![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: donator99 (20.4.2009 u 20:43) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Odličan primer kako ne treba postavljati vesti. Iako me naslov zaintrigirao ovolika količina texta je svakako ubila volju za čitanjem. Ja sad zakeram, ali vest se objavi u dve-tri koncizne rečenice pa koga interesuje ići će dalje putem datog izvora.
Jel može sad ukratko o čemu se radi ili ću stvarno morati da čitam sve ovo? ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
dzonihsv (20.4.2009) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sve sto treba da procitas se nalazi u prvom postu, drugi i treci su analiza glasanja (preciznije, 2. je analiza, dok je 3. copy-paste amandmana) koje ce se odigrati 5. maja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koliko sam ja s'vatio, prica se nesto o blokiranju/sakrivanju web strana (servisa itd.), nesto slicno kao sto postoji u Kini. Znas kad ce to da im prodje, 'oce, 'oce... Kada svinju budu letele.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ukratko: Neko u Evropskoj uniji (navodno) želi da progura zakon po kome će provajderi moći da ograniče broj sajtova kojima će korisnici njihovih usluga moći da pristupe.
U prevodu: sutra ti "Telekom" kaže - "možeš na (recimo) 'Гугл', ali nema da ideš na (recimo) 'Пајрат Беј'". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ex Parrot
|
![]() Citat:
![]() EDIT: @zoran845 a daaa, o ovome se već pričalo, čini mi se da je i u Ameriki bila neka slična inicijativa. Da se internet tarifira i distribuira kao recimo kablovska TV. Uzmeš paket koji ti odgovara (lokalni net + Google ili lokalni net + google + XXX sajtovi + Piratizovani zaliv i dobiješ Facebook i MySpace i još 37 soc net sajtova FOR FREE!!! Dont miss this one time offer ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ma nije to to, ljudi. Evropska komisija je davno dosla na ideju da filtrira sajtove za decu; odnosno, uvesce mnogo vecu kontrolu npr. XXX sajtova za mladje od 18 godina i ostale sadrzaje koje nisu preporucljive za omladinu (koliko ja znam, postovace se PEGI standardi ili slicni). Ukratko: EU nece da blokira internet kao sto to radi Kina, to je apsurdno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ta slika je vezana za zabranu pristupa siteova sa pedofilijom, ovde se radi o mogucnosti "podele" interneta na tematske zone za ciji je pristup potrebno izdvojiti odredjenu svotu novca.
Citat:
Bolje spreciti, nego leciti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Mi nismo u EU :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^ Polako, polako... Nije pitanje da li smo ili nismo u EU, doci ce i na nas red (ko zna kada ali ce doci) a onda bolje da sada sprecimo nego da posle kukamo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka
|
![]() Citat:
![]() postavio sam sliku vise kao ilustraciju, jer filtriranje je filtriranje; Naravno da ISP moze da implementira ovakva ogranicenja, setite se primera od pre mesec dva kad su UK provajderi blokirali pristup do nekakvog clanka na wikipediji (greskom). ljusi nisu imali pojma, izlazila im klasicna 404 greska ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Možda mogu da nam ukinu internet, ali ne mogu da nam zabrane da dresiramo majmune da trče od grada do grada i nose kriptovane IP pakete odštampane i u zatvorenim kovertama...
![]() (U prevodu, ako ukinu jedan, korisnici će napraviti drugi paralelan prvom, jer su svi protokoli koji su nam potrebni - javni i slobodni, a oprema relativno jeftina.... bar za http, na youtube zaboravite) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
A M G (21.4.2009), Jim Bravura (21.4.2009) |
![]() |
#16 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Mada, postoji tu i druga strana priče. Uskoro su u EU izbori za predstavnike u Evropskom parlamentu. Skorašnja anketa pokazala je da čak 60% građana ili ne zna za izbore, ili neće glasati na njima. Moguće da je sve ovo samo pompa, odnosno da se dobije medijska pažnja zbog izbora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
ovakvu je budućnost predvidjao i jedan txt u nekom davnom broju SKa... ali ta situacija nije bila uzrokovana nekim zakonom nego jednostavno lenjošću korisnika... pa su u medjuvremenu svi osim gulga,jahua i sl. bili pojedeni ili izumrli...
a i ovde se vidi lenjost korisnika-svi su išli na PB a ne na neke druge sajtove [iste namene],pa je PB postao prevelik i počeo da smeta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Bilo je lepo dok je trajalo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo nece proci, 100% sam siguran u to. Koliko miliona ljudi koriste internet i sada ce iz cista mira da im dodju pretplate, blokiranja i kojekakva sr***. Ako i bude nesto slicno, siguran sam da ce biti demonstracija.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.067 puta na 3.783 poruka
|
![]()
I ovi naši jedva čekaju da uvedu evropske zabrane i takse.Što je već i bilo, ono oko nadzora i špijunaže korisnika
![]() S druge strane, poštujem tuđi rad, i rado bih platio malo i autorima koji traže svoja prava Poslednja ispravka: water wizard (21.4.2009 u 14:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
otvoreni internet |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
Japanci menjaju internet! | ForceWare | Internet usluge | 23 | 3.9.2007 0:43 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |
online internet test, i neki otvoreni portovi | bebeys | Internet tehnologije | 0 | 28.4.2006 14:59 |