![]() |
![]() |
|
Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#281 | |
Član
Član od: 22.1.2013.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
![]() A sad ne znam sto ljudi kukaju na to sto nece dobiti ekspanziju kada to nikada nije ni receno vec ce dobiti 4 dlc-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Član
Član od: 1.5.2010.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Готово,
Rusija, maraton, deity, earth map...Једва, научном побједом (искључио сам културну и религиозну побдједу, оставио сам само онако како је било у оригиналној цивилизацији). Имао сам само 681 поен и не знам како бих могао више, једино да сам стално ратовао и покорио цијели свијет. А то ми се нешто није хтјело. У сам финиш сам ушао са поприличним заостатком иза прве двије цивилизације и мислио сам да нећу успијети. Али имао сам град са 137 "јединица производње". Плус двије велике личности које су знатно убрзале изградњу свемирских пројеката, плус сам све трговце пребацио у тај град, плус сам штанцовао грађевинце да сјеку сву шуму око тог града (и послије засаде нову и направе пилану). Када се игра мапа Земље, стартне позиције су увијек исте, на истим мјестима се налазе градови државе и ресурси су увијек на истим мјестима. Ја сам почињао неких осам пута и добијао сам као почетну позицију или Јужну Америку, или Европу. Са Јужном Америком нисам ништа успио, док са Европом треба у старту да се потрефи следеће: Не знам са колико јединица почиње АИ али имам осјећај као да су 3 сетлера и 6 ратника. Углавном, град правим одмах и одмах шаљем ратника на исток, који ће уз мало среће први открити 3 града државе који се налазе уз линију тундре од позиције Москве до Сибира. У повратку мора да открије Хималаје и одмах назад. Прва производља мора да буде праћкаш. Још се не стигне ни завршит, а АИ који је стартовао у Месопотамији већ објављује рат и 5 ратника је већ на ободу града. Е ту ми се увијек догодило да су варвари који увијек почињу у Шпанији наштанцовали неколико јединица које у истом тренутку упадају на територију мог града и практично га одбране. Праћкаш који је завршен у међувремену полако докрајчује оштећене јединице које се примакну граду. Затим мир, направи још једног праћкаша и ратника, онда сетлер и град у Шпанији. АИ опет објављује рат, али ако имаш 3, сада већ стрелца, и барем 2 ратника, побједа је твоја, с тим што сад мораш да докрајчиш АИ и узмеш му све градове - ја сам му оставио један у Сјеверној Африци. Даље се мора играти максимално сконцентрисано. Имао сам много грешака, можда сам превише полагао на чуда умјессто да гурам индустријске дистрикте и кампове, али не мислим поново да покушавам. А на крају се једно чудо - Ruhr Valley, можда показало као пресудно за коначну побједу. А направио сам га реда ради, имао сам неки празан ход... Одлична игра, убица слободног времена. Poslednja ispravka: zerohn (8.1.2017 u 21:48) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zerohn na korisnoj poruci: | ||
Apostrof (13.1.2017) |
![]() |
#283 |
Veteran
|
![]()
Svaka cast na science victory na deity, ja jos uvek nisam uspeo. Koje su bile AI civilizacije i do kog poteza si dogurao?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Član
Član od: 1.5.2010.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]() Citat:
Arapi (Saladin) - Afrika, Poljaci - Azija Englezi - mislim da startuju u Indoneziji, Ameri, Egipat i Skiti u Americi i jos jedna koja je uništena odmah na početku. Svaki put kad sam počinjao Earth mapu jedna civilizacija odma u startu biva uništena. Nisam skontao tačno gdje su, ali sumnjam da su na jugu Afrike i vjerovatno je unište varvari. U 916 potezu sam završio, mislim da je to kraj 19-og vijeka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za koji K sluzi onaj Alert? Ubacili su ga skoro i koliko ja znam ta opcija bi trebala da stavi jedinicu u Guard mode i da se automatski probudi kada je neprijatelj u blizini, zar ne (kao u ranijim delovima)? Ili sam ja glup ili ne radi kako treba....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Starosedelac
|
![]()
meni se čini da jedinica probudi jedino ako protivnik stane direktno pored jedinice mada nisam siguran ni da to radi u svim situacijama. Trebalo bi to da isprave da se jedinica akivira čim mu uđe u vidno polje neprijatelj, kao u prethodnom civ što je bilo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku director na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (20.1.2017) |
![]() |
#287 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Igra pocinje sve vise i vise da mi ide na zivce
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Član
Član od: 21.11.2010.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 27 puta na 23 poruka
|
![]()
Pa onda ne stoje tu bez ikakvog razloga.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.581
Zahvaljeno 10.719 puta na 6.857 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Veteran
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 273
Zahvaljeno 282 puta na 194 poruka
|
![]()
Šicer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Intel Inside
|
![]()
Stig'o update, 1.5 GB...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Starosedelac
|
![]()
Updated ice generation to allow more for circumnavigation.
