Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.10.2010, 13:12   #301
zeuk
Veteran

Član od: 31.8.2010.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 128 puta na 114 poruka
Određen forumom Re: Gothic 4 - Arcania

Citat:
Krilce kaže: Pregled poruke
zeuk, ako jos uvek imas cd sa g3 (ili nesto skinuto sa neodredjene lokacije ), skini patch 1.73 (ili 1.74) i pici ga bez ikakvih bagova (sjajna je igra). Ocekujemo da ce uskoro izaci community stroy project, koji ce totalno modifikovati g3 (promenice tok price, podeliti igru na chaptere), i pribliziti je prethodnim igrama . Btw, na steamu prosecno 500 igraca igra arcaniu, dok se smatra da su prodali nekih 50k kopija, sto je iiizuzetno malo za 2 nedelje ( kad je gothic 3 sa onakvim bagovima prodat u preko 500k kopija (doduse jeste to sve ukupno, ali arcania ne moze ni da mu prismrdi, ni po statistici, ni po testovima, a ni po oceni igraca). Sad sam srecniji
Zapravo ga jesam instalirao pre par nedelja i dodao sam taj patch. Ali opet stičem utisak da mi igra ne radi tečno kako bi trebalo da radi, bez obzira na grafička podešavanja. Igrao sam nekih 2h i uvek ima nekih FPS drop-ova koje uopšte ne mogu da obrazložim nekom gužvom ili slično. Da imam vremena, verovatno bih odigrao celu igru sa tim patch-em. Ovako, ostavljam je za neko lepše vreme, jer ne smem da rizikujem da se "zarazim".

U svakom slučaju, ne povlačim šta sam rekao za "razočarenje" koje sam doživeo kad sam je prvi put instalirao.

Ovo što kažeš da izlazi community stroy project je vrlo interesantno. Verujem da ću tada posevetiti izvesno vreme ovoj igri.
zeuk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 13:19   #302
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

a fora je sto ih JW opet ne podrzava
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 20:42   #303
bull
Član

Član od: 8.9.2010.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Citat:
Toša kaže: Pregled poruke

Imam konfiguraciju intel 8400 sa 6 Mb keša, grafičku 4850 512 - 256 , memorije 4 Gb . Grafička je gigabajte Ati 4850 i Gotika 4 ne secka ali je problem sa travom i manjim drvećem. Trava je u nebu kao oblaci a žbunje i manje drveće pri nailasku do njih nestaju. Na manjem drvetu nestane lišće a ostane čisto drvo. Ubacio sam atijeve drajvere i trava je uredu ali i dalje
žbunje i lišće nestaje pri prolasku pored njih. Igricu sam uzeo od čoveka koji skida sa interneta. Zna li neko šta je u pitanju. Inače likovi koji stvaraju priču su ubacili i devojku Ivi što je u trendu, ali su sa leptirićima koji označavaju gde je biljka i fluorescentnim likovima sa kojima treba razgovarati nešto slično Fable-u ubili su lepotu prethodnih delova.Lik ima kosu kao da je na glavu stavio slamu.Likovi su životniji što je poboljšanje.
Ali da se vratim na žbunje i travu pa, da li su i dalje u pitanju drajveri ili treba neki pač. Sreće li se još neko sa tim problemom, Inače sve ostalo je OK.
Mozes li da mi kazes sa kojim preformansama igras,posto imamo prilicno isu konfig. Meni dosta igra koci i ne ide glatko,fraps mi pada na 25 na high-u.Ne znam da li je kod svih tako,ali igra koci i kao da ceo ambient secka dok se igrac krece,pa i kad spustim na low.Mada tad se fraps podigne na 45-50. ti imas istu konfig. ko ja, pa reko da uporedim.
bull je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 22:06   #304
Krilce
Starosedelac

bull, jesi li instalirao fix koji je izasao uz igru (resava problem oko fps-a)
Stara 27.10.2010, 0:43   #305
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Citat:
Ocekujemo da ce uskoro izaci community stroy project, koji ce totalno modifikovati g3 (promenice tok price, podeliti igru na chaptere), i pribliziti je prethodnim igrama
Stvarno? To bi bilo odlično.

