![]() |
![]() |
|
![]() |
#1 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.808
Zahvaljeno 3.503 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Otvaramo dve nove teme (prevashodno zbog preglednosti poruka) vezane za Windows 7 OS. Podelu cemo napraviti na 32 i 64 bit verzije OS-a zbog specificnosti koje ih odlikuju. Kao sto svi znate povod za ovo je danasnje zvanicno pustanje u prodaju. Ubuduce cemo, na isti nacin, pratiti izlaske service pack-ova...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
ilija (26.10.2011) |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
evo oma jedno pitanje. Koja je razlika u samom sistemu izmedju RTM i zvanicne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.977
Zahvaljeno 4.828 puta na 2.785 poruka
|
![]()
Nikakva. RTM = Released to manufacturers = poslata u distribuciju = finalna verzija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
Pozdrav svima...Nameravam da instalujem Win 7 na masinu iz profila, ali cu najpre da postavim par pitanja, cisto da razgranicim neke stvari pre migracije...
Trenutno mi je sistemska particija velika 10 GB. To sam uradio na sugestiju druga, nakon virusne infekcije kojom bejah pogodjen, kako bih minimalizovao stetu u slucaju neke naredne reinstalacije. Onda samo reinstaliram Windows i programe koji podesavanja drze u Documents And Settings folderu, ne moram da brinem za podatke...Elem, zanima me da li slican pristup pali i na Sedmici, posto ne znam sta sve moram da smestim u sistemsku particiju, a sta moze da funkcionise i ako je instalirano drugde? Koliku velicinu preporucujete za C? Da5e, da li ce savefiles i podesavanja raznih igara koje mi stoje u Documents & Settings preziveti migraciju, putem prostog Copy/Paste-a? Koje mi codece preporucujete? Ako se setim jos neceg, pitacu...U medjuvremenu, hvala na odgovorima! PS: Veoma bih cenio kad bi mi neko na p.m. pustio link za download "one" verzije Windowsa 7... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Konačno... Formatirao sam C, sačuvao sve bitne podatke na D, instalirao Windows 7 Ultimate i prvi utisci su više nego pozitivni. Radi kao švajcarski sat, brz je, odličan i moderan izgled, pravi raj za oči... Što jest jest, Win7 je dostojan naslednik XP-a, čak i mnogo bolji od prethodnika.
Samo, imao bih 2 pitanja. Kako da optimizujem desktop tj. nađem idealnu rezoluciju, pošto mi se sve čini nekako premalo, i kada sam na netu stranice su manje nego što trebaju biti? Ako neko ima rešenje za ovo, bio bih mu vrlo zahvalan. Drugo, je l' se meni čini ili na ovoj 7-ici nema Microsoft Office-a? I gde mogu da nađem isti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa ni jedan Windows ne dolazi sa OFficeom. Samo linuxi dolaze sa officeom(ne svi)
![]() A što se tiče rezolucije, pa koju si koristio na XP-u? Tu postaviš. instaliraš nove drajvere itd... A što se tiče neta. Na firefoxu uvećavaš sa CTRL i + |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.409 puta na 2.254 poruka
|
![]()
1. Ako ti je rezolucija mala stavi i naravno instaliraj drivere za grfaicku,i stavi maximalnu nativnu rezoluciju monitora i refresh rate i povecaj dpi,a ako su ti male ikonice pristisni crtl + skrol na misu(tockic) i povecavaj /smanjuj po zelji.
2. Microsoft office je poseban paket i ne dolazi uz operativni sitem vec se posebno kupuje. edit:a bre djordje kako dvaput u isto vreme obojica postujemo lol ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Novi član
|
![]() Citat:
KLM codec pack. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.409 puta na 2.254 poruka
|
![]()
kakav bre klm codec..nek instalira k-lite codec pack
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Koja je cena Home Premiuma u Srbiji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 25.8.2007.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Upravo se pajavilo na netu nesto sto se zove: Microsoft Windows 7 ULTIMATE x86 Integrated October 2009 OEM DVD PROPER-BIE .Planiram da skinem ali nisam siguran sta mu znaci ovo: Integrated October 2009 OEM DVD PROPER-BIE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma ako već koristiš W7 RTM nema potrebe da to instaliraš.
Inače ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
znaci da je kao original i da ima sve apdejtove do oktobra
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku NIx Car na korisnoj poruci: | ||
Night Shade (22.10.2009), Skotina (22.10.2009) |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel može ova vrezija Win7 da se instalira na ovu konfiguraciju
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 25.8.2007.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
A koliko je update izaslo do sada za win 7?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 7.2.2008.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 74 puta na 51 poruka
|
![]()
Na netu su mnoge verzije deklarisane kao OEM a u stvari su RTM.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
desava se da kod nista ne radim na komp-u, posle nekog vremena ekran bude crn (nije overen ni jedan cuvar ekrana) i da bi ponovo dobio desktop moram da kliknem i onda se pojavi ---( rajic zakljucan)--- i ispod---(promeni korisnika)---.
kao da se restartovao komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka
|
![]()
Mozda si namestio da posle nekog vremena ide na sleep...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Proper. Znači da je neko (ili taj lik) izbacio već verziju 7-ice koja nije valjala (loša instalacija, zabada, loša verzija ili slično) pa je ubrzo zatim izbačena Proper (bukvalan prevod ''pravilna'') verzija koja nema nikakvih problema i koja je baš to što piše u naslovu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Član
Član od: 7.2.2008.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 74 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
777, windows, x86 |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows SP3 problem i BSOD | Lich_king2 | Operativni sistemi | 40 | 21.4.2010 22:10 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows XP problemi | Kristijan | Operativni sistemi | 6 | 12.1.2009 23:46 |
Windows i njegova instalacija se zamrzavaju | deXtar | Kvarovi | 10 | 4.12.2007 22:43 |