|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
26.10.2005, 1:50 | #21 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.058
Zahvaljeno 4.013 puta na 1.215 poruka
|
Re: Koja TV kartica?
Citat:
|
|
26.10.2005, 8:30 | #22 |
Deo inventara foruma
|
Pa radilo i meni pola godine sve super pa se istripovalo, a kolegi isti problem sa ATI All In Wonder 9600pro. Obe platforme su nF2, a kartice rade na VIA i Intel pločama. Probao sam karticu na još 5 mašina, 2x nF2, 1x nF3, 1x VIA KT400A i 1x Intel neki. Takođe na netu možeš da pronađeš da ima dosta ljudi koji se žale na: ATI WDM Rage Theater Video (error 10: this device cannot start). A rešanja naravno nema, jer ni ATI-jeva tehnička podrška nema pojma o čemu se radi (univerzalni odgovor je reinstall your OS, drivers etc...). Mada, nisu sam nF ploče problem, na netu ima i VIA i Intela kao problematičnih...
Pa ako je novi ATI-jev 12bitni DAC onda nije ni cudno sto ga softver jos uvek ne podrzava u meri u kojoj bi trebao. Decije bolesti. Inace generalno gledano TV kartice ne trpe ubrzane magistrale ili ti OC. Ja imam Leadtek Expert skoro 2 godine i radi sjajno! Poceli su i Kinezi da ga proizvode pod revizijom D, pa ima dosta korisnika koji se zale na rad tjuner. |
26.10.2005, 9:59 | #23 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 44 puta na 40 poruka
|
Terratec Cinergy 400, odlicna karta za sve, i za gledanje i za snimanje sa TV-a i za grebovanje sa spoljashnjeg izvora.
|
26.10.2005, 13:33 | #24 | |
Novi član
|
Citat:
|
|
27.10.2005, 23:08 | #25 |
Deo inventara foruma
|
Heinz, izvini nisam pazljivo procitao tvoj tekst. Zezala me klincurija pa eto.
A da li si probao sa kodecima. Ja sam imao ponekad problema sa TV karticom dok nisam provalio da nakon dizanja novog Win-a prvo instalisem drajvere pa aplikaciju i na kraju ubacim kodeke pa restartujem racunar da bi ih TV kartica update-ovala. Posle takvog postupka vise nije brljavila. Kao da dolazi konflikt kartice sa nekim vec instalisanim kodecima ili su gremlini u pitanju. Vredi pokusati. Pozdrav! |
27.10.2005, 23:41 | #26 |
eat, sleep & blink
|
Ja koristim Leadtek WinFast PVR XP RM Edition, kupio sam je pre mozda godinu dana. Prezadovoljan sam! Znam da su je i u SK-u hvalili tako da je svima preporucujem. Nije ni toliko stara, a proizvodjac je dobar. Kvalitet slike je dobar, samo sto ce vam trebati malo bolji kompjuter od mog.
Moja konfiguracija je: 950 mhz 128 mb ram 20 gb HDD ali i dalje radi.. Moze da snima u DVD-u, DIVX-u, WMV, MPEG, AVI i jos puno toga, zavisi sta ubacite.. |
28.10.2005, 1:27 | #27 | |
Novi član
|
Citat:
Nije do softvera, nije do Windowsa, nije do drivera i do codeca. Nešto je hardverski u pitanju, pada mi na pamet još jedino fleš BIOS-a kartice, a to mi se čini nekako rizično. |
|
31.10.2005, 8:27 | #28 |
Član
|
@Muad Dib - Bas sam hteo da postavim pitanje vezano za tu karticu, cuo sam da je mnogo dobra, ali i solidno skupa, nego, gde kod nas moze da se nabavi i za koliko para?
