![]() |
![]() |
|
Flash Kreiranje Flash aplikacija i integracija sa Action scriptom |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 22.2.2012.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima
![]() ![]() ![]() Kada treba da imam jedan tacan odgovor to sam odradio preko radio buttona Imam 3 radio buttona i jedno dugme koje kada se klikne predje na sledece pitanje. Ovako izgleda kod u ActionScriptu var mygroup8:RadioButtonGroup = new RadioButtonGroup("group8"); od1.group = od2.group = od3.group = mygroup8; score.text = myscore+""; b8.addEventListener(MouseEvent.CLICK, quizHandler8); function quizHandler8(event:MouseEvent):void{ if(mygroup8.selection.label=="3"){ myscore+=10; nextFrame()} else{nextFrame() } } Znaci u zavisnosti da li je tacan odgovor dodaje 10 bodova i to radi savrseno. E sad mi treba da imam takvu stranu da to isto odradi kada korisnik oznaci 2 odgovora. To sam pokusavao da odradim sa CheckBoxovima ali nisam uspeo ![]() Ne znam jesam li uspeo dovoljno dobro da objasnim problem ali ako imate neko pitanje potrudicu se da jos bolje objasnim. Pomagajte, castim picem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Filmski kviz | caine | Kvizovi | 7480 | 26.8.2012 19:28 |
Kviz blamovi | zidan grobar | Kvizovi | 22 | 28.7.2009 15:31 |
Spisak pogođenih pitanja - Harry Potter kviz | iMa_NeKo_PljUgU | Kvizovi | 7 | 6.7.2008 11:16 |
Uvrnuti kviz | culer | Male igre | 16 | 14.3.2008 21:26 |
kviz "SE" | ElastoManiac | Male igre | 25 | 24.12.2005 20:45 |