Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.2.2024, 16:43   #61
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.851
Zahvaljeno 990 puta na 612 poruka
Određen forumom Re: Final Fantasy VII (remake)

ako urade kako treba, mogu i u 30.
FFVII remake je trajao preko 30 sati za neki standardan prelaz, sa side kvestovima, bez jurenja 100%. bio ok.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2024, 17:31   #62
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka

Ili su mogli da naprave FVII Remake, ceo iz jednog dela, kupiš jednom i igraš.
Ovako ja jednu igru, koju remasteruju epizodično kupujem tri puta, za prvu epizodu su imali i Dlc, a svaki deo plaćam kao da kupujem novu igru po punoj ceni.
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2024, 21:39   #63
Schwabsteiger
Član

Član od: 19.1.2011.
Zahvalnice: 158
Zahvaljeno 116 puta na 76 poruka

Citat:
Andross kaže: Pregled poruke
Bolje sesticu da rimejkuju iskreno.
Verovatno su išli tom logikom da rimejkuju prvo najpopularniju igru iz franšize, da ispitaju teren i da izvuku maksimalan profit od toga. Ja se isto nadam i voleo bih da nakon ovoga dobijemo i FF6 rimejk sa istim tretmanom.
Schwabsteiger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2024, 10:33   #64
polarnimeda
Deo inventara foruma

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
Ovako ja jednu igru, koju remasteruju epizodično kupujem tri puta, za prvu epizodu su imali i Dlc, a svaki deo plaćam kao da kupujem novu igru po punoj ceni.
nazalost, malo ko ce danas dati 100 sati igre koja nije open world po standardnoj ceni jedne AAA igre. ali zato je minimum sto bi mogli da vlasnicima prvog dela trilogije daju makar dobar popust za nastavke.
to sto je prica sabijena ili otegnuta nije tako vazno, ako je dobra i ima dobar pacing.
u svakom slucaju, meni je i prvi deo bio dosta. drugi mogu a i totalno ne moram.
Stara 8.2.2024, 18:05   #65
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.593 puta na 4.059 poruka

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
Eh, obzirom na to sta Sony izbacuje i naplacuje punu cijenu ovo je svjetlosnim godinama ispred XD
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2024, 20:59   #66
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 823 puta na 491 poruka

Noijs:

https://store.playstation.com/en-gb/...86721485938168
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2024, 0:51   #67
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.003
Zahvaljeno 4.040 puta na 2.429 poruka

Podstakao me Rebirth da ne kasnim suviše i da zaigram Remake. Tri večeri se već zanimam njim. Tehnički i dalje nije baš ispeglan idealno, hoće posle nekog vremena da postane štucav. Mislio sam prvo da je zbog velike varijacije frejm rejta koji je u proseku ~90 ali skače od 65-120fps. Međutim kada se ograniči fps na niže samo je još gore izražen stutter. Najbolje je da se ostavi da šeta slobodno do 120.

Tehnikalije na stranu, igra je urađena jako dobro. Likovi fino dizajnirani i modernizovani, nivoi i atmosfera uopšte su odlični, muzika takođe. Igra odiše nekom harizmom koju nema svaki naslov, pet sati sam potrošio a da ni trepnuo nisam, niti odmakao od početka.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Markius (8.3.2024)
Stara 8.3.2024, 2:35   #68
Koreli A.
Banned

Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka

Meni je Remake radio odlicno na mnogo slabijoj konfiguraciji nego sad koju imam. Nesto sam uradio ne secam se tacno ali mislim da sam dodao mod da iskljuci adaptivnu rezoluciju koja nije mogla da se iskljuci u meniju.
I tako na toj konfiguraciji je radilo na 40-50fps .Mozda je bas zato bilo stabilno jer je manji frejmrejt.
Secam se koliko su se zalili svi i da sam bukvalno pomislio da imam srece ko zna zasto.
Moze da radi dobro i glatko samo pitanje sta zeza . Defnitivno moze.
Mozda hercaza monitora mora da se smanji ili neki G-sync/Free Sync.

Sada Free Sync ima svaki monitor bez obzira da li zvanicno podrzava ili ne. U poslednjih 3, 4 godine svaki ima neki vid adaptivne sinhronizacije . Mada meni navika naci realisticni konstantni FPS i fiksirati Hz monitora.
Npr 60fps/120hz ili 72fps/144hz . Zasto gurati karticu da juri svaki frejm kad je dobro i jedno i drugo.
I kartica ima dusu
Koreli A. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2024, 8:29   #69
dex3108
V.I.P. Test Play

Ja sam igru presao na Deck-u u 40FPS-a (sa onim modom koji gasi dinamicku rezoluciju). Nije bilo vecih problema. Igra je jako dobra ali je dizajn nivoa osrednji, a pacing poprilicno los. Uz to sporedne misije su onako lose (odradio sam ih sve). Likovi su odlicni kao I atmosfera.

