Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.10.2010, 0:22   #281
Lord Of Midnight
Član

Član od: 13.7.2008.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lord Of Midnight
Smile Re: Gothic 4 - Arcania

Pa mozda mi je i manje od 17 sati trebalo da predjem...ali igrao sam na najlakse, jer sam samo hteo da vidim kako ide prica i na kraju se s*****o...
Po meni gubljenje vremena. Mapu su tako odradili da ti krenes sa jednog kraja ostrva ka drugom kraju, pa se posle vracas sa suprotne strane ostrva. A po sredini ne mozes da predjes jer su kao planine. Ali to nije ni bitno, bitno je to da ti se mapa bukvalno otkljucava kako prelazis igru i kad zavrsis posao u jednom delu i predjes dalje, vise se ne vracas u prethodni (mozes, nista te ne sprecava, ali nemas potrebu jer si odradio sve quest-ove. A ni jedna misija te ne vraca nazad) Imas par ljudi kod koih mozes da radis posao (sporedne misije) i to je uglavnom "nadji mi tog i tog" ili "uberi mi tu i tu travu". Ne znam kako je na vecim tezinama ali na Easy nisam morao bukvalno ni jedan zlatnik da potrosim. Nemas nista korisno za kupiti, a ne mozes ni naci. Ima dosta maceva ali svi su malog damage-a, nema ni jedan da se izdvaja po necemu i da ga imas samo ti u igri. Vec koristis maceve koje koriste NPC.
Takodje sam stekao neki utisak da kako prelazis igru i sto si veci level NPCovi su sve jaci i dobijas vise EXP kad ih ubijes. Na pocetku nema NPCa kog ne mozes da ubijes, jer ne mozes naci ni jednog Shadowbeast-a ili nekog jaceg NPCa na tom delu ostrva, a u neki drugi deo ne mozes ici. Kad se setim kako je bilo u dvojci na pocetku kad naletis na Varga... mozes samo da sanjas da ces ga ubiti...
I jos su izbacili sve one skilove, tako da vise nista ne ucis od drugih...
Lord Of Midnight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 0:36   #282
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
Određen forumom Re: Gothic 4 - Arcania

Citat:
Toša kaže: Pregled poruke
a žbunje i manje drveće pri nailasku do njih nestaju
Ovo se u opcijama može isključiti.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 1:23   #283
Marko Radonjic
Deo inventara foruma

Član od: 9.5.2008.
Zahvalnice: 966
Zahvaljeno 767 puta na 462 poruka

I, jel treba ovo igrati ili ne?
Marko Radonjic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 1:34   #284
Schnak3
Starosedelac

Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka

Citat:
Marko Radonjic kaže: Pregled poruke
I, jel treba ovo igrati ili ne?
Po naredbi druga Tita- da. Ako si fan Gothic seriala, skini igru pa probaj. Ako nisi, onda mozes da skines demo da vidis kakav je osecaj. Ako ti se igra igra onda se strpi bar mesec dana dok ne izadju patchevi.
Schnak3 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 9:31   #285
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

Mene igra jako podseća na fantastični Divinity 2, tako da nemam problema sa novim combat sistemom. Jednostavno ne gledajte na ovo kao na Gothic igru i biće sve o.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 11:47   #286
Aljosa
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 116
Zahvaljeno 51 puta na 38 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Aljosa

Igram na Hard težini ali i dalje je prelaka. Na Gothic 2 jedva sam mogao ubiti vepra dok sam nizak nivo bio, a ovde evo samo što sam počeo ubijam po 3 komada odjednom. :S
Napitaka za health i zavoja imam koliko hoćeš a ni jedan nisam kupio. Moraću probati na Gothic težini. Inače tok priče mi uopšte nije loš za sada. Grafika mi se sviđa ali mi uguši mašinu. Nego još mi niko nije odgovorio da li neko zna lekić za hotfix??
Aljosa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 12:05   #287
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas

Pa GRAFA ti je dosta ispod nekog proseka...a i 2GB je postalo tesno! Ovu igru vidim kao nastavak Risen-a...pa se stelujem igrati-(zbog pred. POSTa) na hard! Mada ne znam zasto cekam PATCH kada mi demo leteo na max?!
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 13:42   #288
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Po meni, u odnosu na keca i dvojku, ova četvorka je fail. Mnogo mi monotono i dosadno, jedno te isto non-stop (idi do onog da ti kaže ono koje zna onaj kod onog tamo i vrati se i reci onom ovo što zna onaj da bi ovaj uradio ono... i tako non-stop). Batalio sam igru, uninstal je pao kod onog nivoa sa onom ''drvetom kućom''.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
Krilce (19.10.2010), Lord Of Midnight (19.10.2010)
Stara 19.10.2010, 17:17   #289
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.153
Zahvaljeno 4.984 puta na 2.901 poruka