Inače slažem se da je G3 sa patchevima dosta dobar. Nezasluženo ga prati loš glas.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 7:58   #306
Toša
Novi član

Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 3

Citat:
bull kaže: Pregled poruke
Mozes li da mi kazes sa kojim preformansama igras,posto imamo prilicno isu konfig. Meni dosta igra koci i ne ide glatko,fraps mi pada na 25 na high-u.Ne znam da li je kod svih tako,ali igra koci i kao da ceo ambient secka dok se igrac krece,pa i kad spustim na low.Mada tad se fraps podigne na 45-50. ti imas istu konfig. ko ja, pa reko da uporedim.
Sve igram na najvišim performansama , high, na svim podešavanjima. Jedino pošto sam zadržao klasični monitor od 17 inča rezolucija mi je mislim 1274 X ...... .Grafika je izvrsna.Nema ni pomisli o kočenju, osim kažem opet što mi sitno ličće i manje šbunje nestaje pri prolazu ili nailasku negde u tesnac.Da li je to zbog raznih trava ili nečeg drugog što kupimo u ugrici pa radi lakšeg nalaženja ili je u pitanju nešto drugo neznam.
Toša je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 12:08   #307
Aljosa
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 116
Zahvaljeno 51 puta na 38 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Aljosa

Citat:
Sve igram na najvišim performansama , high, na svim podešavanjima. Jedino pošto sam zadržao klasični monitor od 17 inča rezolucija mi je mislim 1274 X ...... .Grafika je izvrsna.Nema ni pomisli o kočenju, osim kažem opet što mi sitno ličće i manje šbunje nestaje pri prolazu ili nailasku negde u tesnac.Da li je to zbog raznih trava ili nečeg drugog što kupimo u ugrici pa radi lakšeg nalaženja ili je u pitanju nešto drugo neznam.
Opcija za nestajanje vegetacije kada joj priđeš imaš u podešavanjima (uključiš/isključiš). Inače ja na koju god rezoluciju stavim uvek je isto. Mada sam evo blizu kraja tako da mi je svejedno više.
Aljosa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 13:07   #308
bull
Član

Određen forumom

Citat:
bull, jesi li instalirao fix koji je izasao uz igru (resava problem oko fps-a)
Probao sam neki hotfix,ali verovatno cu morati da sacekam crak da izadje za taj hotfix,posto ga ovaj koji imam ponisti.

Citat:
Reci mi samo koj OS koristis?
Hvala

Poslednja ispravka: DeCoy (27.10.2010 u 14:01)
Stara 27.10.2010, 13:40   #309
Aljosa
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 116
Zahvaljeno 51 puta na 38 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Aljosa

Citat:
bull kaže: Pregled poruke
Reci mi samo koj OS koristis?
Hvala
Bull pusti te price da njemu radi sve ok kad se svi žale da je loše optimizovana igra. Sigurno će ti kočiti koju god konfiguraciju imaš i OS.
Aljosa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 13:42   #310
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

manite se toga kome kako (u)klizi.. svako ima drugacije shvatanje.. npr. prica mi ortak kako mu leti "leti" cod 5 na integrusi sve na high ja dosao kod njegao no slowmotion u 15fps.. ali njemu "leti" tako da me zabole.

Poslednja ispravka: DeCoy (27.10.2010 u 14:01)
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 14:58   #311
bull
Član

Određen forumom

Citat:
MacGruber kaže: Pregled poruke
manite se toga kome kako (u)klizi.. svako ima drugacije shvatanje.. npr. prica mi ortak kako mu leti "leti" cod 5 na integrusi sve na high ja dosao kod njegao no slowmotion u 15fps.. ali njemu "leti" tako da me zabole.
Ima i toga.Nego reci mi kako tebi radi sa 4 jezgra,dal li iskoriscava sva 4 jezgra kao sto pricaju,ili je igra lose optimizovamna,posto meni i na low pref. ,iako se podignu fps.na 40-50 i dalje ceo ambient ne ide glatko,pogotovu kad pogledas ljude u daljini kako se krecu.

Citat:
Aljosa kaže: Pregled poruke
Bull pusti te price da njemu radi sve ok kad se svi žale da je loše optimizovana igra. Sigurno će ti kočiti koju god konfiguraciju imaš i OS.
Aljosa,nisam video por.,u pravu si probao sam i na XP,ista prica.

Poslednja ispravka: DeCoy (27.10.2010 u 15:02) Razlog: multiquote
Stara 27.10.2010, 18:20   #312
Krilce
Starosedelac

ne znam zasto, ali mnogi govore da je igra dobro optimizovana (cak i oni koji zesce kritikuju), a mnogi govore i da je lose optimizovana. Ne znam od cega bi to moglo da zavisi
Stara 27.10.2010, 23:15   #313
Sir Spamalot
Član

Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 181 puta na 87 poruka

Evo i ja spadam u grupu ljudi kojima se Arcania nimalo ne svidja.
Igrao sam vrlo malo,a onda deinstalirao.Ovo jednostavno nije Gothic,vise me podseca na odvratni Divinity II.
FAIL
Sir Spamalot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2010, 8:53   #314
Toša
Novi član

Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 3

Koristim Win XP Pro verzija 2002 godine, servis Pak 2. I to nemenjam godinama.
Toša je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2010, 11:34   #315
maska
Starosedelac

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka
Talking Re: Gothic 4 - Arcania

Evo posto sam zavrsio igru na normal da vam docaram kakav mi je utisak:

Igru jedino vredi igrati zbog grafike (ako je zbog toga i vredi igrati) posto se na ovom nivou tezine svodi na point and click igranje. Kliktanje do zla boga i nista vise, verujte mi igru sam zavrsio tako sto sam jednu magiju bacio cisto radoznalosti jer je sistem unapredjivanja magije uzasan, kao i sve ostalo!!!

