![]() |
![]() |
|
Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka
|
![]()
Na juce odrzanom Apple Music Inventu u San Francisku Steve Jobs (Stiv Dzabs) je iz svojih dzepova izvukao sledece bebice:
1. iPod nano (cetvrte generacije): Za razliku od prosle generacije (popularno: debeljka), ova generacija ponovo lici na prve dve (duguljaste). Ima ekran od 2" koje je postavljen vertikalno i prilikom rotiranja uredjaja ekran se rotira i postaje vodoravan (video prikazuje u 16:9). Jos jedan novitet je opcija 'shake to shuffle' (nesto kao sto SE ima na nekom od svojih telefona). U svim novim plejerima softverski je dodat "genius" koji pomaze pronalazenju slicnih pesama selektovanoj. I kao slag na tortu, nano dolazi u 9 prelepih boja, 'nafarbanih' na aluminijumsko telo izkrivljenih linija, kao i model od 16GB koji je zamenio model od 8GB i model od 8GB umesto modela od 4GB. Cena modela od 8GB je 149 evra, a modela od 16GB je 199 evra. ![]() 2. iPod touch: iPod touch druge generacije je nista drugo go 'osakaceni iPhone 3g'. ![]() -Ledja su izgradjena od aluminijuma za razliku od iPhone-a -Dosta je tanji od iPhone-a -Takodje poseduje "geniuos" funkciju -Ima ugradjen Nike+iPod app koje vam omogucava sledece Model od 8GB kosta 229 evra, model od 16GB kosta 299, dok model od 32GB moze biti vas po neverovatnih 399 evra! (/sarkazam) ![]() 3. iPod shuffle: Nije pretrpeo nikakve izmene osim dodavanje 4 nove boje: ![]() 4. iPod Classic: Takodje, kao i shuffle, nije pretrpeo nikakve izmene osim redukovanja HDD-a sa 160 na 120GB. 5. iTunes v8.0 Noviteti: -Geniuos -Lepsi graficki interfejs -Mogucnost kupovine HD TV serija po ceni od 2.99 dolara (samo SAD) -Tzv. "grid view" koji je prvi put vidjen na Mac OS X : Leopardu -Novi "pametni" visualizer (nisam primetio da je toliko pametan koliko pricaju, ali je lep) -Otklonjeni neku bug-ovi u odnosu na prethodnu verziju/e ![]() ![]() 6. Takodje, najavljene su i nove In-Ear slusalice, vise o tome. ![]() Poslednja ispravka: alesandro (10.9.2008 u 11:31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]()
Iako ima odlican zvuk, bilo koji Ipod ne vredi tih para ulozenih u njega... MAda da imas standard kao napolju, pa da ti je to 15o dolara, ne bi ti nista znacilo...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Apostol na korisnoj poruci: | ||
branko999999999 (10.9.2008) |
![]() |
#4 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 2.324 puta na 1.526 poruka
|
![]()
E svaka ti cast alesandro.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Svidja mi se iPod Touch, prvenstveno zato sto je all-in-one, a ne samo mp3 plejer.
@Partybreaker: Bilo je u oglasima na Benchu par novih ipod toucha, po nizim cenama od zvanicnih (20%, otprilike), pa pogledaj ako hoces. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Ipod Touch za 229 eura?
Huh? Ako ovo ima da se kupi u Srbiji za te pare, uzecu njega umesto PSP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
d-_-b
|
![]()
Auuu sta je aplikacijaaa... Mnogo mi krivo za ovaj Spore i Real Soccer, ali strpecu se malo. I Visual Radio deluje veoma privlacno, ali WiFi trenutno nije toliko zastupljen, tako da je to neka "aplikacija buducnosti". Jos nesto. Da li je istina da na iPodu postoji kao neka wikipedia koja radi i u offline mode-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
d-_-b
|
![]() Citat:
![]() A video sam taj oglas na benchu, cini mi se da je lik prodavao za 270-280 evra, ali i to je mnogo. Ja ga dozivljavam kao mobilni telefon, a za mob ne bih dao vise od 250 evra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ne verujem da ce u Srbiji touch biti dostupan po tako niskoj ceni. iPod touch je u SAD-u 229 dolara, u Nemackoj 219 evra, a kod nas ce biti oko 240-250... (moja pretpostavka) Mada, nikad mi nece biti jasno zasto su Apple uredjaji kod nas skuplji nego u ostatku Evrope, cak i u zvanicnoj Apple prodavnici u BGD-u.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
d-_-b
|
![]()
... a to su pretpostavljam sve crackovane aplikacije? Za igre sam siguran da jesu, a sta je sa ovim "office readerom"? I jel' teska sinhronizacija rutera (sa kompa) i iPod-a/iPhone-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
d-_-b
|
![]()
Uh, majku mu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]()
trenutno imam instalirano:
