Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Foto i audio/video
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.4.2009, 14:39   #1
Makica70
Novi član

Član od: 27.4.2009.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom prost video nadzor! KAKO?

Poz Svima

Vidim da se dosta razumete u video nadzor pa mi je potrebna mala pomoc:

Trebam da istaliram video nadzor u svom lokalu da bi pratila radnike. Posto nemam velikog iskustva a ne bi da placam druge (trazili mi i do 400e), interesuje me sta mi je potrebno od opreme. Koristila bi jednu kameru za pocetak kod kase povezanu sa racunarom udaljenim oko 3m. Koju kameru, karticu i koji softwere da uzmem da bi mi sve radilo normalno? Racunar je sledeci: AMd 64 X2 DUAl, Core 4400+ 2.30. 1,87 rama, WD 160GB, Geforce 7050, racunar koristim i kao kasu pa mi je vazna stabilnost. ne znam koja je ploca niti da li je graficka pci expres.

Hvala unapred

p.s.

Da li cu imati problema ako je Via cipset i uzmem karticu Pico2000?Jer softwere ide uz karticu?I jos jedno pitanje...TAj racunar na koga zelim da isaliram nazor je umrezen sa drugim u mojoj kancelariji.Da li je moguce da preko njega pristupim programu na prvom dok je on aktivan tj. snima na prvom racunaru.Jako mi je vazno da kamere imaju i mikrofon jer zelim da i cujem radnike.To je to.Poz
Makica70 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2009, 14:54   #2
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević
Određen forumom Re: prost video nadzor!KAKO???

Koliko znam Pico2000 jeste najjeftinije resenje.Obicne kamerice koje obicno prodaju uz tu karticu kostaju oko 30e,a posto tebi treba i zvuk,potrazi neku koja ima ugradjen i mikrofon(mada se moze i posebno sprovesti do zvucne kartice).Ne bi trebalo da imas ikakvih problema sto se tice VIA cipseta.Uz karticu dolazi software koji nije neki najsrecniji ali radi ono sto treba.Dosta korisnika je uspelo da karticu koristi uz malo zongliranja sa drajverima sa drugim programima poput Active Webcam i WebcamXP koji nude i nadzor preko LAN-a.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2009, 12:09   #3
JohnnyP
Član

Član od: 13.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku JohnnyP
Određen forumom Re: prost video nadzor! KAKO?

Radeci za jednu od beogradskih kladionica imao sam iskustva bas sa tom Pico karticom. Za varijantu koja je tebi potrebna sasvim zadovoljavajuce resenje a kamerice bez mikrofona mozes naci vec od 15e pa na gore ( naravno, kolko para tolko muzike ) a kartica je oko 45-50e, sa mogucnoscu prikljucenja 4 kamere.

Uz nju ide software sa svim standardnim mogucnostima za snimanje ( non stop snimanje, na pokret, na pokret samo u prethodno preciziranom delu objektiva, automatksi backup i brisanje snimaka itd itd) a za to za sta ti planiras da je koristis mislim da ti sigurno nece tebati nista vise.

Uz staticnu IP adresu ili direktnu konekciju ( modem-modem ) ako koristis dial up, moguce je podesiti podesiti pristup i sa udaljenje lokacije.
JohnnyP je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2009, 23:38   #4
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
Post Re: prost video nadzor! KAKO?

Imam dosta iskusta kada su u pitanju sistemi za vido nadzo . Generalno se ne preporucuje VIA cipset ni kada su PICO a bogami i Geovision kartice u pitanju . Ljudi koji se profi bave postavljanjem video nadzora obicno preporucuju nvidia cipsete as kao alternativa mogu i drugi cipseti da dodju u obzir ali se definitivno preporucxuje zaobilazenje VIA cipseta u sirokom luku kada je video nadzor u pitanju . Sto se samih kartica za video nadzor tice takodje preporucujem da zaobidjes PICO i da dodas jo dvadesetak eura i za vec oko 50 eura imas veoma kvlitetnu Geovision kartu koja podrzava do osam video kamera + 3 mirofona . Ali stavimo sve to na stranu sto je najbitnije uz Geovision karte se dobijaju neuporedivo kvalitetniji drajveri i sam softver za vido nadzor koji je neuporedivo kvalitetniji u odnosu na onaj koji se dobija uz PICO karte . Sto se tice kamera tu imas veoma veliki izbor od petnaestak eura pa navise . u principu uz Geo kartu i neku malo bolju anti vandal kameru od recimo pedesetak jura sa sve kablovima i adapterom za kameru to ce da te izadje maks 100-120 eura . za cetristo eura bi mogao da postavis i paradoks alarm sa sve senzorom za lom stakla i senzorom za dim plus kamera ... Tako da taj sto ti je trazio 400 eura za vido nadzor misdli da si ovca za sisanje .....
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2009, 23:44   #5
nikola87
Deo inventara foruma

Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka

ako mogu da pitam koliko kosta sistem za nadzor zgrade koji se kaci na vec postojecu mrezu od kablovske televizije i omogucava da mi na jednom televizijskom kanalu bude live slika recimo ulaza zgrade + mala kamerica koja sluzi za snimanje. Koliko se secam kad mi je doalzio racun na skupstini stanara to je fakturisano na nekih 21.000 (ako se dobro secam) za sta sam ja 90% ubedjen da je debelo nabudzena cena.
nikola87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2009, 16:01   #6
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.584
Zahvaljeno 2.645 puta na 1.586 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Ja imam vec cetiri godine GeoVision GV 600 karticu sa jednim mikrofonom i cetiri ulaza. Odlicna karta nekad dosta skupa sad skoro dzabe. Najbolja solucija ti je preporuka od naseg uvazenog moderatora Freska. Moja preporuka je i dalje aktuelna. Dakle GeoVision GV 600 ili sl. Kamera moze i od 15-tak eura, bilo kog proizvodjaca. Ne treba da se opterecujes sa brendom kamere, sve zavrsavaju posao. Mrzi me da se penjem na merdevine i vidim konkretan model ispod mog krova.
Sve skupa sistem sa cetiri kamere i karticom plus kablovi (zavisi od duzine) ne bi trebalo da predje 200 eura. Moze svako da ti montira ko poznaje minimalno elektroniku.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2009, 19:33   #7
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
nikola87 kaže: Pregled poruke
ako mogu da pitam koliko kosta sistem za nadzor zgrade koji se kaci na vec postojecu mrezu od kablovske televizije i omogucava da mi na jednom televizijskom kanalu bude live slika recimo ulaza zgrade + mala kamerica koja sluzi za snimanje. Koliko se secam kad mi je doalzio racun na skupstini stanara to je fakturisano na nekih 21.000 (ako se dobro secam) za sta sam ja 90% ubedjen da je debelo nabudzena cena.
Svako ko se iole bavio kablovskom televizijom reći će ti da su takve instalacije koje se kače na kablovsku infrakstrukturu 1. nedozvoljene od strane kablovskih provajdera jer 2. ometaju neke kanale i 3. prave strašne smetnje u kablovskom Internetu.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2009, 21:11   #8
nikola87
Deo inventara foruma

Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka

Ne znam ja kako su oni tacno sproveli instalacije ali ja na mom TV-u mogu da vidim sta se dogadja ispred zgrade, a s obzirom da nista nisu busili po zgradi i sve su relativno brzo odradili predpostavljam da su koristili sbb instalacije. Inace internet i slika na TV-u su extra. Ping je oko 10ms
nikola87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2009, 3:43   #9
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
Post Re: prost video nadzor! KAKO?

@Nikola , ta "spravica" koja pretvara kompozitni video koji "pušta" kamera u signal koji koji odgovar UHF/VHF frekvenciji zove se ako se ne varam RF modulator , ima da se nabavi po firmama koje radi alarme/video nadzor i to košta od 40-100 eura zavisi od mogućnosto (karakteristika)te "spravice" (RF Modulatora) .... Tako da je cifra od cirka trijes tisućarki malo prenaduvano .. ali ako brate dok ima ovci za šišanje koje nisu sposobne ni da se raspitaju kolko šta košta ...
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2010, 16:53   #10
klasurka
Novi član

Član od: 14.3.2010.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ako može jedno pitanje,imam karticu GeoVision 650 sa bnc ulazima za kamere na kompu i kameru JVC TK-C720E,koji drajver ili softver mi treba i gde ga pronaći da bi to funkcionisalo ako može a kompjuter nije baš nešto posebno?Ako neko zna.Hvala.
klasurka je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto Nenad Stevanović O igrama uopšte 116 10.3.2009 0:04
Kako napraviti internet tv olujnik Video/TV softver 4 11.6.2008 19:19
Winamp i VP6 Flash Video Suad Novic Audio softver 0 26.5.2008 9:40
VIDEO MONTAZA-PITANJE The Dark Gamer Video/TV softver 4 14.12.2006 16:50
MSI MP3Player i problem sa video zapisima! Zvonko Skener Aplikativni softver 1 2.10.2006 20:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:35.