Zasto tako evo i primera:
NA samo kraju igre kada se borite, jelte, sa 2 najjaca demona dok ih vi kidate sa nekim macem, oni uzvikuju "Blood blood" a ne pada im na pamet da vas udare!!! Smesno, aj razumem vukovi i ostala gamad, ali kraj igre vrhunac i nista...

Onaj utisak koji ponesete sa pocetka ostace vam do kraja bez ikakvog uspinjanja adrenalina ....
maska je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2010, 11:55   #316
Krilce
Starosedelac

nema mnogo onih kojima se ova igra svidja, a sad rade na DLC-u, koji bi trebalo da donese elemente koji su istrgnuti iz originalne igre. Naravno da necu da kupim, a JoWood-u se ne pise dobro, s obzirom da je prodato jako malo primeraka, a samo 500 ljudi igra u proesku na steamu...
Stara 7.11.2010, 18:11   #317
Black3005
Član

Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

auuuuu koje *****e od igre
igro sam je 2-3 sata
veliki sam fan gothica pa sam mislio da ću progutat neke gluposti u ovoj igri ali ovo je čisti fail, žali bože 8 GB (neam flat)
kao prvo:
sve ti nacrtano na karti di moraš ić
umanjuje ono iz prva tri djela kad po čitav dan tražiš neku osobu pa kad je nađeš sav sretan
nema onoga da npr. u prijašnjim djelovima prolaziš nekim djelom mape i samo očekuješ kad će te neka zvjer napast,ovdje biješ sve živo
ljudi se boli ***** što ima ulaziš u kuću i kradeš stvari
razvijaš skilove sa bilo kojeg mjesta
trgovina je jako slabo razvijena
nema spavanja(bar ga ja još nisam otkrio)
nemože plivat uđeš u plićak i nemožeš dalje
nema poprjekih puteva
skače kao curica
nema iznad neprijatelja healthbar
nemožeš tuć likove samo tako
a nabijem ja njihovu dobru grafiku na mog junaka ispod stomaka kad je igra *****e teško
malo su mi izrazi prosti ali štaću kad sam ljut čekam ovu igru već godinu ipo a dobijem ovo
i što je najgore ima neke navođenja kako ćeš igrat
ovo je igra za djecu a ne za fanove gothica
Black3005 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2010, 18:22   #318
Black3005
Član

ovo nije ni g od gothica
ova se igra zove arcania i ima samo 4% veze sa gothicom
Stara 7.11.2010, 19:31   #319
wolfgm
Član

Član od: 12.5.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku wolfgm

@ Black3005 ima healthbar kad ti je neprijatelj u fokusu a ti imaš oružje u rukama.
A ja ne bih da baš zalazim u procente ali je jedino main quest u stvari Gothic, sve ostalo Diablo 3D . I to sa patetično jadnim skillthree!
wolfgm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.11.2010, 15:55   #320
Black3005
Član

Citat:
wolfgm kaže: Pregled poruke
@ Black3005 ima healthbar kad ti je neprijatelj u fokusu a ti imaš oružje u rukama.
A ja ne bih da baš zalazim u procente ali je jedino main quest u stvari Gothic, sve ostalo Diablo 3D . I to sa patetično jadnim skillthree!
šta ti znači neprijatelj u fokusu?
meni samo piše ime neprijatelja
od g4 sam očekivo headshoot, nema headshoot ali kod pogodka u glavu pravi 30% više štete
bolje išta nego ništa
sad sam stavio na gothic razinu,sada se već treba dobro dobro pomučit da se ubije field rider

e dođem u selo dva bika u staji ja obojicu skinem i samo mi dođe neki momak i kaže mi da sam ubojica i to je to
čovjek pije za stolom ja mu šinem 5-6 strijela u glavu
strijele mu vire iz glave on ništa samo pije
dođem na neka vrata u šumi i nađu se dvi baje i nedaju mi da prođem
u prošlim nastavcima bi ubio boga u njima a sad????????????????????????
žive duše nema u šumi niđe nijedne životinje
nadam se da će kreatori igre prihvatit kritike pa malo promjenit ove gluposti bar da igru kolko tolko, izbace neki patch od 2-3 gb
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
arcania, gothic, gothic 4

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Gothic III Guardian Role-Play 1579 25.5.2020 18:56
Gothic 3 - The Beginning Patton Igre za mobilne telefone 6 22.4.2008 10:48
Gothic 3, NFS MW zahtevnosт Alek Grafika 50 25.3.2007 15:53
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:41.