|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
5.3.2015, 20:33 | #1 |
Član
|
Bad sectori ili duhovi?
Kao što i sam naslov kaže, sumljam da imam bad sectore na HDD. Ovo mi se dešava na Asus EEE PC X101H, na kojem ništa sem RAM-a nije menjano (umetnuta kartica od 2 GB umesto one od 1 GB), OS je Windows 8.1 x86, kupljen je kao nov pre oko godinu dana. Posle defragmentacije diska, kada sam pokušao da otvorim Start meni iskočio je BSoD sa porukom BAD_POOL_HEADER. Kada sam ponovo upalio laptop, sve je lepo radilo 1 dan dok nisam video ovo:
Sumnjam da bad sectora ima jer nema ioknice hard diska ali HD Tune ne pokazuje ni jedan oštećen blok. Pomagajte, braćo moja mila, da li da kupujem SSD, ili da reinstaliram Windows? |
6.3.2015, 0:17 | #2 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
Re: Bad sectori ili duhovi?
I da disk ima bad sektore mora da ima ikonica diska. Nađi neki boot disk Hirens ili Acronis boot disk ili instaliraj EaseUS Partition Master. Pa će ti on pokazati koje particije imaš i kako se ponašaju. Ako je sve dobro kriv je windows ili možda kabal za disk, disk kontroler, pa tek HDD na poslednjem mestu. Testiraš pa vidiš.
|
6.3.2015, 8:41 | #3 |
Član
|
Re: Bad sectori ili duhovi?
Test nije pokazao nijaedan bad sector tako da možda je do Windowsa, kabla, disk kontrolera. Ali kako to da proverim? Ja i ovako čekam Asus EeeBook X205TA da bude dostupan u Srbiji, tako da mora izdržati maksimalno pola godine, pa će ovaj onda biti negde u neko ćoše metnut kao rezerva, leba ne jede .
|
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
asus, bad block, bad sectors, hdd, laptop |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Garancija HDD - Bad sectori | dile | ŠDK - Nosači podataka | 1 | 19.5.2014 0:50 |
duhovi su medju nama | rayan | Prenosni računari | 15 | 9.7.2013 14:30 |
HDD Sentinel i Bad Sectori... | Sladjan85 | Nosači podataka | 15 | 27.3.2013 16:56 |
Bad sectori | Aleksa123 | Kvarovi | 0 | 10.1.2013 1:01 |
Duhovi na USB-u | jozvan_Kg | Operativni sistemi | 3 | 13.2.2009 23:42 |