|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
1.5.2006, 23:28 | #1 |
Novi član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
CGI filmovi iz igara - gdje ih naci?
Ljudi da li ko zna sajt na kome ima CGI filmova za download?
Prvenstveno me zanima Warcraft III i Frozen Throne, a i koji drugi ako znate... |
3.5.2006, 12:39 | #2 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
Re: CGI filmovi iz igara - gdje ih naci?
Možda na nekom piratskom ...
Ali ako imaš diskove sa tim igrama, možeš da probaš izvlačenje filmova na više načina. Jedan je Fraps ( koji , nažalost , nije besplatan ). Drugi je da se snalaziš kako znaš i umeš. Proces izvlačenja i muzike i filmića ili bilo čega iz igara se razlikuje od slučaja do slučaja. Za Warcraft mi se čini da nije problem. Jednostavno nađeš Movies ( ili neki takav ) direktorijum, u kome se nalaze fajlovi sa .mpq ( ako se dobro sećam ) ekstenzijom. Preimenuj ih u mpg ili avi ( možda je ovo drugo bolje ) ili ih jednostavno pokreni u WinMediaPlayer-u. Oprosti zbog ovolike nepreciznosti, gledao sam te filmiće davno nekada, i to bez paljenja igre ( proces je ličio na ovo gore ), samo se ne sećam detalja. |
3.5.2006, 13:04 | #3 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
Koliko ja znam Blizzard za sve svoje igre kristi DivX 5.0.3 codec a kao sto rece M.Silenus samo ih spusta u neki mpq fajl koji je ustvari obican avi. Inace film koristi drugaciji fourcc tako da mozda ne moze da se pokrene, 4cc je tipa DXGM ili sl a za divx je DX50, problem ces resiti instalacijom ffdshowa ili promenom 4cc koda nekim od alata kakav je nic 4cc changer.
Sto se tice izvlacenja filmova, FRAPS je broj jedan, medjutim skoro sam izvlacio iz NFSMW-a preko nekih njihovih alatki, tako da verujem da nesto ima i za Blizzard i ostale kompanije, EA koristi VP6 za Video, WAV za audio. |
3.5.2006, 21:23 | #4 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
|
4.5.2006, 11:44 | #5 |
Novi član
Član od: 3.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
E hvala puno Dorianu a takodje i drugoj dvojici na detaljnim objasnjenjima.
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Čupanje muzike iz igara? | Carl Jonson CJ | Aplikativni softver | 3 | 30.3.2006 22:20 |