Vidim da je Rebirth prakticno popravio mnogo ovih stvari sto je fino za cuti I vidjeti.
Stara 8.3.2024, 8:41   #70
Aibo
Deo inventara foruma

Određen forumom Final Fantasy VII (remake)

Ide na TV koji ima FreeSync uključen ali opet uspeva da štuca. I to obično krene vrlo glatko pa u nekom trenutku počne da zeza. RE4 mi npr. varira 60-90 ali uz FreeSync to izgleda mnogo glatkije od FFa. Verovatno je ovde loš frame pacing. Hvala obojici za info o dinamičkoj rezoluciji. Naći ću taj mod i kako se koristi...
Stara 8.3.2024, 22:58   #71
polarnimeda
Deo inventara foruma

meni je dosta igara pravilo slican problem, god of war i the last of us su poslednje kojih se secam. dosadni micro stutteri, iako FPS bude 80+ bez da pada ispod i definitivno nije do snage kompa. lockovanje ne pomaze, VRR, vsync, nista.

jedino sto je pomagalo je vsync + da se hercaza ekrana spusti na 60hz (sa 120)! jeste onda 60 umesto 80 FPS, ali je posle radilo perfektno, kao sat! to uvek probati, ma kako zvucalo glupo.
Stara 9.12.2024, 14:59   #72
Aibo
Deo inventara foruma

Napravio pauzu par meseci pa poslednjih dana seo i završio igru. Iznenadilo me koliko su poslednja dva chaptera samo boss borbe. Pohvalno je da nisam osećao da sam under-leveled i nije bilo potrebe za grindom - samo za ispravnim korišćenjem materije. Mada jesam obavio većinu side-questova i družina je bila lvl 35. To mi je super osveženje jer se sećam se da sam u FFX i XII morao da grindujem da me kasniji bosovi ne bi one-hitovali. XII zato nikada nisam završio zbog toga što me je neki boss brutalno čistio i morao sam da grindujem više sati da se izlevelujem dovoljno za tu borbu.Taj chore-work mi je strašno mrsko pao do mere da mi je na mnogo godina ogadio ceo JRPG žanr (pogotovo što sam u to vreme počeo da radim po prvi put u životu i počeo da gledam na slobodno vreme na drugačiji način).

Nazad na FF VII - Igra mi se mnogo svidela zbog atmosfere, likova i njihovih među-odnosa. Muzika je super takođe, što mu opet dođe atmosfera. Čak se i devojka primila da sa strane prati razvoj, pomalo hejtuje Tifu i navija za Areth - ubeđuje me da je ona pravi izbor - naravno džaba jer je Tifa oduvek bila moja miljenica. Elem, te fanboy, simp i vibe stvari na stranu, gameplay je realno čist prosek. Borbe rade dobro, nisu iritantne, level dizajn je OK ali ništa posebno... Da su likovi i opšta atmosfera slabiji, niko ne bi mario za ovakvu igru. Ali nisu slabi pa je igra u celini jako lepo iskustvo i jedva čekam Rebirth. Ako sam dobro shvatio stiže negde u januaru. Nadam se da će biti dobro odrađen port.
Stara 9.12.2024, 15:23   #73
dex3108
V.I.P. Test Play

Nema jos najave za Rebirth na PC-ju. Moguca je najava za par dana na TGA ali nista nije sigurno. Ali Remake mozda dobija novi update jer ima aktivnosti na SteamDB.
Stara 9.12.2024, 16:40   #74
Aibo
Deo inventara foruma

Hm, nešto sam na brzinu neki netačan info video onda. Nema veze, taman da se malo uželim družine. Ima šta da se igra u međuvremnu. Možda čak i FFXVI probam iako mi nema pravi FF vajb.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Final Fantasy 14 a Realm Reborn cages MMORPG igre 112 22.2.2024 12:30
Final Fantasy XIV (OB) Ledenostenac MMORPG igre 0 2.9.2010 16:39
Final Fantasy XIII donator99 Konzole 13 27.4.2009 2:35
Famitsu TOP 100 M.C. Konzole 4 27.4.2008 20:34

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:57.