Takodje, interesuje me i neka varijanta Pinacle kartice |
31.10.2005, 16:45 | #29 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
Mislim da se to vise ne uvozi
|
10.11.2005, 0:34 | #30 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
15.11.2005, 1:09 | #31 |
Član
|
ASUS TV/FM
KO UZME OVU TV KARTU J$BO JE JEZA U LEDJA! Program im je toliko ocajan da neiskusni korisnici mogu samo da kukaju i zapomazu kada ga instaliraju. Blagi uzas, blago pomesan sa elementarnom nepogodom su dali ASUS TV/FM. Srecom posle 2 godine posedovanja iste nasao sam resenje. Eureka part. Program se zove DScaler i radi perfektno uz datu TV karticu. Inace ova kartica je super opremljena! Imas gomilu bundle softwarea, kablova. Ma milina jedna. Radi na nekom Philipsovom chipsetu 7331A valjda. Zaboravio sam. Eh, jos nesto. Karticin program ne dozvoljava teletext u nasoj zemlji (frekvenciji/zoni) a u Croatiji dozvoljava??? Hm. Opet je neko umesao svoje prste!? No. DScaler ti to resava. I to fenomenalno, tako sto ti kesira teletext. Ma milina jedna. |
19.11.2005, 5:42 | #32 | |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
Citat:
Ja bih ti ipak preporucio da ti divx kompresija ne bude glavni razlog za izbor TV kartice, vec kvalitet slike/tjunera, a snimljeni fajl ces mnogo bolje da kompresujes i editujes u posebnim aplikacijama za obradu videa (kao sto su ti neki gore i predlozili). |
|
19.11.2005, 10:50 | #33 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.058
Zahvaljeno 4.013 puta na 1.215 poruka
|
Citat:
|
|
20.11.2005, 13:59 | #34 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
@ Elementarna Nepogoda odakle tebi saznanje da na kartici imas hardverski MPEG2. Nisam video tu karticu a na oficijalnom sajtu o tako necemu nista ne pise. Uostalom evo linka pa vidi i sam: http://msicomputer.co.uk/products.as...632&cat_id=190 Da ima to sto ti mislis cena bi joj bila 100e+ Jedina kartica koja se kod nas moze kupiti a da ima hardwerski MPEG 2 je Leadtek WinFast PVR 2000. I ona ima veliku manu. Materijal snimljen u MPEG2 ne moze se direktno uvuci u program za DVD autoring vec se mora rekompresovati. Po mom skromnom petogodisnjem iskustvu iz te oblasti a uvazavajuc tvoju potrebu predlazem ti Leadtek VinFast Expert sa Conexsantovim CX 2388X 10bitnim DAC-om koji daje lepsu, precizniju i kvalitetniju sliku od sada vec vremesnog Conexsantovog BT878 8bitnog DAC-a. Kvaka je da ne pazaris slucajno kinesku na cijem PCB-u pise rev. D vec rev C. Expert ima mogucnost da TV program snima u stereo zvuku sto nije lose za muzicke spotove. Odlicna je i Cinergy 400/600 ali se Expert pokazao zilavijim na ubrzane magistrale kao i na probleme sa DX9.0c. Provereno u praksi. To ne zanci da bas sve Terratec kartice imaju taj konflikt, ali bilo je prituzbi na drugim forumima u vezi tih problema. |
|
20.11.2005, 14:38 | #35 |
Deo inventara foruma
|
Sustina MPEG2 za DVD autoring ne svodi se na TV karticu jer su one uglavnom softverske sto znaci da codeck vuku iz OS systema. Brljotine mogu da prave Mega - Giga codec pakovi i da promene ekstenziju MPEG2 formata.
