![]() |
![]() |
|
|||||||
| Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#61 |
|
Član
Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 17 puta na 15 poruka
|
Kod:
sudo apt-get install kernel-package Treba navesti i da nouveau skoro da nema hw 3D podršku, osim generičko-esencijalno-eksperimentalne preko mesinog galliuma, tako da ne vidim svrhu ovog kompajliranja osim eto ako nije u razvojne ili edukativne svrhe? Inače, na tom procesoru kompajliranje kernela, po nekoj mojoj proceni, bi trebalo da traje oko 2 sata, a možda i više. Pa recimo i po tome možeš da znaš dal ti je uspelo ili nije .
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
Znaci bas sam ga nadrljao kako god da okrenem. Mozda je onda bolje da se okrenem onda onom nvidia96 drajveru pa da pokusam da resim taj problem oko vlasnickih drajvera i xofg-a.
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Član
|
Jeste to ti je najbolje rešenje za tvoju karticu. Probaj bez fleša, a i isključi compiz,
sumnjam da je do toga .
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Compiz sam u startu iskljucio, ni ne treba mi. Jel mogu ja samo da ugasim terminal u sred kompajliranja ili moram cekati da on to zavrsi?
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Član
|
Zaustavljaš ga sa CTRL-C.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Aktivirao nvidia96, ispravio xorg.conf zbog zauzeca procesora, naravno opet je to sporije, ali sta sad. Pokusacu ga ovako koristiti, a ako ne resim, bacicu komp kroz prozor posto necu nazad na win.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Član
|
Probaj sa onim nvidia-settings programčetom da isključiš vsync, ako ga ima. Verovatno ima i neka opcija za xorg.conf, al nemam nvidiju pa neznam ovako
napamet da kažem .
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Ex Parrot
|
Ako imaš vremena i volje, postoji mogućnost da neka starija verzija legacy drajvera za nVidiu ne pravi probleme sa X-om. Da probaš da nađeš dva-tri starija drajvera (nezavisno od ubuntuovih repoa) i vidiš kako će se ponašati? Naravno, ova gimnastika podrazumeva da se dobro snalaziš u linuxu BEZ grafičkog okruženja pošto je vrlo moguće da u nekom momentu ostaneš bez "prozora"
|
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Citat:
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#70 |
|
Ex Parrot
|
Ovde imaš arhivu drajvera. Kad izabereš odgovarajuće uvek možeš na strani za download sa leve strane na linku da proveriš da li je tvoja karta među podržanima
http://www.nvidia.com/object/linux_display_archive.html A kada sam govorio o snalaženju bez X-a, mislio sam na to da možda ne bude grafičkog okruženja nakon restarta ukoliko instalacija drajvera na uspe. U tom slučaju ne moraš da reinstaliraš sistem, ako znaš kako da se popraviš situaciju. |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Nesto mi i ovi traze da kompajliram kernel. A kada to proba onda izbaci gresku da ne moze ga kompajlirati i vrati me nazad.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
Treba da imas kernel headere za kernel koji koristis, GCC, i jos nesto, ne mogu da se setim sta. Kucaj uname -a i vidi koji ti je kernel, a onda trazi headere sa istom oznakom u synapticu.
Ali tu ne kompajliras kernel. Samo jedan od dva kernel modula koji se dobijaju uz NVIDIA drajver. Zato ce brzo da zavrsi. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
Moraš da imaš kernel-source pakete i gcc .Mislim da je dovoljno da otkucaš kernel-source i da odabereš sve koji imaju istu oznaku kao tvoj kernel.To ćeš saznati sa uname-a , kao što Mickie reče
I u toku instalacije ti ponudi da skine sa interneta šta mu treba, pa ako ne uspe onda sam iskompajlira |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dare023 na korisnoj poruci: | ||
blast beat (30.9.2009) | ||
|
|
#75 | |
|
Deo inventara foruma
|
@dare023
Ne treba ceo source. Samo headeri za taj kernel koji koristi. Ranije je trebao source, vise ne. @blast beat Evo ti primer: Citat:
A treca stvar koju sam pominjao je superuser nalog. Mislim da sudo ne vrsi posao u ovom slucaju (ako se dobro secam) a ubuntu nema su. Mozes da kucas sudo su pre nego sto pocnes ceo postupak, ili mozes da uradis sudo passwd da napravis su sifru, a onda imasi i su. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
blast beat (30.9.2009) | ||
|
|
#76 |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Hvala vam na savetima, probacu veceras, sad moram do grada da idem. Mozda je i dobro sto imam ovih problema sa grafickom, tako da cu nauciti korisnih stvari dok sve ne sredim.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Veteran
|
@Mickie:
Štaćeš, ulenjio me suse,ovde to ide na 1-click install, pa ne pratim više |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Veteran
|
![]() ![]() Ma šta znam , sve to stoji ali nekako mi baš prija suse.Zasad je tako, za dalje, videćemo.... |
|
|
|
|
|
#80 |
|
V.I.P. GNU/Linux
|
Sve lepo krene, pocne da kompajlira, dodje do 100%, a onda iskoci eror i kaze da pogledam pri dnu fajla nvidia-instaler koji se nalazi u /var/log/ sta je problem. Da ne bih kopirao ovde, nepregledno je, okacio sam na megaupload taj fajl pa ga skinite i pogledajte ako nije problem.
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=JGBD8A00 |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| problem, spor linux, synaptic, ubuntu, xubuntu |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|