![]() |
![]() |
|
|||||||
| Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
| Pregled rezultata glasanja: Da li ste za vise zena na forumu? | |||
| Da |
|
198 | 90,00% |
| Ne |
|
8 | 3,64% |
| Mozda |
|
14 | 6,36% |
| Glasova: 220. U ovom glasanju ne možete da učestvujete | |||
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#121 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
@ DorianGrey
Jesi ![]() I mislim da kada kazem ovo govorim u ime vise clanova: batali to ubuduce! ![]() Ne znam da li su pocele lose reputacije ali sve tezi tome da nece stati kada pocnu....
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Član
Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
Citat:
Upravo tako.... Misim, potenciranje razlika samo dovodi do razdvajanja... ne ukljucujem ovdje polne razlike, naravno.... Zena sa misem ili srafcigerom u ruci? Isto kao i muskarac. Samo je bitno da li zna da radi ili ne zna. Sve je ostalo stvar sarma. A i predrasuda i kucnog vaspitanja, nazalost... a na to ne mogu da uticem, prema tome, ne interesuje me ![]() Uostalom, nikad nisam imala problema s tim sto znam da baratam s misem (i srafcigerom), bar ne sto se tice mojih vrsnjaka. Potpuno je jednako ko ce popraviti/zamijeniti.... Ono sto iz iskustva znam je to da je zenski pol, generalno, u vecoj mjeri okrenut ka softveru i da pomalo zazire od hardvera... Cak se i libi da otvori kuciste i pogleda sta nije u redu ako je to jedina preostala opcija za moguce ispravljanje greske. Mada, afiniteti nisu nasa tema... Btw nikad nisam razumjela zensku potrebu da se solidarisu i grupisu kad su u manjini... Ok, radite sta hocete samo ne zelim da mi jednog dana u kontrolnom panelu osvane natpis "Clan grupe Girl Power"... OoUh.. odoh da istovarim neki ugalj... :P |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#124 | ||||||
|
Mythbuster
|
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||||||
|
|
|
|
#125 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
Citat:
![]() Pa koja je to zenska tema, a i kako bi nas to isprasile? Da necete mozda, kao one snajke iz amerike, da napravite klan za neki FPS, traljavo igrate, i da mnogo psujete. Ili cete da smarate, sa testovima tipa: "Koliko sam samouveren", u kojima se moguca resenja odmah naziru, putem ponudjenih odgovora. Nego dosta price, kutlacu u ruke i organizujte se da napravite neku zakusku,pa zovite da probamo. Time bi zaista uspele da dokazete svoju superiornost u odnosu na nas, kako kazete, pacenike koji traze "neko zensko" na forumu. A vi jadne, ne volite da upoznate neko interesantno musko, vec samo srecete, kako kazete ,"pametnjakovice"... Pametnjakovic sam, tim se dicim...
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
Citat:
To sam gledao neku "naucnu" emisiju, kazu naucnici "zene su pametnije", pa eto... Sto se reputacije tice, potpuno mi svejedno |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
Citat:
Jedan od razloga je taj sto zaista nemam predrasude. Druga stvar je da ne mislim da vi niste jednake, vec sasvim suprotno. U ostalom postavkom glasanja "Zene na forumu!? DA ili NE" sam autor topica je stavio izvesnu sumnju u sposobnost zena da se bave ovom oblasti(uvodjenjem onog DA ili NE). Ni jednom recenicom ja to nisam u celom ovom forumu uradio(niti van njega). Uostalom Imzadi je puno puta odgovorila jako lepo i tacno, pri tome nikad nisam njene savete uzimao sa predrasudom tipa "ma ona je zena, sta ona zna...", a pri tom nikad joj nisam tetosio(sto je jos gore, jer ne samo da pokazuje predrasude, nego i ponizava),(kao ni jednoj drugoj), sto pokazuje da nemam nikakve predrasude. @[RHU] tacno tako! Poslednja ispravka: The Finest Serbian Since '82 (12.2.2006 u 15:10) |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Mythbuster
|
Ok, da malo stavimo filozofiju po strani i pozabavimo se činjenicama. Jedna od osnovnih činjenica jeste da su žene uglavnom fizički slabije od muškaraca. Kažem uglavnom zato što to ne mora biti pravilo, jer ima i žena koje su fizički snažnije od mnogih muškaraca. Čak sam jednom prilikom u diskoteci video kako jedna devojka BUKVALNO baca tipa preko pulta
