... a slažem se sa svima, nije linux za svakog, ne mislim nešto loše, ni ja ga ne koristim
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
Black Adder (6.5.2013)
Stara 6.5.2013, 12:38   #25
Black Adder
Banned

Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 254
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Citat:
water wizard kaže: Pregled poruke
izgleda nisi lepo narezao disk... a slažem se sa svima, nije linux za svakog, ne mislim nešto loše, ni ja ga ne koristim
Zivci su mi usijali trenutno, tipican kratkotrajni afekat kada vam nesto dosadi, pojacan rad neurotransmitera.
Odustao sam od Ubunta, nije zato sto je sve suprotno kao saobracaj u zemljama Komonvelta (leva strana ikonica za gasenje i minimiziranje) i jos neke kontradikcije (verovatno u inat Microsoftu), vec mi je sistem totalno nekompatibilan, potpuno nova arhitektura, kao kad oni americki marinci iz filma "U-571" upadnu u nemacku podmornicu i razgledaju jedinicu u kilometrima umesto u miljama. Windows je Windows, a starog vola je tesko nauciti oranju.

Sad pokusavam da bootujem ovaj Win7 na usb memoriju, posto nemam vise praznih dvd za igranje. Nasao sam fino uputstvo i sledim ga u detalje http://www.maximumpc.com/article/how...beta_a_usb_key
Black Adder je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.5.2013, 13:47   #26
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.144
Zahvaljeno 4.982 puta na 2.899 poruka

To što su ikonice za zatvaranje prozora levo a ne desno je čisto pitanje grafičkog okruženja, a ne Linuxa.

Ako se ikad zainteresuješ opet, skini ovo pa prelistaj:

http://www.ubuntugeek.com/ubuntu-an-...pdf-guide.html

A kao Linux za svaki dan koristi Linux Mint, pošto je grafičko okruženje na novijim Ubuntuima stvarno dušu dalo za treniranje živaca...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ubuntu

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) rogi23 Slobodni softver 67 3.7.2013 16:57
Ubuntu OS dex3108 Programi za mobilne telefone 4 3.1.2013 13:33
Ubuntu 9.10 review [od strane Windows korisnika] Djordje Turjacanin Slobodni softver 12 14.1.2010 15:56
Announcing Ubuntu 10.04 LTS: The Lucid Lynx DobroslaV Slobodni softver 8 29.9.2009 16:33
Ubuntu vodič za preživljavanje (posle instalacije) laikexpert Slobodni softver 0 26.12.2008 11:18

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:34.