Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Foto i audio/video

Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.10.2008, 13:18   #21
Ninoslav
Veteran

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 235 puta na 119 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko AIM-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko Yahooa korisniku Ninoslav Slanje poruke preko Skypea korisniku Ninoslav
Određen forumom Re: iPod, nova serija popularnog audio/video plejera.

Citat:
DoubleBassD kaže: Pregled poruke
Da li neko zna za semu da mogu na iPodu (classic) da unosim svoje album covere, a da naravno ih ne kupim legalno preko apple stora?
Za besplatne omote ti treba iTunes account sto nije problem. Nadjes neki redeem code za free pesme i trazice ti da se ulogujes kad ga uneses.

Ti se ne ulogujes vec odes na create new account i sad ces imati opciju NONE desno od izbora nacina placanja...

Napravis account i skidas omote do mile volje

Ja imam iPod Touch 8GB 1st gen i zakon je!!! Jailbreakovan + 2.1 firmware...
Ninoslav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 13:24   #22
Partybreaker
d-_-b

Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.637
Zahvaljeno 2.314 puta na 1.523 poruka

Ja cu verovatno uzeti ovaj novi iTouch. Jebga ipak je bolji od starog:

- ima dugme za pojacavanje/stisavanje
- ima zvucnik
- dolazi sa 2.0 firmware-om (mada to mogu i sam da odradim, al' nema veze)
- tanji je
- lepsi

Sto su, po meni dovoljni razlozi da se doda tih 2k dinara. A novi model od 16GB je najavljen sa cenom od 299$ sto znaci da ce kod nas biti (preko) 300 evra, a to je mnogo za mene.

@Ninoslav

Od tebe ocekujem da mi pomognes dok ne udjem u svet Apple-a. Voleo bih i ja malo da tweakujem...
Partybreaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 13:41   #23
Ninoslav
Veteran

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko AIM-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ninoslav Slanje poruke preko Yahooa korisniku Ninoslav Slanje poruke preko Skypea korisniku Ninoslav

Citat:
Partybreaker kaže: Pregled poruke
Ja cu verovatno uzeti ovaj novi iTouch. Jebga ipak je bolji od starog:

- ima dugme za pojacavanje/stisavanje
- ima zvucnik
- dolazi sa 2.0 firmware-om (mada to mogu i sam da odradim, al' nema veze)
- tanji je
- lepsi

Sto su, po meni dovoljni razlozi da se doda tih 2k dinara. A novi model od 16GB je najavljen sa cenom od 299$ sto znaci da ce kod nas biti (preko) 300 evra, a to je mnogo za mene.

@Ninoslav

Od tebe ocekujem da mi pomognes dok ne udjem u svet Apple-a. Voleo bih i ja malo da tweakujem...
Svi razlozi koje si naveo su apsolutno tacni

ali...

Ako uzmes 2nd gen, zaboravi na tweakovanje, bar u skorije vreme

iTouch 2nd gen ne dolazi sa 2.0 firmware-om, vec sa 2.1.1 (koji je iskljucivo 2nd gen i ne moze na 1st gen) koji jos ne moze da se jailbreakuje i za koji nemas crackovanih aplikacija

bar jos uvek...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ninoslav na korisnoj poruci:
Partybreaker (5.10.2008)
Stara 5.10.2008, 13:44   #24
Partybreaker
d-_-b

Uh, majku mu... Postoje i neke free aplikacije, pa cu da izdrzim dok se oni ne poigraju. Koliko bi to moglo da potraje? Koliko je trebalo da jailbreakuju ovog iz prve generacije? A koje aplikacije za iPod-a koristis i koliki je udeo onih "nelegalnih"?
Stara 5.10.2008, 13:57   #25
Ninoslav
Veteran

trenutno imam instalirano:

Programi:

- Airsharing (koristis iPod kao prenosivi hard i saljes podatke kompjuteru preko wifi)
- Remote (pustas muziku u iTunes na desktopu preko iPoda)
- MySpace (ne treba objasnjavati)
- Facebook (takodje)
- Google (pretrazuje net, mejl, kontakte i pesme na uredjaju, sve u jednom)
- WordPress (blogujes preko iPod)
- FreeRSS (RSS reader)
- Visual Radio (preko 2000 radio stanica, slusas preko wifi)
- Movies (nesto kao imdb.com)
- Serbian (srpsko-engleski recnik)
- PocketTouch (lakse shaltovanje dok slusas pesme)
- StumblerPlus (prikazuje podatke o okolnim WiFi mrezama)

