![]() |
![]() |
|
|||||||
| Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 13.6.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
imao sam problem da se sa notebook-om nakacim na net preko huawei 520s ADSL modema , radilo je sa kablom (mreznim) ali nije preko wireless a video je konekciju ali nije uspevao da se nakaci , treba uraditi sledece:
ici na http://192.168.1.1/ user;telekom pass:telekom basic wirless lan stavi se Authentication Type/WPA-PSk Encryption/TKIP stavi se zeljena sifra u Wireless MAC Address Filter treba da stoji enable i treba uneti MAC adresu racunara sa koga zelite da pristupite wireless-u da vidite koja je vasa MAC adresa idite na : start/run/cmd ukucati:ipconfig/all procitati Phisical Adress ici nazad na browser i u polju Wireless MAC Address Filter ukucati Physical Adress nadam se da ce ovo pomoci meni je tako uspelo . PoZ
Poslednja ispravka: VojaM (30.3.2010 u 12:47) Razlog: Phisical --> Physical |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
|
U principu, ili MAC encryption ili WEP password ti je sasvim dovoljna zastita. Ne moras oba principa koristiti...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
Ako staviš dozvolu samo uređajem sa određenom MAC adresom, kad ti dođe neko kome treba pristup netu, neće moći da ga ima. Kao ni ti ako ti npr. treba za konekciju sa telefona.
Zato ako će ti zatrebati da se još neka mašina nakači osim tvog laptopa, isključi MAC filter, dovoljan je WEP (da posle ne biješ glavom „zašto ovaj laptop neće da se nakači, a moj hoće“ ).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
|
Ljudi, meni ovako ne funkcionise! Treba li da podesim u Windows-u nesto posebno ili ne? Molim vas za neki kratak tutorial kako da napravim wireless konekciju, jer stvarno bih voleo da ne moram da pomeram ruter kada setam laptop po kuci. Kada napisem i sacuvam sve sto je gore napisano i odem na View available wireless networks, Windows mi ne nadje nista. U cemu gresim? Hvala na brzom odgovoru.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Član
Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
kako da stavim sifru na ruter Huawei 510???
nije isto............znas mozda za to?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 572
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Član
Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
rujter mi je 510 ,adsl telekomov,a wireless asus wl-520gc
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera | Sale013 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 25 | 24.2.2011 0:57 |
| Pomoc oko povezivanja asus wireless rutera na adsl ruter | bojjanm | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.11.2007 23:49 |
| Wireless ADSL Gateway -> Desktop + Laptop | stevan1986 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 13.11.2007 19:12 |
| Wireless ADSL router | Freeman88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 12.7.2007 10:40 |
| wireless ili adsl | Evil_crack | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 16 | 26.6.2007 12:04 |