ovo sam i ja primetio da kada se igra Pangea nikad ne može da se plovi u krug jer led i kontinent uvek zatvore sve prolaze za tako nešto. Vrlo loša stvar za mornaricu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Član
Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 237
Zahvaljeno 56 puta na 41 poruka
|
![]()
Toliko vremena su imali i nisu mogli da naprave barem pristojan AI,nego samo da cituje jos vise na vecim tezinama.bzv.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wittmann na korisnoj poruci: | ||
djuras (8.3.2017) |
![]() |
#296 |
Član
Član od: 16.8.2006.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 56 puta na 39 poruka
|
![]()
AI je jedno 3 nivoa ispod prethodnih igara
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.092
Zahvaljeno 4.065 puta na 2.651 poruka
|
![]()
Vidim ljudi dosta hvale da se AI popravio sa ovim poslednjim patchem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Intel Inside
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Intel Inside
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.092
Zahvaljeno 4.065 puta na 2.651 poruka
|
![]()
Eto promenih laptop, pa da probam malo benchmarke.
Ono sto je interesantno kod Civ6 je da je u pitanju CPU bound igra, pod uslovom da imate dobru graficku. Na laptopu iz profila (GTX 1060, i7-7700HQ), na najvecim detaljima u najzahtevnijim scenama pri kraju igre frame rate je znao da padne na 35-40fps u 1080p. Ali sa druge strane GPU nije bio pod 100% zauzecem. Ono sto sam primetio je da oh svih opcija, jedino je "Visual Effect Quality" podesavanje davalo znatno vise FPSa kad se smanji sa High na Low. Opis kaze da ovo podesavanje kontrolise broj particle efelata, tako da ima smisla da bude zahtevno kada ima mnogo jedinica na ekranu, i da je kontrolisano od strane CPUa. Radi potvrde da je CPU bound igra, ako iskljucim tubo boost (stavim max. proc. state na 99%), frame rate pada i za 20%. Jos jedna stvar koje nisam bio svestan ranije je da se MSAA podesavanja koriste samo u scenama sa liderima. Za ovakvu konfiguraciju moja je preporuka da se koristi ili 8xMSAA sa medium lider detaljima ili jos bolje 4xMSAA za high lider detaljima. Ovo su jedine scene u igri gde je GPU 100% iskoriscen. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
civilization, tbs |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Civilization IV: Colonization | donator99 | Upravljačke simulacije | 78 | 3.1.2023 13:43 |
Steam - razmena igara | SirDuck | Online kupovina igara | 721 | 3.8.2022 8:28 |
Civilization: Beyond Earth | M.C. | Upravljačke simulacije | 136 | 13.10.2015 11:50 |
Civilization 1 | player1 | Stare igre | 30 | 11.8.2013 19:51 |
Civilization Vs. Warcraft | Alek92 | O igrama uopšte | 16 | 3.7.2006 21:14 |