Igre & ostalo

- iSlots (slot masina)
- Hangman (vesalice, klasika)
- Spore (najnovije EA chudo)
- Real Soccer 09 (fudbal kao PES)
- 21 Pro (blackjack kartanje)
- SolFree (klasican solitaire)
- AdrPool (bilijar, mozes offline a i online sa drugim ljudima da igrash)
- Fifteen (logicka puzzle igra)
- iTicTac (iks-oks, klasika)
- Lightsaber (virtualna dzedaj alatka, zabavno)
- iBeer (virtuelna casa piva)
- ZippoLighter (upaljac, palis ga prstom, kako pomeras iPod, plamen se pomera)

Aplikacije koje su boldovane su crackovane

Inace, ortaku sam dao GeForce 7600GS karticu a on meni USRobotics WiFi router tako da sad imam WiFi po kuci, sherovan ADSL...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ninoslav na korisnoj poruci:
Partybreaker (5.10.2008)
Stara 5.10.2008, 15:17   #26
Partybreaker
d-_-b

Auuu sta je aplikacijaaa... Mnogo mi krivo za ovaj Spore i Real Soccer, ali strpecu se malo. I Visual Radio deluje veoma privlacno, ali WiFi trenutno nije toliko zastupljen, tako da je to neka "aplikacija buducnosti". Jos nesto. Da li je istina da na iPodu postoji kao neka wikipedia koja radi i u offline mode-u?
Stara 5.10.2008, 15:25   #27
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

I ja koristim WiFi na njemu i ne mogu da verujem kako je mocno I nije to nikakva aplikacija buducnosti. Kad izadjem u centar Pozarevca ima hot spot u kaficima i onda se igram sa Facebook i MSN dok cekam drugarice.... Isto vazi i za Beograd (strahinjica bana je pun hot spotova), Zrenjanin, Novi Sad.... WiFi je bio jedan od najjacih razloga sto sam ga uzeo.

Od aplikacija koristim ReaddleDocs (otvara dokumenta i pdf) i interesantna aplikacija Qik koju kad startujes mozes da strimujes video iz svoje kamerice direktno na net i to ljudi mogu da vide odmah nakon sto se uploaduje. Od igara i igrackica bih dodao jos Asphalt4 (kao NFS), Star Wars Force Unleashed (predivna igra), Kroll (kao God of War sa OpenGL grafikom - odlicna je), emulator za NES i SEGA kao i Pianist, iDrum i Guitarist (pretvara iPod/iPhone u instrument - i cak je ponesto i moguce odsvirati ).

Sto se tice i igara i aplikacija, na internetu se svakodnevno pojavi po desetak krekovanih (u sustini sve sto se pojavi) i instalira se sa dva klika preko iTunes tako da je to mnogo prosto...

Inace, ovo je prvi fon koji sam sam flesovao na najnoviji firmware, dekodirao (jailbreakovao), krekovao iTunes i ostalo... znaci mnogo je prosto iako je u pitanju pravi mali kompjuter...
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci:
Partybreaker (5.10.2008)
Stara 5.10.2008, 15:27   #28
Partybreaker
d-_-b

... a to su pretpostavljam sve crackovane aplikacije? Za igre sam siguran da jesu, a sta je sa ovim "office readerom"? I jel' teska sinhronizacija rutera (sa kompa) i iPod-a/iPhone-a?
Stara 5.10.2008, 15:36   #29
Ninoslav
Veteran

Citat:
... a to su pretpostavljam sve crackovane aplikacije? Za igre sam siguran da jesu, a sta je sa ovim "office readerom"? I jel' teska sinhronizacija rutera (sa kompa) i iPod-a/iPhone-a?
Kakva sinhronizacija?
Stara 5.10.2008, 16:37   #30
Partybreaker
d-_-b

Sinhronizacija sa wireless netom... Ja sam se na HP iPaq-u namucio da namestim "kucnu mrezu", a kad sam na Krfu naleteo na hot spot sa WiFi-em nisam uspeo da pristupim mrezi iako je pisalo da je besplatno i video sam ljude kako ga koriste...

Poslednja ispravka: Partybreaker (5.10.2008 u 16:45)
Stara 5.10.2008, 20:53   #31
begbie86
Član

Član od: 17.12.2007.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 163 puta na 50 poruka

Ja ću se ipak i dalje držati svog Nano-a II gen... Ma neću da ga menjam sve dok mu ne crkne baterija!