Čak je i obezbeđenje koje je prišlo da brani devojku, na kraju moralo da spašava tog tipa No ipak, takvi slučajevi su retki, pa se samim tim i zovu izuzeci. To na neki način i deli zanimanja na muška i ženska. Recimo, retko ćete ikada videti ženu koja radi kao automehaničar (iako ima onih koju su itekako sposobne za to), isto kao što ćete retko videti muškog bebisitera. No ovde pričamo o kompjuterima, a bilo koja grana IT-a, je po meni univerzalno zanimanje, jer gotovo ni za jedan posao, nije potrebna neka fizička snaga, osim ako neko ne smatra obrtanje šrafcigerom nekim Bog zna kako fizičkim poslom. U IT-u je najbitnije koristiti mozak, biti pametan, prilagodljiv i sposoban za učenje...jer tehnologija napreduje jako brzo i bilo koji IT radnik, stalno mora da se usavršava. Pekaru je lako, jer hleb se pravi na isti način kao i pre 1000 godina...a nove stvaru u programiranju recimo dolaze na svakih nekoliko meseci. Prema tome, tu možemo da budemo ravnopravni, jer ne može da se kaže da su žene pametnije ili da su muškarci pametniji. Zaboravite na istraživanja naučnika...to su teorije...isti "naučnici" su rekli da će Sunce eksplodirati 2003. godine, pa eno ga još sija. Uostalom, siguran sam da isti kakva god istraživanja da su vršili, nisu sigurno uspeli da ispitaju 7.000.000.000 ljudi, nego su to radili na uzorku od možda stotinak osoba. Što će reći da su rezultati "Može da bidne, al ne mora da znači". Ja mogu da pričam o onome što mogu da vidim u svojoj okolini, a to je da ima jako pametnih žena, kao i jako pametnih muškaraca, ali isto tako ima i onih veoma glupih, da baš glupih, koji su u fazonu "You wouldn't recognize a cunning plan if it painted itself purple and danced naked on top of a harpsichord singing 'Cunning plans are here again!'" ![]() Tako da ne vidim, čemu predrasude...one nikad ne mogu biti dobre. Ne postoji džabe poslovica "Ne kudi konja koga nisi jahao/la", što u prevodu znači da ne možeš reći za bilo koga da nešto ne može da radi dok to ne proba. Uostalom, da smo u nekoj normalnoj zemlji, ne bismo ni vodili ovakvu raspravu, ali setimo se da živimo u predelima gde su i muškarci koji se bave računarima do pre nekih 10 i nešto više godina, smatrani kretenima i ludacima...tek od skora se to smatra nečim normalnim...što kaže Kuzma, za žene će trebati barem još deset godina. Ali to ne znači da barem mi koji smo na neki način vezani za IT, treba da se spuštamo na taj nivo i priklonimo se predrasudama. |
|
|
|
|
#132 |
|
Deo inventara foruma
|
Ti hoces da kazes da mi ne bi mogli da budemo bejbisiteri?
![]() P.S. Devojka je otvorila temu !
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Mythbuster
|
Ne, nego hoću da kažem da ćeš retko videti tako nešto. Otvori samo oglase pa vidi koliko ima onih tipa "Ozbiljna žena traži posao bebisitera", a koliko onih "Ozbiljan muškarac, lečeni alkoholičar, čuvao bi vaše dete, hitro i sa stilom"
![]() Citat:
|
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Citat:
A naidje i po neko "sa strane" Mislim da joj je laknulo posle prvih par strana... ili svih ovih strana, ja vidim samo podrsku... |
||
|
|
|
|
#135 | |
|
Mythbuster
|
Citat:
![]() To je trebalo da ispadne smešno, ali poenta je da ćeš nalaziti mnogo više žena koje nude usluge čuvanja dece, nego muškaraca koji nude istu uslugu. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Deo inventara foruma
|
Ti hoces da kazes da muskarci ne mogu biti bejbisiteri?
|
|
|
|
|
#137 |
|
Mythbuster
|
E sad bih ti rekao šta hoću da kažem
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
Citat:
![]() Salu na stranu, geni su ti koji diktiraju, ali nista nije zasigurno. Cinjenica je ako se momci duze bave racunarima od devojaka(sto i jeste), i sigurno su vise u fazonu. Kad se devojke budu dovoljno bavile racunarima, stvari ce se sigurno promeniti. Do tada.. tako je kako je. |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Mythbuster
|
Kada sam rekao pamet, nisam mislio na inteligenciju. Inteligencija je nešto drugo...da kažemo potencijal. Kao što rekoh na jednoj temi IQ je nešto poput ideje...ako je ne iskoristiš, kao da je nikada nisi ni imao. Pod pameću sam mislio na obrazovanost, ali ne u smislu školske spreme, već koliko toga neko zna, i koliko toga želi da zna, tj. koliko ima volje da uči.
To što ima više muškaraca koji se bave kompjuterima, nego žena...to je najviše posledica ovakve sredine...Ljudi, mahom stariji, što je pogotovo izraženo po selima i manjim gradovima, uglavnom smatraju kompjuter za igračku i to mušku, a žensko bre treba da se uči da kuva i obavlja kućne poslove i naravno, da se dobro uda...pa devojci u takvoj sredini kako god okreneš bude nelagodno da se bavi kompjuterima, čak i ako to žele. Naravno, uvek ima onih koje zasvrbe za okolinu, ali su izuzeci, što se vidi i na ovom forumu, a i na mnogim stručnim forumima, ali se ja takvima iskreno divim. Ne volim stereotipa i ustaljena mišljenja tipa "Žena je domaćica", "Muškarac je gazda", "Žena treba da obavlja kućne poslove", "Muškarac treba da donosi pare"...Zemlja nam je zaostala u svakom pogledu, pa ni ovo o čemu pričamo nije izuzetak...No stvari će valjda krenuti nabolje...ipak je danas bolje nego što je bilo pre 20 godina... |
|
|
|
|
#140 |
|
Novi član
Član od: 5.2.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
dobra ti je ona: ne kudi konja kojeg nisi jahala. |