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Pa GRAFA ti je dosta ispod nekog proseka...a i 2GB je postalo tesno! Ovu igru vidim kao nastavak Risen-a...pa se stelujem igrati-(zbog pred. POSTa) na hard! Mada ne znam zasto cekam PATCH kada mi demo leteo na max?!
Demo je novija verzija od prodajnog izdanja igre.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 23:07   #290
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

svi koji su je igrali presli su igru za 20ak sati, sa odradjenim svim sporednim questovima i istrazenom celom mapom. To sto pise da igra ima 30+ sati glavnog questa i 50+sporednih, je cista laz, kao i vecina stvari koje su obecali a nisu ispunili (cak je i svet dosta linearan i pun nevidljivih barijera). Citajte malo po forumu ove igre, mislim da ce se vecina predomisliti kad budu procitala kritike (da ne spominjem sajtove koji su joj dali od 4 do 6.5 )
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2010, 16:32   #291
maska
Starosedelac

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka
Talking Re: Gothic 4 - Arcania

Da li se mora leciti ponovo narodna verzija ako se instalira hotfix ili se pokrece normalno sa starim lekom?

Da li ostaju save-ovi?
maska je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2010, 18:03   #292
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Znači ništa da ne instaliram? Sjećam se u dvojci, odem u šumu van onog prvog grada i ubiju me vukovi xD
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2010, 19:24   #293
Aljosa
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 116
Zahvaljeno 51 puta na 38 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Aljosa

Citat:
maska kaže: Pregled poruke
Da li se mora leciti ponovo narodna verzija ako se instalira hotfix ili se pokrece normalno sa starim lekom?

Da li ostaju save-ovi?
Ja sam citao na nekom forumu da ako iskoristis stari crack a instalirao si hotfix ponistices mu dejstvo tj. kao ni da nisi instalirao hotfix. Mora se sacekati novi lekic za hotfix.
Aljosa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2010, 8:35   #294
Toša
Novi član

Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Neverovatno, šta je tim koji je onakav serijal gotika uradio učinio sa ovom četvorkom.Igricu u kojoj ubijaš nemani kao muve ne vredi igrati, niti ima draži.Dvadeset peti sam level sve živo sam pobio a da nijedan skil nisam upotrebio. Imam ih oko 80, a i kada ih upotrebim nikakve razlike nema u veštinama. Prosto zanemarivo.Našao sam mač još možda u 8 levelu, za dve ruke koji apsorbuje 20% helta od protivnika (demadž mu je dosta nizak) i bez porblema sam pobio u areni 20 protivnika i glavnog tipa koji je kralja zarobio.Vatrene lizarde po tri četri ubijam kao od šale.Igram na medijumu ali sve sam do sada igre tako igrao pa i Gotiku. Primetio sam i da je trojka nešto slabija i da se orkovi lakše tamane ali ovo nije bilo ni u jednoj igri ovako lako.Evo vidim i da na hardu ne moraš jednu bočicu helta potrošiti.protivniku treba pola sata da zamane i pozeleni da bi udrio žestoko pa ga je lako tući i rolovanjem izbeći udarce. malo po malo i desetine padaju sa ovim mačem što apsorbuje helt.Strelci su kao muve za tipa sa takvim mačem jer bitno je samo udarati i skala je uvek puna.
Sve u svemu ostalo mi je da sliper amulet uzmem. Pobio sam onih 5 letećih karakondžula i neznam možda je tu i kraj. Sve u svemu bolje da ništa nisu menjali od dvojke na ovamo. Samo dobra priča i bili bi u gotici. Ovako samo tipovi (magovi, lordovi) što su po imenima ostali u priči ostalo ništa. Skil za firebolt napunim punu skalu i ništa.Nema obuke i napredovanja a krenuo sam od malog čobanina Fešura i Dijegove obuke sa mačetom.Posle toga ništa, samo udri i napred.Sve u svemu nula od Gotike.
Toša je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2010, 8:48   #295
Schnak3
Starosedelac

Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka

Treba njima jedna dobra zakrpa u vidu ekspanzije koja bi dodala bar jos 5h sati igranja, popravila odnos izmedju stvari i skillova i balansirala celu igru.
Schnak3 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2010, 14:28   #296
Krilce
Starosedelac

koliko sam razumeo, dlc je u izradi, ali mi ne pada na pamet da bacim na to pare. Potpuno su unistili gothic, gledam sad tamo na forumu, ima likova koji kazu da je ovo prava gothic igra, a prethodne 3 (odnosno 4) nisu ni probali . Btw, vecina ih je zavrsila sa 20-25 sati igranja (svi sidequestovi, sem ona 3-4 sto traze da tumaras po ostrvu i nadjes 30 ovog, ili 30 onog), sto je previse kratko u odnosu na ono sto su obecali (i napisali na kutiji, ukoliko se ne varam)...
Stara 26.10.2010, 0:41   #297
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Citat:
Toša kaže: Pregled poruke
Neverovatno, šta je tim koji je onakav serijal gotika uradio učinio sa ovom četvorkom.
Četvorku nije radio isti tim koji je radio prva tri Gothica.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 1:14   #298
zeuk
Veteran