U svakom slučaju, nova generacija Nano-a mi se mnogo više sviđa nego prethodna. Nisam još uvek imao prilike da ga koristim, ali mi deluje dosta kvalitetnije. Apple se vratio starom dobrom aluminijumskom kućištu iz druge generacije, što me posebno raduje...
begbie86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 22:08   #32
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka

Kolika je/ce biti cena iPod Nanoa od 8GB?
donator99 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 22:15   #33
alesandro
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka

Koji dinar preko 13.000 dinara, dok je model od 4GB oko 11.000 dinara (ovaj model se ne prodaje skoro nigde u svetu).
alesandro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku alesandro na korisnoj poruci:
donator99 (5.10.2008)
Stara 5.10.2008, 22:17   #34
donator99
Deo inventara foruma

Kakav je kvalitet zvuka?
Cuo sam jaaako mnogo negativnih komentara na kvalitet iPodovog zvuka.
Ovi novi Nano playeri mi se stvarno svidjaju, ali me kvalitet zvuka brine.

Poslednja ispravka: donator99 (5.10.2008 u 22:28)
Stara 5.10.2008, 22:30   #35
alesandro
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Kakav je kvalitet zvuka?
Cuo sam jaaako mnogo negativnih komentara na kvalitet iPodovog zvuka?
Ovi novi Nano playeri mi se stvarno svidjaju, ali me kvalitet zvuka brine.
Hm, pa sta znam, kvalitet zvuka na iPodu je izvanredan, ali slusalice su te koje su lose. Kada kazem lose, ne mislis lose-lose, nego nisu na zavidnom nivou, tj. nisu onakvog kvaliteta koji se od Apple-a ocekuje. Odprilike, slican je Nokiji n73, mozda malo bolje (govorim o zvuku preko originalnih Apple slusalica), ali kada se iPod prikljuci na bilo koje druge bolje slusalice ili neki dobar surround sistem... .... Odlican je! Ili, Apple sada prodaje i nove In-ear slusalice, koje su, kazu oni, kazu ljudi koji su testirali, PERFEKTNE. Do duse, kostaju 70ak evra, al' sve sto je dobro, mora i da kosta.
Nemoj da si u dilemi, kupi iPod.
alesandro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 22:35   #36
donator99
Deo inventara foruma

70 eura sluske -_- ?
Planiram za Bozic da uzimam player, ali zasad naginjem prema jednom Sonyem modelu...
Mislim, fensi je iPod i sve to stoji, ali da na defaultu ne daje dobar zvuk me stvarno zabrinjava.
Za Sony sam samo pozitivne stvari cuo.
Stara 5.10.2008, 22:52   #37
begbie86
Član

Član od: 17.12.2007.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 163 puta na 50 poruka

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
70 eura sluske -_- ?
Planiram za Bozic da uzimam player, ali zasad naginjem prema jednom Sonyem modelu...
Mislim, fensi je iPod i sve to stoji, ali da na defaultu ne daje dobar zvuk me stvarno zabrinjava.
Za Sony sam samo pozitivne stvari cuo.
Ma uzmi iPod slobodno, sigurno se neces pokajati!
A dobre sluske mozes da nadjes za oko 1200 dinara, u pitanju je Sennheiser MX360...
Nema greske...
begbie86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2008, 22:54   #38
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

Citat:
Jeste krekovane. I igre i aplikacije se pojavljuju svakodnevno i ima ih jako puno...

Kacenje na WiFi je kod mene se svelo na to da kliknem "ukljuci" i to je to Internet radi... nikakva podesavanja.

Sto se tice zvuka, najkvalitetnije nesto sto sam ja ikada cuo... Kada sam gledao neke filmove nisam mogao da poveruje. Jednostavno neke od tih detalja nikad nisam mogao da cujem na zvucnicima od TVa ili zvucnicima/sluskama koje imam na kompu. Zvuk je stvarno... extra... Verovatno postoje i bolje stvari od toga ali ja nikad nisam cuo nista bolje...
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci:
Partybreaker (6.10.2008)
Stara 5.10.2008, 22:55   #39
Shadowfax
Veteran

Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka

Sony uz neke svoje modele (NWZ serija) isporucuje slusalice od ~40e, koje imaju zavidan kvalitet zvuka kada se uporede sa ostalim default slusalicama.