Predlazem ti cist Win. bez codeca a ako vec zelis da ih imas zbog DviX i ostalih formata neka to bude Klite mega codeck pack 11.1 tezak 19.1 MB. Sa njim nikada nisam imao problema a dolazi sa BS playerom. Ono gde se najvishe gresi je rezolucija a ona mora biti 720x576 ili 352x576 PAL za manje fajlove i nijedna druga. Inace Leadtekov softver je odlican samo ga treba zanati podesiti za svaki kanl posebno. Zato i postoji opcija kolor sheme gde upisujes npr. RTS1, Pink.... Uostalom i na TV-u nemas svuda identicnu sliku kao ni jacinu zvuka. Kada snimas cini to u prekidima od 15 min. Jer video materijal nakon sat vremena pocinje sa desinhronizacijom ako ti je bit rate veliki odnosno iznad 6000KB/sec. Cak ako je sve OK na obicnim DVD playerima tesko ce gurati jedan fajl od recimo 4GB. bez obzira sto ga DVD autoring razbije na VOB od po 1 GB. Najbolji program za kucni DVD autoring je svakako Inter Video DVD movie Faktory. Tamo ces lepo parce po parce svog materijal da stavljas u prozore a imas i gomilu tranzicija. Samo pazi na jednu stvar. Moras uraditi Chapter menu kao i Root menu jer moze se desiti da na obicnim DVD playerima nece da ti se takav DVD pokrene. Ima i jedna caka sa ovim programom. U predzdnjem koraku pita te da li je DVD 1h, 1.30min. ili 2h. Jednostavno ga ignorisi jer sam uspeo da svadbu od 2h i 30min. strpam na DVD bez problema. Uradi ce on sam rekompresiju da bi materijal stao na DVD ali veruj mi ne gubi se kvalitet snimka. Ako ga i ima onda je minimalna i tesko uocljiva. A kako se tek na TV vidi milina jedna. O ovoj temi mogao bih da napisem jos pune dve stranice, gde sam gresio koji programi za naknadnu obradu, koji kodeci i zasto? Mislim da je ovo dovoljno za brzi DVD autoring. Pozdrav Oluji! |
20.11.2005, 20:22 | #36 | |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
Citat:
E sad, za full (PAL) DVD Format: MPEG-2 Audio: Format: MPEG-1 Layer II Sampling Rate: 48.0 kHz 16-bit Stereo Bit Rate: 224 KBits/sec Video: Size: 720x576 Frame Rate: 25.00 frames/sec Bit Rate: 6400 KBits/sec Total: Bit Rate: 6883 KBits/sec File split size : 4063 MBytes. Samo ti za ovaj bitrate treba malo jaca masina da ne dodje do propustenih frejmova. Mada ako zelis pro da se bavis ovim, u startu batali ovu TV karticu i sve ispod 200 eur. |
|
21.11.2005, 2:30 | #37 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
Ja sa Bartonom 2800XP dizem Bit Rate na 8.000kb/sec bez ispustenog frejma. Naravno da su to DVD snimci do 1h. A sto se TV kartica tice, probao sam bar petnaestak i izdvajam Experta kao i Cinergy 400/600. One skupe kartice Nepogoda imaju zakljucan kodec sto zanci da se video materijal moze pustati samo na njima. Obicno ih koriste TV studija. Ja sam na Expertu radio nekoliko digitalizovanih priloga za lokalnu TV i ne vidim da se iko bunio za kvalitet. BTW. Veoma je vazno da se ima i cista particija na HD za MPEG2 snimke kao i da HD mora biti na 7200 o/m i 8MB chase. Ovo drugo i nije bitno mada je manja mogucnost povecanog bafera za pogresno ucitanim podatkom. Pozdrav! |
|
23.11.2005, 14:18 | #38 |
Član
|
Dobro braco, jeste se dogovorili? Koju da kupimo?
Recite i meni nesto o mojoj kartici, bas me interesuje. Da li da je frljnem u Moravu ili ne. |
23.11.2005, 21:00 | #39 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
Lepo sa neta skini WinDVDRecorder ili InterVideo WinDVR3. Bilo koji od ova dva programa radice kapturing u MPEG2. A mozes i IuVCR koji dobro radi sa snimanjem u DviX. Prvo probaj pa onda vidi za Moravu. |
|
3.12.2005, 23:08 | #40 |
Novi član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Koja tv kartica???
Imam budzet 0d 50 evra i planiram da kupim tv karticu. Da li neko moze da mi preporuci neku ( ja sam cuo asus ) i da mi kaze svoja iskustva.
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koja vam je omiljena rubrika? | Ogi | O SK-u uopšte | 38 | 16.3.2009 21:34 |
Koja strategija i pucacina? | PeTkO | O igrama uopšte | 22 | 11.2.2006 13:59 |
Za vlasnike SS2 kartica... | oluja | Zanimljive Web lokacije | 4 | 10.11.2005 2:21 |