![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#221 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Stav da je to varanje je prilično besmislen ako mene pitaš. Poenta avanture je da rešiš zagonetke; ako tražiš rešenje na Netu, onda varaš. Poenta avanture nije da satima pregledaš svaki ekran da bi pronašao sve hot-spotove. Ergo, nije varanje ako koristiš izvrsnu opciju za prikazivanje svih hot-spotova na ekranu. Ja, lično, volim da sam pregledam lokaciju, upijem njenu atmosferu, isklikćem na sve hot-spotove koje nađem, i onda stisnem 'Space', čisto da potvrdim da l' sam nešto propustio.
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Član
Član od: 27.3.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka
|
![]() Citat:
-Cim udju na novu lokaciju. -Prvo manuelno pregledao ekran kao ti na primer pa tek na kraju provere da nisu nesto prpoustili. -Ili jednostavno je ne koriste jer pixel hunting smatraju sastavnim delom igre i nece da kvare tradiciju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Znam da ti to nisi rekao, nego je takvo rasprostranjeno mišljenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 583
Zahvaljeno 296 puta na 148 poruka
|
![]() Citat:
Што се хотспотова тиче ја сам против, јер пиксел-хантинг је био изражен у само неколико игара типа Ranaway. Пиксел хантинг значи да си ти уочио предмет, прешао са мишем преко њега или малко поред, а игра није регистровала и указала на то да је тај предмет користан. Саставни део авантура је управо уочити битан предмет на сцени, тако је било још од давнина и тако и треба да остане. Ако игра уместо тебе открива објекат она ти одузима тај део гејмплеја... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.512
Zahvaljeno 522 puta na 177 poruka
|
![]()
Slažem se, ali mislim i da i to umnogome zavisi od igre. Ima dosta igara koje su nedosljedne po pitanju veličine predmeta na sceni koje treba otkriti, što po pitanju traženja hotspotova opet ubija gejmplej. Npr. zamisli situaciju da se u nekoj sceni pojavljuje šporet (sve sa ringlama, loncem, rernom i svim dugmadima) ali se sve to zajedno detektuje kao jedan hotspot - šporet. Nekako refleksno ne očekuješ da u istoj ili sljedećoj sceni kao nezavisan predmet imaš ekran na mobilnom telefonu na stolu, nego refleksno staviš miša na stol, pa na mobilni, ne dobiješ reakciju kursora, i previdiš ekran mobilnog. Znači, igra se svodi na to da prelaziš mišem preko svega što ima "nekakav oblik," da tako kažem, jer moraš uočavati predmete raspona "od igle do lokomotive."
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, preporuka avantura, preporuka igara, saveti |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|