To je uradio i Creative sa svojim novim X-Fi modelom, i Microsoft sa Zune modelom.
Shadowfax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2008, 0:33   #40
Partybreaker
d-_-b

Citat:
alesandro kaže: Pregled poruke
Hm, pa sta znam, kvalitet zvuka na iPodu je izvanredan, ali slusalice su te koje su lose. Kada kazem lose, ne mislis lose-lose, nego nisu na zavidnom nivou, tj. nisu onakvog kvaliteta koji se od Apple-a ocekuje. Odprilike, slican je Nokiji n73, mozda malo bolje (govorim o zvuku preko originalnih Apple slusalica), ali kada se iPod prikljuci na bilo koje druge bolje slusalice ili neki dobar surround sistem... .... Odlican je! Ili, Apple sada prodaje i nove In-ear slusalice, koje su, kazu oni, kazu ljudi koji su testirali, PERFEKTNE. Do duse, kostaju 70ak evra, al' sve sto je dobro, mora i da kosta.
Nemoj da si u dilemi, kupi iPod.
Ja sam se malopre vratio od prijatelja koji ima iPod Touch. Cuo sam ga, mada ne slusa istu muziku kao ja, ali sam otprilike mogao da procenim kvalitet zvuka. Ovako. U odnosu na iRiver T20 zvuk je jednostavno bolji. Steta sto nisam imao iste pesme. Razlika nije revolucionarna, ali iPod dominira u visokim tonovima, dok se bassevi nesto slabije cuju jer iRiver poseduje manuelno stelovanje equalizer-a i tu sam bass nagario do daske... A na iPodu sam odmah stavio profil bass boost ili tako nesto.

Sto se tice slusalica, uz sebe sam imao dole pomenute sluske (ovo boldovano) i moram da kazem da su se te "lose" iPod slusalice pokazale boljim od Senna na moje opste zaprepascenje jer MX360 smatram vrlo dobrim slusalicama i prosto mi nije bilo jasno kako ljudi takve slusalice (koje se isporucuju uz iPod i pritom bolje cuju od Senna) da proglase losim... Ne znam sta se ocekuje, ali nisam voljan da dam 5k dinara za neki CX300 jer za te pare moze da se uzme nov player. I dalje sam totalno zbunjen po tom pitanju al' dobro.

Ali nesto mi je palo napamet dok sam razmisljao o kvalitetu zvuka, a to je: Da li je moguce da pored svih tih programa, koje iPod/iPhone moze da podrzi, ne postoji nijedan koji bi bio zaduzen za ono cuveno manuelno stelovanje equalizer-a, gde ne bih birao predefinisane profile vec namestio kako mom uhu/uvetu/usima odgovara?

Citat:
begbie86 kaže: Pregled poruke
Ma uzmi iPod slobodno, sigurno se neces pokajati!
A dobre sluske mozes da nadjes za oko 1200 dinara, u pitanju je Sennheiser MX360...
Nema greske...
Citat:
genius kaže: Pregled poruke
Jeste krekovane. I igre i aplikacije se pojavljuju svakodnevno i ima ih jako puno...

Kacenje na WiFi je kod mene se svelo na to da kliknem "ukljuci" i to je to Internet radi... nikakva podesavanja.

Sto se tice zvuka, najkvalitetnije nesto sto sam ja ikada cuo... Kada sam gledao neke filmove nisam mogao da poveruje. Jednostavno neke od tih detalja nikad nisam mogao da cujem na zvucnicima od TVa ili zvucnicima/sluskama koje imam na kompu. Zvuk je stvarno... extra... Verovatno postoje i bolje stvari od toga ali ja nikad nisam cuo nista bolje...
Da, pretpostavio sam da je izuzetno jednostavno, kao sto je i vecina stvari na Apple-u. Bas kad sam bio kod tog prijatelja, a on je skoro nabavio iTouch, uzeo da baratam njime, a pre toga sam se sretao sa iPhone-om (koga sam u ruci drzao bukvalno 5 min) i pocnem ja da zumiram slike koristeci oba prsta, da obrcem slike tako sto player stavim u drugi polozaj itd. na sta je on rekao: Au ala se ti razumes u ovo... A bukvalno sam se tad drugi put sreo sa takvom spravom, neverovatno je koliko je jednostavno i logicno smisljeno...

A sad pitanje. Te filmove sto gledas. Koliko zauzima jedan DivX film na njemu, posto znam da mora nesto da se komprimuje i podesava rezolucija? I da li postoji mogucnost stavljanja titlova?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
nova serija Corsair napajanja TX.. mad_skillz Osnovne komponente 0 18.10.2007 23:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:46.