![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kupio sam juce 5.1 Altec Lansing zvucnike! Kada sam ih povezao sa racunarom cuju mi se samo front right\left i wufer! Kod mene na kompu imam zeleni, plavi i roze ulaz a na wuferu imam zeleni, crni i narandzasti! Da li to znaci da moja zvucna ne podrzava 5.1? Ona je integrisana a ploca mi je Asus P4PE2-X!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Veteran
|
![]() Citat:
1. Namestiš prekidač sa zadnje strane vufera (piše sound pored prekidača) na 6CH, tj. položaj dole. 2. Povežeš kablove sa računarom baš onako kako stoji na kutiji, odnosno - svetlo zeleni kabl (prednji zvučnici) u srednju rupu sa zadnje strane računara, crni kabl (zadnji zvučnici) u levu rupu i narandžasti kabl (vufer) u desnu rupu sa zadnje strane računara. Ako i dalje ne funkcioniše kako treba, znači nije nešto u redu sa podešavanjima u Vindovsu. U tom slučaju idi na Control Panel, pa Sound and audio devices pa onda na kartici Audio odaberi pod Sound playback Advanced i tu podesi 5.1 soround sound speakers. Ako ni posle toga ne radi kako treba onda ne znam šta je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Treba mi brz odgovor! Da li zvucna karta C-MEDIA
CMI8738 PCI 5.1 moze da ide na moju plocu? Ploca je Asus P4PE2-X! Unapred hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar1987 (11.3.2008) |
![]() |
#45 |
Član
Član od: 20.8.2006.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
5.1 Genius sistem, sve lepo instalirano posle reinstalacije kompa (sve je radilo). Sada posle reinstalacije rade samo dva zvucnika prednja ostalo ne, podesen i winamp, i muzicka i u control panelu ne znam sta vise treba da uradim../
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Novi član
Član od: 23.3.2008.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Jel si probao da pustis muziku u media plejeru?Instaliraj Winamp 5.50(sa njim moraju da rade),neke starije verzije nece da rade sa 5.1 zvucnicima.Rade li svi zvucnici kada pustis film u PowerDvd???? Poslednja ispravka: MareS (24.3.2008 u 16:58) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Član
Član od: 16.3.2008.
Zahvalnice: 6
|
![]()
imam kucni bioskop samsung HT-TQ22 i hocu da zvucnike sa tog kucnog bioskopa povezem na komp u pitanju je 5.1 sistem zvucnika.Zvucnike bih hteo da povezem na integrisanu zvucnu na maticnu plocu ASUS P5K-E.Da li je to moguce uraditi pomocu nekih adaptera i da li ce tada zvuk biti istog kvaliteta.evo linka ako ne mozete da pronadjete koji je to kucni bioskop
http://www.samsung.com/me/products/a...m/ht_tq22.asp# |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Član
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Kovle (27.4.2008 u 11:52) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Svi kompjuterski zvučnici imaju kabl koji odgovara ovom izlazu na ploči.Ako pak želis da povežes kompjuter sa dvd-om moraces da kupiš kabl koji ce sa jedne strane imati 3,5mm bananicu a sa druge dva činča. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Član
|
![]()
dobro hvala a jel mozes sada da mi objasnis sta znaci spdif i zasta se koristi posto sam totalni laik za te stvari
![]() Poslednja ispravka: Kovle (27.4.2008 u 23:28) |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sony/Philips digtal interface kao sto mu i ime govori sluzi za prenos digitalnog audio signala.Kod klasicnog analognog signala izvor signala koji je digitalnog oblika(recimo muzika sa racunara) se konvertuje u analogni signal u zvucnoj kartici i prenosi kablom do recimo DVD plejera koji taj analogni signal opet konvertuje u digitalni i vrsi reprodukciju.Ovakav nacin prenosa donosti gubitke koji naravno zavise od kvaliteta samih uredaja i kabla koji se koristi.Neko bi se zapitao zasto se uopste to sve radi a razlog je jasan ranije su svi uredjaji bili analogni tako da je bilo neophodno zadrzati kompatibilnost(recimo kupis analogno pojacalo za 2000e i onda neko kaze sad prelazimo na digitalna i ti moras da ga bacis).Sony i Philips su odlucuili da eliminisu analogno digitalnu konverziju i osmislili S/PDIF kojim se digitalni signal prenosi direktno od izvora(u tvom slucaju racunara) do uredjaja koji ce vrsiti reprodukciju zvuka(u tvom slucaju DVD).Sad problem je sto tvoj DVD uredjaj ne posedjuje S/PDIF tako da cela ova prica kod tebe nema puno znacaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Član
|
![]()
E konacno neko da mi objasni.Jos samo jedno pitanje da li mogu z4 da povezem na spdif
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
ima S/PDIF ulaze(i opticki i koaksijalni) ali on je cenovno daleko iznad tvojih mogucnosti.Za cenovni rang do 100e maltene neces osetiti razliku izmedju analognog i digitalnog povezivanja zvucnika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Član
|
![]()
hvala najlepse
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
imam jedan problem,manje vise vezan za racunare.
Naime,brat je uzeo Genius SW HFS 5000 sistem i Panasonic DVD recorder (DMR-ES15).E sad,zvucnici na izlazu imaju 6 dzekova (3 crvena i 3 bela) i kabl sa isto toliko dzekova na oba kraja.Medjutim na dvd-ju ima samo 3 (beli,crveni u zuti dzek).Kontam da to nece raditi tako,i zato pitam jel ima neki kabl/adapter/sl. koje "suzava" po jedan par crveni i beli u jedan odg.dzek na dvd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Član
Član od: 8.8.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
Imam problem stavio sam 5.1 zvucnike kad pustim muziku sve je ok ali kad udjem u igricu npr u devil my cry 4 necuje se kada pricaju i neki jos zvukovi u gridu se necuje zvuk motora a u wow-u kad baca neke magije to su 3 primera sta da radim ?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mozda je glupo pitanje ali da nemas mozda RiP verziju igre ?
Ako nemas onda pogledaj u opcijama Sound podesavanja i podesi na 5.1 (ako ima ta opcija) ako ne, onda gledaj da je nesto slicno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Član
Član od: 8.8.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
nema nigde opcija za podesavanje 5.1 nije mi jasno kako u wow-u se necuju neki zvukovi ?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
5.1 zvučnici, povezivanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Povezivanje kompjutera na TV | nikola87 | Video/TV softver | 26 | 7.8.2008 10:15 |
Povezivanje Motorole RAZR V3x i računara. | holodoc | Aparati i oprema | 11 | 20.1.2007 2:28 |
Program za povezivanje sa tel??? | alexle | Aplikativni softver | 6 | 13.7.2006 12:37 |
povezivanje sa kompjuterom | Iwan88 | Aparati i oprema | 5 | 14.5.2006 21:36 |
Povezivanje na net... | Carl Jonson CJ | Internet tehnologije | 23 | 20.12.2005 12:09 |