![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Starosedelac
Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 525
Zahvaljeno 1.136 puta na 594 poruka
|
![]()
Generalno, trebalo bi da je finalna, jer igra vec postoji za box... tako da je sam release date u sustini trzisna fora, a ne "peglanje PC verzije"...
(I hope so, jer igra zaista radi bez greske) |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Evo prvih utisaka.
Performanse i grafika - Risen mi radi znatno tečnije nego Gothic 3 koji sam nedavno završio. Apsolutno ni jednom mi do sada nije zatrzalo, nije bilo onih zastoja po sekundu-dvije koje sam imao u G3, ni jednom. Nisam primjetio nikakve nagle padove fps-a. Igram na 1920x1200 a sama igra je sve ostalo podesila na maksimum, fps mi nije padao ispod 35, a ide do 50+. Risen je nakon nekih sat vremena uzeo nešto malo preko 1 GB RAM memroije. Što se tiče grafike na nju čak nisam previše ni obraćao pažnju, ali je lijepa, prijatna. Vidi se da stil mnogo liči na Gothic serijal pa tu ne treba očekivati ništa specijalno novo, samo ponešto dorađenije i ljepše nego u G3. I optimizovanije koliko vidim, a to je mnogo bitno. Tek sam vidio ovaj početni dio, ima još dosta da se vidi od grafike, po gradovima i drugim lokacijama, ali mogu reći da mi priroda djeluje lijepo, živo. I dalje se životinje koje su spremne na borbu mogu naći na svakom koraku, bilo kojim putem da se kreće odmah uz put ili na putu su vukovi i slično, klasika. Ima jedna čudna stvar, kada u toku igranja izađem u glavni meni čujem neko čudno zujanje iz kućišta, čim se vratim u igru to zujanje prestane. To zujanje se javlja i u nekim fazama prvog učitavanja neke pozicije kad uđem u igru. Ali u toku igranja nema zujanja. Ne znam da li to ima veze sa tim što u glavnom meniju imam 1500 fps, a u igri 35+ pa u igri nema zujanja a u glavnom meniju ima. Nisam pronašao Vertical Sync opciju koja bi možda riješila problem. Snimanje i učitavanje pozicije - perfekcija, mnogo me zanimalo kako će ovaj dio raditi, pozicija se snima trenutno, bukvalno, sa QuickSave (F8) samo napiše Saving na ekranu i igra se normalno nastavlja, bez bilo kakvih zastoja i trzanja, a i klasični Save iz opcija radi trenutno. Load u toku igranja je mnogo brži nego u G3, a Load na početku igranja je nešto duži od toga ali opet ni blizu kao u G3 (u G3 su svi bili jednako dugi, dosta duži nego u Risenu). Dakle Load/Save radi perfektno, sad je prava milina igrati u odnosu na patnju iz G3. Protivnici i borba - zasad nisam imao pretjerano problema sa onim životinjama na koje sam nailazio (vukovi, neka verzija scavengera, neki bodljikavci, i neki veliki komarci...bilo je i onih Gnoma u pećini što skaču od radosti kad te vide, ali nisam se tukao sa njima kad su tako veseli). Za razliku od G3, i to veliku razliku, ovde vuk koji napada sa prednje strane odjednom ode na moju lijevu ili desnu stranu, pa se treba kretati i okretati u toku borbe. Vjerovatno će tako raditi mnogi protivnici. Nisam se još borio sa ljudskim protivnicima pa ne znam kako je sa njima. Questovi - ne mogu reći mnogo, riješio sam one prve koji su dolazili sami od sebe, tek trebam doći u neki Harbor town ili tako nešto Ostalo - Risen mnogo liči na Gothic 3, mnogi shortcuti su isti, način rada inventara i ostalog, animacija prilaska kovčezima prije otvaranja i način na koji ih otvara, biljke koje se beru, predmeti koji se pronalaze, sve je isto ili vrlo slično. Mnogo mi se svidjelo što se kod uzimanja predmeta iz kovčega ili sa mrtvih osoba kursor miša sam postavi na poziciju "Take All" pa je dovoljno samo kliknuti. Koliko vidim nema mogućnosti da naš protagonista trči ![]() ![]() Za kraj evo raspodjele opterećenja po jezgrima u toku igranja, u pitanju je Intel Q9550 (ukupni CPU load zna ići i preko 50% ali mislim da se vrti na oko 30-40%) ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Paladin na korisnoj poruci: | ||
Aljosa (1.10.2009), draske73 (1.10.2009), goodlikesweeper (1.10.2009), White Ripper (1.10.2009), wolfgm (1.10.2009) |
![]() |
#163 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Starosedelac
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Starosedelac
|
![]()
Da, ali u G3 su bile tri brzine, po defaultu je hodao, a mogao je ići brže od toga (trčati) i sporije (šunjati se).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Starosedelac
|
![]()
Ista stvar i ovde, samo malo ispretumbano. Po defaultu trči, SHIFT+pravac - hoda i CTRL+pravac - šunjanje (kad izučiš odgovarajući skill). Ako te drma nostalgija za G3, drži CAPS LOCK da stalno hoda, a stisni SHIFT kad hoćeš da sprinta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Starosedelac
|
![]()
Dobro je ovako, da stalno trči
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]()
A moze li neko reci kakva je kamera u igri?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Starosedelac
|
![]()
Klasična third person kamera, iza glave junaka. Sasvim je OK, ne zaglupljuje se, ugao kontrolišeš mišem i nije moguće prebaciti pogled u first person kao što je bio slučaj u Oblivionu. Zumiraš točkićem miša.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Veteran
|
![]()
Meni je dovoljno bilo kad su rekli da dosta lici na Gothic 2.
![]() Kupljeno.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka
|
![]()
Kada moze DEMO da se skine?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imaš full igru a ti želiš demo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Igra se krace ucitava kolko vidim nego gothic3!
ali opet ceka se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Starosedelac
|
![]()
Da bi ti bio u pravu moras: 1) Da mi das original igru 2) Da mi uplatis RapidShare Premium 3) Da me pozoves na neki privatan torrent
Da li sam ja rekao negde da imam full igru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Deo inventara foruma
|
![]()
''Imaš full...'' se ne odnosi na tebe, već na postojanje FULL verzije igre u ''shop-ovima''.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Starosedelac
|
![]()
Meni treba demo. Ne znam oko cega se raspravljamo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
gothic, preporuka, risen, role-play, rpg |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|