![]() |
![]() |
|
Flash Kreiranje Flash aplikacija i integracija sa Action scriptom |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 7.10.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zelim da napravim animaciju koja ce sadrzati sliku a ta slika ce biti podeljena na vise delova od kojih ce svaki deo biti dugme. Hocu da se pritiskom na svako od tih dugmica pokrene novi film u FlvPlaybacku (svako dugme je povezano sa svojim filmom tj. u zavisnosti koje se dugme pritisne prikazuje se odredjeni filmic) ali ne znam kako to da povezem jedno sa drugim. Pokusao sam da dam ime instanci FlvPlaybacka i da to koristim u ActionsScriptu ali nije htelo.
Hvala unapred na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Za svaki deo slike napravi odgovarajuce dugme, "invisible button". Dakle, napravis dugem, normalno, samo sto mu prvu instancu izbrises, dakle ima UP, DOWN, OVER, HIT - samo UP izostavis, izbrises tj.
Tako ces imati animaciju kad se predje i klikne misem na deo slike gde je dugme, a dugme nece zaklanjati sliku. Kada napravis takvo dugme bez UP instance, ono se prikazuje kao svetlo plavi-zeleni pravougaonik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
naravno da to znam da uradim ali problem je u DRUGOJ recenici tj. povezati svako dugme sa odgovarajucim filmom (jedno dugme-jedan film) .. konkretno, ne znam kako da koristim svojstva FlvPlayback-a u ActionScriptu i ne znam koju bih funkciju primenio za povezivanje toga. Iako sam dao ime FlavPlaybacku i to ime iskoristio u ActionScriptu opet nece da izvrsava ono sto meni treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
ok poslacu ti primer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Nemogu da stavim ovde primer jer zauzima 2mb... Daj mejl da ti posaljem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
gagybu@gmail.com a ako te ne mrzi ispisi i kratko objasnjenje uz flv fajl. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
WBR-3408 11g Wireless Broaband Router- Problem sa umrežavanjem | Hich | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 19.2.2010 9:42 |
Problem sa obaranjem sistema | Tintoreti | Kvarovi | 2 | 5.1.2009 0:48 |
Problem sa podešavanjima TV i monitora | bacacar | Grafika | 2 | 3.1.2009 13:06 |
Problem sa 3DSM 8 - problem sa konjem | M.A.G.E | 3D radovi | 7 | 29.12.2008 11:27 |