![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
![]()
imam problem sa sajtom koji ne mogu da resim nikako, molim vas ako neko zna neka pomogne.
sajt prikazuje praznu belu stranicu, gde god da sam etitovao nesto, na stranicama gde nisam cackao je sve normalno... nisam ga ja pravio vec ga samo editujem po potrebi u cpanel/file menager/edit html ... radio sam to vec X puta i sve je bilo u redu , medjutim sada kada sam sejvovao ostale su potpuno bele, i na sajtu i u editoru, a u source ima koda... Mislim da je neka teska glupost da nece ih ucita zbog necega..da li nije zatvorena sintaksa ili nesto nemam pojma sta... ako neko zna kako da upalim nesto da mi nadje eroor neka kaze, ja sam nesto palio sto sam nasao na youtube.. <?php ini_set('display_errors','1'); izbacivao mi je error da je stranica veca od 2 mb i da zato nece prikaze , mada nije bila veca... ali sam za svaki slucaj obrisao slike iz baze i opet nista ostalo je isto ono sto je drugacije u odnosu na pre je sto sam ovaj put radio preko microsoft explorera i sto sam primetio da dole nema instaliranih programa kao sto je pre bilo tipa wordpress, phpbb i tako to.. mada ja to niti sam koristio niti znam http://tps.co.rs/kontakt to je taj sajt...kada idem index, home, o nama itd sto sam cackao ne radi, a ove ostale rade molim ako neko bilo sta zna ili zeli vise informacija neka pomogne posto nisam na netu nasao nista slicno Poslednja ispravka: milosss90 (23.1.2018 u 12:11) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.302 puta na 1.991 poruka
|
![]()
Nema tu neke filozofije.
Server zbog greške sa prekoračenjem memorije (memory_limit) pokušava da prikaže grešku ali pošto je njihovo prikazivanje isključeno (display_errors) server vraća samo HTTP status 500 bez ikakvog sadržaja što browseri prikazuju kao praznu belu stranicu. Prikazivanje grešaka možeš da aktiviraš postavljanjem sledećih linija na samom vrhu fajla koji se prvo učitava (obično je to index.php). PHP kod:
S druge strane može prosto da se dogodi da je zbirna potreba pluginova ili samog sajta prevazišla podešavanje ograničenja memorije u serverskoj konfiguraciji. U tom slučaju treba u odgovarajućem php.ini dajlu da podesiš vrednost za memory_limit na neku prihvatljiviju vrednost. Kod:
memory_limit = 128M |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
milosss90 (29.1.2018) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
hvala puno na javljanju i pomoci...
ali vise uopste ne mogu uci u htlm editor, zato sto mi izbacuje poruku da je vece od 1MB, a ne znam kako da pomerim to ogranicenje kada uopste u kod nece mi udje vise... jel znate kako da pobrisem slike ili smanjim file size, ili udjem u editor ili ne znam ni ja sta vise evo sta izbaci - for user "tps" is larger then the maximum allowed file size of 1mb ali provalio sam gde se desava greska ali ne mogu da ukapiram zasto.. udjem u html editor za stranicu koja ima 9,41 KB , i namerno samo udjem i idem save... znaci nista ni ne traknem samo idem save, kada sacuva i proverim istu tu stranicu ona zauzima 1,31 MB i ne mogu vise uci u nju...znaci samo kliknem save i on nalaci silne megabajte na stranicu...zasto?: Poslednja ispravka: milosss90 (29.1.2018 u 13:58) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.302 puta na 1.991 poruka
|
![]()
Greška koju dobijaš znači da je PHP podešen tako da je maksimalna dozvoljena veličina pojedinačnog fajla koji se uploaduje pri slanju zahteva ograničena na 1MB.
Ukoliko imaš pristup PHP podešavanjima na serveru (php.ini) podesi vrednost za upload_max_filesize i post_max_size na veću vrednost ali nemoj da preteruješ. Primer: Kod:
upload_max_filesize = 4M post_max_size = 4M PHP kod:
Kod:
php_value upload_max_filesize 4M php_value post_max_size 4M |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
milosss90 (5.2.2018) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
hvala puno na pomoci,
ja jos nisam uspeo da resim problem iscackao sam sve zivo... imam problem sto ne mogu da udjem u html edit pa da ukucam kod PHP kod:
i ne razumem kako se poveca toliko velicina strane,,, kada ja recimo udjem u stranu od 0,2 mb... i ne diram nista niti dodam bilo sta,,, samo idem SAVE i ona ima 1,4mb recimo... da li postoji jos neka alternativa, ili imate neku ideju molim vas? deluje mi da mi je lakse napravim novi sajt nego resim ovo imam phpMyAdimn da li tu mogu uraditi nesto,menjajuci data baze ili u multiPHPmenager |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
WEB sajt za slabovide | IgorT | Web razvoj | 4 | 22.4.2013 22:01 |
Kako da napravim PTC stranicu (sajt za zaradjivanje)? | Schnak3 | Web razvoj | 8 | 25.1.2011 16:53 |
Sajt | Teva | Forum o forumu | 2 | 28.3.2009 18:59 |
Kako proveriti gde je neki sajt hostovan? | freeminder | Internet usluge | 4 | 5.10.2008 4:31 |