Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 31.1.2011, 16:08   #1
ivicagmc
Član

Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 78 puta na 57 poruka
Određen forumom Kvar na laptopu

Drugari, meni treba stručna pomoć. Trebaju mi saveti elektronaca i servisera hardwere-a. Lap je bio na servisu, ali pametnjakovići tamo pojma nemaju i ne znaju šta mu je.
Radi se o laptopu Lenovo 3000 N200. Celeron 1.73GHz, 2x512MB DDR2, Hitachi 120GB... Sve je počelo tako što se teško palio. Upali se, al se ne upali lampica od HDD i onda se ugasi. I tako nekoliko puta dok se ne upali. Sada se upali i može da radi satima, ali neće da se diže sistem. Ponekad, posle par sati digne sistem. Post u biosu se ne odradi. Znači uopšte ne dođe do toga. Šta sam sve probao, bolje rečeno šta nisam pošto ovo zeza već mesecima. Problem sam rešavao tako što ga nisam ni gasio po mesec dana. Inače kada se upali i digne sistem, radi perfektno.
Ispitao memorije-jesam. Jedino ako su obe neispravne. Svi softverski mogući i nemogući testovi odrađeni. Ništa nije nađeno...
HDD prikačio na desktop radi OK. Ima 5 premeštenih sektora. Probao sam da palim lap bez njega, isto neće u post pa da uđem u BIOS.
Poslednje što sam uradio jeste da sam pokušao da zamenim baterijicu za BIOS, pošto sam sumnjao na nju. Pošto sam rastavio ceo lap i konačno došao do nje video sam da je zalemnjena. Elektronac nisam i nemam lemilicu pa nisam ni hteo da pravim još veće s****.
Kontam da je ploča u pitanju i da su neki kondezatori ili šta već na izdisaju. Da menjam ploču, bolje da kupim novi lap pošto su užasno skupe i ne isplati se.
Ima li neko pametan predlog, šta da probam? Koliko je verovatno da je ta baterijica u pitanju, pošto znam da jako dugo traju?
Inače ovaj lap top mi je jaaaaaako važan. Moja devojka visi na njemu po celi dan. Da ne visi na njemu, visila bi na mome desktopu, ko što je radila pre nego sam nabavio lap, i ja bi načisto poludeo...

Poslednja ispravka: ivicagmc (31.1.2011 u 17:04)
ivicagmc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.1.2011, 17:07   #2
BMLW
Starosedelac

Član od: 21.5.2010.
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 429 puta na 407 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku BMLW
Određen forumom Re: Kvar na laptopu

Uffff...
Trudim se da lepo shvatim sta je i ne ide.
Svakako mi deluje kao da je rinulo nesto na ploci. Mozda sata kontorer, mada to ne objasnjava to sto nece u post i bios. Mozda bios zeza? Jesi probao update biosa, da eliminises softverske probleme, za pocetak? Ili je naprosto prso. Javice se vec neko s slicnim iskustvom, verovatno .
BMLW je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.1.2011, 17:49   #3
ivicagmc
Član

Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 78 puta na 57 poruka

Citat:
BMLW kaže: Pregled poruke
Uffff...
Trudim se da lepo shvatim sta je i ne ide.
Svakako mi deluje kao da je rinulo nesto na ploci. Mozda sata kontorer, mada to ne objasnjava to sto nece u post i bios. Mozda bios zeza? Jesi probao update biosa, da eliminises softverske probleme, za pocetak? Ili je naprosto prso. Javice se vec neko s slicnim iskustvom, verovatno .
Sve moguće i sve nemoguće sam uradio.... I update BIOS a je bilo prvo što sam uradio. Evo uspeo sam da ga upalim posle 2h njakanja.... Nema gašenja do daljneg...
ivicagmc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2011, 10:53   #4
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

U kom servisu si bio?

Najbolje nosi u ovlascene servise za Lenovo, tamo ce ti sigurno pomoci.

Poslednja ispravka: Beagle (2.2.2011 u 11:03) Razlog: zabranjeno pravilnikom foruma.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problemi sa monitorom Rocker Kvarovi 840 3.11.2023 13:42
Pesma/e koja vas najviše dirne? Wolverine Opšta kultura 1131 5.9.2019 15:13
[Monitor] BenQ G2420HD Aibo Opisi, recenzije i testovi 31 6.4.2011 15:04
Pravljenje butabilne WindowsXP instalacije sa SP3 pomocu NLite Win32 Operativni sistemi 8 4.6.2008 15:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:58.