![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#121 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probaću, igra jednostavno stane posle 10 minuta igre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Javi šta voliš pa ćemo (nadam se) da ti nađemo nešto. ![]() Što se tiče Grim Fandanga, mislim da je malo težak za početnika i da je igranje na XP-u problematično, ali igra je pravo remek-delo. BTW, to je bila moja peta odigrana avantura u životu. P.S. Ako nisi siguran kakva ti grafika odgovara, prelistaj malo mug shots avantura pa kaži koja te se dojmila (koje/kakve ti se slike sviđaju). P.P.S. Ubadanje Pjanovića u oko ( ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (21.7.2010 u 14:02) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Voleo bih nešto ozbiljno, po mogućnosti u sadašnjem ili Sci-Fi setting-u, vrsta priče nije važna sve dok nije horor, važniji mi je kvalitet. Nije mi baš jasno šta misliš u vezi likova. Što se težine tiče, nemam ništa protiv mozganja, ali sam ipak samo početnik. Grafika mi nije važna, to uopšte ne gledam kod igara, ali nisam fan cartoony igara (video sam slike iz igre "Culpa Innata", tako nešto je ok). Dužina zavisi od priče, tako da mi je svejedno sve dok priča ne pati zbog dužine. Dijaloge, kao svaki RPG igrač mnogo volem. ![]() EDIT: Skroz sam zaboravio na Fahrenheit obožavam tu igru, ako ona može da posluži kao neki pokazatelj mojih interesa... @dijego: Sve sam probao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Basterd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na osnovu svega što si rekao, mislim da je za tebe nešto poput "The Moment of Silence" ili "Perry Rhodan" ili (kao što si sam rekao) "Culpa Innata".
Nema potrebe da se izvinjavaš, mnogi to ne znaju ![]() ![]() Možda će te to iznenaditi, ali ima i kvalitetnih horor naslova, čak i sa dobrom pričom. Imaš dve vrste avantura: sa likovima i bez likova. U prvima imaš dijaloge, razgovaraš sa nekim ljudima, životinjima, mitskim bićima, itd. i biraš šta ćeš da kažeš. U drugima (izdancima najčuvenije avanture - "Myst") ili nemaš nikakav (raz)govor ili ima nešto minimalno nasnimljenih monologa, tek koliko da te upute u radnju. Mislim da takve avanture nisu za tebe, ili da bar nisu u ovoj fazi tvoje avanturističke karijere. Kad imaš malo više vremena obavezno (makar) probaj "Real Myst" (2000). Možda ti se i dopadne. P.S. "Bezimeni kec" je u pravu: Zaboravio sam "Blade Runnera"! Odlična igra. P.P.S. Spomenuo bih ja da igra nije tako duga i da mislim da bi mu se dopala tematika. Mislim da čovek preferira malo "prizemnije" stvari. Vule, ovo ti je samo izbor na prvu loptu. Avantura ima (za sada) oko hiljadu komada ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (21.7.2010 u 15:35) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
Psychon@ut (21.7.2010), Vulee (21.7.2010) |
![]() |
#127 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
^ Imas i Blade Runner avanturu, odlicna stvar, pogotovu ako volis film. Mogao bi da isprobas i Machinarium, sigurno ce ti se svideti..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Basterd...
|
![]()
Pravdaj se nekom drugom.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Basterd...
|
![]()
Ili si možda imao 10 godina, što bi objasnilo sve.
![]() Eh, da, kako to da niko nije spomenuo The Longest Journey? |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Basterd...
|
![]()
Nevar forget teh Cyborgs!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Baš ću da probam taj Perry Rhodan (i Culpa Innata ako stignem), nisam odavno igrao avanture(zadnju Runaway the road adventure prije više od pola godine), a volio bih neku sa elementima SF-a da odigram. Moment of Silence mi se mnogo svidio, ne mogu da se pohvalim sa velikim brojem odigranih naslova ali ostavio je jak utisak na mene.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Novi član
Član od: 29.7.2010.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
E sada,i ja bih da počnem sa avanturama.Našao sam neke avanture koje mi deluju dobro,ali ipak da vas malo ispitam pošto ne znam da li su preteške za pocetnika.
U pitanju su: Echo:The Secrets of Lost Cavern Nostradamus:The Last Prophecy Syberia Agatha Christie:Murder in Orient Express Sherlock Holmes versus Arsen Lupin Kao što rekoh jedino bih vas zamolio da mi kažete koje od ovih igara mogu da prođu kao počrtničke,a koje su teške a ako su sve za one iskusnije avanturiste da mi preporučite neku drugu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Starosedelac
|
![]()
@Echo: Secrets of the Lost Cavern
Nisam igrao ali znajuci Kheops mozes da ocekujes raznovrsne zagonetke i dosta predmeta u inventaru, verovatno nije preteska ali nije bas ni za pocetnika, jos procitaj ovde @Nostradamus: The Last Prophecy Isto vazi i za Nostradamus @Syberia Dobices iscrpan opis uskoro od drugog clana @Agatha Christie: Murder on the Orient Express Da, nije lose za pocetnika jer je nesto laksa od ostale dve Agata igre. Ocekuj dosta baratanja sa inventarom i dijalozima @Sherlock Holmes versus Arsene Lupin Nikako za pocetnika, ali to ne znaci da nece leci nekom ko je tek zagazio u avanturisticke vode ako voli jurcanje po muzejima i parkovima i jedinstven i zaboravljeni smek koji Frogwares unosi sa zagonetkama oko upisivanja resenja i kvizom. Ne bi bilo lose da se nabavi remasterizovana verzija koja nesto menja stvari posto dobijas mogucnost i point & click igranja iz 3. lica mada mislim da je tek izasla i da se retko nabavlja - jedva sam nekako pribavio i Awakeneda upravo danas ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (30.7.2010 u 23:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Novi član
Član od: 29.7.2010.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Hvala na pomoći mislim da ću za početak nabaviti AGatha Christie:Murder in Orient Expres. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
Na trenutke je pomalo tjeskobna jer je igrač većinu vremena sam po šumama i pećinama, ali lijepa i topla priča, upijajuća radnja i zanimljivi izazovi su vrijedni igranja. Muzička podloga je fantastična, da dodam. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dimo na korisnoj poruci: | ||
666martin (7.8.2010) |
![]() |
#140 |
Član
Član od: 20.10.2010.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|