Programi: - Airsharing (koristis iPod kao prenosivi hard i saljes podatke kompjuteru preko wifi) - Remote (pustas muziku u iTunes na desktopu preko iPoda) - MySpace (ne treba objasnjavati) - Facebook (takodje) - Google (pretrazuje net, mejl, kontakte i pesme na uredjaju, sve u jednom) - WordPress (blogujes preko iPod) - FreeRSS (RSS reader) - Visual Radio (preko 2000 radio stanica, slusas preko wifi) - Movies (nesto kao imdb.com) - Serbian (srpsko-engleski recnik) - PocketTouch (lakse shaltovanje dok slusas pesme) - StumblerPlus (prikazuje podatke o okolnim WiFi mrezama) Igre & ostalo - iSlots (slot masina) - Hangman (vesalice, klasika) - Spore (najnovije EA chudo) - Real Soccer 09 (fudbal kao PES) - 21 Pro (blackjack kartanje) - SolFree (klasican solitaire) - AdrPool (bilijar, mozes offline a i online sa drugim ljudima da igrash) - Fifteen (logicka puzzle igra) - iTicTac (iks-oks, klasika) - Lightsaber (virtualna dzedaj alatka, zabavno) - iBeer (virtuelna casa piva) - ZippoLighter (upaljac, palis ga prstom, kako pomeras iPod, plamen se pomera) Aplikacije koje su boldovane su crackovane ![]() Inace, ortaku sam dao GeForce 7600GS karticu a on meni USRobotics WiFi router tako da sad imam WiFi po kuci, sherovan ADSL... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ninoslav na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (5.10.2008) |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
I ja koristim WiFi na njemu i ne mogu da verujem kako je mocno
![]() Od aplikacija koristim ReaddleDocs (otvara dokumenta i pdf) i interesantna aplikacija Qik koju kad startujes mozes da strimujes video iz svoje kamerice direktno na net i to ljudi mogu da vide odmah nakon sto se uploaduje. Od igara i igrackica bih dodao jos Asphalt4 (kao NFS), Star Wars Force Unleashed (predivna igra), Kroll (kao God of War sa OpenGL grafikom - odlicna je), emulator za NES i SEGA kao i Pianist, iDrum i Guitarist (pretvara iPod/iPhone u instrument - i cak je ponesto i moguce odsvirati ![]() Sto se tice i igara i aplikacija, na internetu se svakodnevno pojavi po desetak krekovanih (u sustini sve sto se pojavi) i instalira se sa dva klika preko iTunes tako da je to mnogo prosto... Inace, ovo je prvi fon koji sam sam flesovao na najnoviji firmware, dekodirao (jailbreakovao), krekovao iTunes i ostalo... znaci mnogo je prosto iako je u pitanju pravi mali kompjuter... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (5.10.2008) |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Kolika je/ce biti cena iPod Nanoa od 8GB?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
d-_-b
|
![]()
Sto vise slusam o ovim uredjajima, to me vise odusevljavaju... A i procitao sam da ce uspeti da ga jailbreak-uju do Nove godine, tacnije negde oko novembra. A do tad cu da se zadovoljim free aplikacijama i odlicnim zvukom. A sto se tice filmova, mislio sam da ce manje da izadje, al' kad bolje razmislim, on moze da podrzi rezolucije DivX filmova za PC, jer nijedan klasican DivX film ne prelazi rezoluciju od 640x480, koliko iPod podrzava prema ovom sjajnom testu, koji vredi procitati. Tu sam video, ako se ne varam, da ovaj novi iTouch ima i diktafon, al' za to nisam siguran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Ma i to sto nema se skine aplikacija
![]() Na primer njegov aparat nema nikakve opcije ali ima aplikacija sa kojom mozes svasta da podesavas. Nema snimanje videa ali ima aplikacija sa kojom mozes da snimas i video (i cak da strimujes na net). Sto se tice rezolucije, njegova rezolucija je manja ali moze da proguta svasta i moze da se zumira video i tako dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Novi iPod touch i novi iPod nano imaju opciju za snimanje glasa (diktafon), ali nemaju interni mikrofon. Heh... no, to se sve resi ako se "ubode" mikrofon na isto mesto gde i slusalice (3.5mm). Ajd procitajte ovo: http://www.apple.com/ipod/inearheadphones/
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku alesandro na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (6.10.2008) |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
ja pricam za fon, covek nije naglasio koji uredjaj je u pitanju, a mislim da je mnooogo bolje kupiti iphone za 200e uz ugovor, nego ipod touch za 400e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku alesandro na korisnoj poruci: | ||
MEGATRON (11.9.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
nova serija Corsair napajanja TX.. | mad_skillz | Osnovne komponente | 0 | 18.10.2007 23:56 |