![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Imam problem sa racunarom i ne mogu da provalim sta mu fali. Sinoc je nekoliko puta na trenutak nestajalo struje i od tad racunar ne radi (u trenutku nestajanja struje racunar nije radio). Sa racunarom se desava sledece: kad ukljucim racunar ventilatori i kuleri vrte ali se na monitoru nista ne prikazuje tj. monitor ostaje u STAND BY rezimu.
Ako neko zna sta bi to moglo da bude neka pomaze. Hvala unapred svima koji su spremni da pomognu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Ako imaš Kung-Fu napajanje verovatno je crklo.....biće dobro ako nije još nešto povuklo sa sobom.....
-Nznam odakle si ali ovo o čemu ti pišeš se upravo desilo i mom komšiji koji je dve kuče od mene i kod nas je takodje bila ista situacija sa strujom...Zamenio je napajanje i sve je ponovo proradilo...kod mene je sve ok imam UPS ...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.546
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
K'o sto je fresko vec rekao, problem je verovatno u napajanju. Mada mi je cudno da ti kuleri rade a da je napajanje crklo.
Moja ti je preporuka da uzmes neki UPS uredjaj, ne treba ti neki APC, obican Mustek ce da ti vrsi posao i da te postedi nerviranja oko nestajanja struje. A ukoliko trenutno nisi pri parama, uzmi neki produzni kabel sa naponskom zastitom, cisto da imas neku zastitu izmedju racunara i pomahnitalog EPS-a u ovim zimskim danima.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
CSC
|
Citat:
.....stavimo mog LC-a i sve šljaka ......komša se onda dozvao pammeti danas bio u prodavnicu i kupio CM 380W.......Sad ko što rekoh radi sve ok .....
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Veteran
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 664
Zahvaljeno 183 puta na 135 poruka
|
Otisla ti je i maticna i napajanje.....sorry.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
CSC
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Član
Član od: 4.3.2006.
|
i meni se ista stvar desila, i takodje sam mislio da je napajanje, ali sam onda otvorio comp malo proverio kako lezi memorija hard .... i onda ukljucio i proradio je i sad radi sasvim normalno
Poslednja ispravka: VojaM (4.1.2007 u 13:47) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Starosedelac
|
Samo ti savetujem ako nisi do sad otvarao kuciste i ubacivao sam da to ne cinis nego pozovi nekog iskusnijeg da odradi taj deo posla!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Član
|
Zaboravio sam da dodam da kad je racunar iskljucen na ploci sija crvena LED dioda, a kad ga ukljucim upali se i zelena LED dioda, s tim sto je crvena i dalje ostaje ukljucena.
Mozda ovo nekom pomogne. Sutra cu pokusati sa drugim napajanjem jer mi se sad ne rastura drugi racunar, pa cim probam javim rezultate. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Starosedelac
|
Crvena lampica ti simbolise rad hard diska, a zelena napajanja(struje), pa nebi bilo loshe i da prekontrolises hard!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
CSC
|
Konstantno upaljena crvena lampica , kada se ništa sem ventilatora ne čuje može da znači i da nešto gadno sa matičnom nije u redu.....
Najbolje da sačekamo rezultate testa sa drugim napajanjem prenego što bilo šta komentarišemo ....... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Starosedelac
|
Jeste samo da dodam ,znaci ako tebi non stop gori tu nema reci ,maticna ti je riknuula,ili ispoljava zadnje znake zivota,aj savete kasnije!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
Napajanje je moglo da "vrisne" tako sto samo neki od napona koje daje nisu pravilni pa se racunar ne pali!To moze biti objasnjenje za rad ventilatora!
Crvena lampica na ploci moze biti samo indikator da je maticna pod napajanjem.Na mojoj je to recimo zelena lampica! Ne verujem da je jos nesto otislo osim napajanja, ali kao sto neko gore rece,sacekajmo rezultate zamene napajanja! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Član
|
Zamenio sam napajanje i sada radi kao i pre (izgleda da sam dobro prosao).
Hvala svima na pomoci |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Novi član
Član od: 22.1.2010.
|
I ja imam isti problem sa racunarom vec 2 dana,ali kada upalim racunar,kuciste radi,ali monitor se tek posle 15-20 minuta upali ili se ne pali po ceo dan,a lampica da on radi treperi... Da li bi to takodje moglo biti napajanje ili sta vec? pozz svima
Poslednja ispravka: Bojan (26.1.2010 u 14:53) Razlog: nema potrebe za debelim slovima |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
Moglo bi da bude da maticna ne lezi u ploci kako treba,pokusaj da je odsrafis i da je par puta skines i vratis u maticnu,ako ni to ne pomogne,onda mozes da okrivis napajanje...
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Novi član
|
Citat:
ma fazon je sto ne smem ni da otvaram,jer imam nalepnicu na kucistu i ako odlepim,gubim pravo na garanciju...mislio sam da je problem ili do monitora,ili do napajanja,zvacu servis,pa da mi u firmi gde sam kupio racunar otvore i pogledaju... Nekad nece ceo dan da se upali monitor,a nekad posle 10 minuta...cim se soba malo zagreje,on kao narucen se upali posle 10 minuta,to mi se nije desavalo do pre 2-3 dana...a inace hvala na pomoci ako je post bio upucen meni.... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.436
Zahvaljeno 3.420 puta na 2.353 poruka
|
Da ti nije komp u sobi gde moze lako doci do kondenzacije, ili, na primer, blizu prozora?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Novi član
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Problemi sa Post Mortem | Boranija | Avanturističke igre | 21 | 29.12.2011 19:30 |
| Problemi sa MSI kt400 | zatoichi | Grafika | 5 | 15.3.2007 12:24 |
| PROBLEMI SA "USB Mass Storage Device" | Chemist | Kvarovi | 0 | 23.10.2006 19:23 |