Član od: 31.8.2010.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 128 puta na 114 poruka

Citat:
Krilce kaže: Pregled poruke
koliko sam razumeo, dlc je u izradi, ali mi ne pada na pamet da bacim na to pare. Potpuno su unistili gothic, gledam sad tamo na forumu, ima likova koji kazu da je ovo prava gothic igra, a prethodne 3 (odnosno 4) nisu ni probali . Btw, vecina ih je zavrsila sa 20-25 sati igranja (svi sidequestovi, sem ona 3-4 sto traze da tumaras po ostrvu i nadjes 30 ovog, ili 30 onog), sto je previse kratko u odnosu na ono sto su obecali (i napisali na kutiji, ukoliko se ne varam)...
Za mene se Gothic završio dvojkom. Ovo posle što je izlazilo je maltene nečiji loš smisao za humor. Mnoge igre u beta stejdžu su sa manje bagova od trojke. Za četvorku ne znam jer je nisam ni probao, ali na osnovu zadnjih nekoliko strana sam shvatio suštinu. A suština je da za nju ne bih ni trošio svoj neiscrpni torrent, a kamoli je kupio.

Sebe smatram osrednjim RPG igračem, a Gothic mi je verovatno jedan od omiljenih naslova. Filing koji sam imao u igri je neponovljiv. Lagani napredak, sjajna priča, strah kad se zađe u šumu, kad virneš u pećinu.... Varga u blizini, postajete ručak, nema bežanja.

Suština je da se ne vrti se svet oko vas. Treba se snaći, pa makar bilo to i ušemiti AI.

A očigledno, Gothic 4 je pre škola Obliviona. Prilagođeno biću koje ima IQ 75. Možete da poginete samo ako odete da se javite na telefon a ne pauzirate igru. Razočaravajuće.

Citat:
Paladin kaže: Pregled poruke
Četvorku nije radio isti tim koji je radio prva tri Gothica.
Pa po meni uopšte nisu trebali da izmišljaju toplu vodu. Ako je sistem dobar i svima se svidja, NE DIRAJ. Nisu morali ama baš ništa da menjaju i da ostavljaju "svoj pečat". Čak ni grafiku nisu morali da menjaju . Dovoljno je bilo da su malo našminkali postojeći stari endzin, nastavili priču gde je stala i sve bi bilo super.
zeuk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 8:57   #299
Toša
Novi član

Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Vidi se da je ovaj tim spao sa marsa.Pravio je Gotiku za malu decu. Kao da nisu ni videli keca i dvojku.
Tim Gotike je operisan od života i rano ugasio ljubav koju je započeo.U prethodna tri nije bilo ni pomena o dva bića i nekom odnosu ali je igra držala od početka do kraja.Sama obuka i izbor maga ili viteza je realna i životna.Ovamo lik bije isto od početka do kraja. Mlati mačem u prvom satu ko i u zadnjem.Strašno. ne treba više reči trošiti na ovu žalosnu kopiju Gotike.

Poslednja ispravka: DeCoy (26.10.2010 u 10:00) Razlog: nauči da koristiš spojlere
Toša je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 12:23   #300
Krilce
Starosedelac

zeuk, ako jos uvek imas cd sa g3 (ili nesto skinuto sa neodredjene lokacije ), skini patch 1.73 (ili 1.74) i pici ga bez ikakvih bagova (sjajna je igra). Ocekujemo da ce uskoro izaci community stroy project, koji ce totalno modifikovati g3 (promenice tok price, podeliti igru na chaptere), i pribliziti je prethodnim igrama . Btw, na steamu prosecno 500 igraca igra arcaniu, dok se smatra da su prodali nekih 50k kopija, sto je iiizuzetno malo za 2 nedelje ( kad je gothic 3 sa onakvim bagovima prodat u preko 500k kopija (doduse jeste to sve ukupno, ali arcania ne moze ni da mu prismrdi, ni po statistici, ni po testovima, a ni po oceni igraca). Sad sam srecniji
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
zeuk (26.10.2010)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
arcania, gothic, gothic 4

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Gothic III Guardian Role-Play 1579 25.5.2020 18:56
Gothic 3 - The Beginning Patton Igre za mobilne telefone 6 22.4.2008 10:48
Gothic 3, NFS MW zahtevnosт Alek Grafika 50 25.3.2007 15:53
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:03.