![]() |
![]() |
|
|||||||
| Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
Jednu muku mucim sa FreeBSD-om...
Naime,fontovi izgledaju lose,iako je ukljucen anti-alias-deluju nekako trbusasto i zakrivljeno,kad se uporede sa,recimo, fontovima u Slack-u-koji izgledaju odlicno,zaobljeno,zaokruzeno i popunjeno(u pitanju su default fontovi koji se dobijaju uz Xorg u oba slucaja) Probao sam da iznova napravim font.scale i font.dir za sve setove fontova,radio fc-cache -fv,editovao i fonts.conf i local.conf,kao i fs config fajl,ali nista nije pomoglo-fontovi su koliko sam video isti,ali kao da je kvalitet anti-alias i renderinga bolji u Slack-u nego u BSD-u Ukljucen je i DRI u oba slucaja.... Probao sam i sa dodavanjem dejavu i ms-ttf fontova i to je malkice popravilo stvar... Sta da radim-ako znate pomagajte,nesto treba ocigledno da se namesti u Xorg serveru,ali sva podesavanja sam uporedio sa Slack-ovim i potpuno su ista! Help! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
Провери за које величине је активно заобљавање, и искључи онајк сабпикселинг или тако некако који је ту зобг ТФТ монитора, али на ЦРТовима прави белај (разливанје боја око црних површина фонта). такође, провери да ли у /etc/fonts/fonts.conf стоје путање до свих потребних фонтова које желиш да „умекшаш”, јер се сада freetype2 стара о томе.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
Urke ti si car :-)
Sve sto je trebalo uraditi je staviti hinting na "none" u okviru KDE control centre-a... Bilo mi ispred nosa,a ja prevideo... Malo losije izgledaju GTK aplikacije,ali bi i to trebalo da se popravi kada dodam URW i DejaVu fontove Thanks! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
Gtk1 programi će zbog odsustva AA da budu krzavi, ali za Gtk2 programe, t.j. za temu (Clearlooks koristiš?
) stavi da koristi KDE fontove, pa će preuzeti umekšavanje iz KDEa.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|