![]() |
![]() |
|
Role-Play FRP, RPG... |
Pregled rezultata glasanja: Omiljena klasa u FRP/RPG-u | |||
Fighter |
![]() ![]() ![]() ![]() |
42 | 26,58% |
Thief |
26 | 16,46% |
Druid/Cleric |
7 | 4,43% |
Paladin |
31 | 19,62% |
Bard |
2 | 1,27% |
Mage |
38 | 24,05% |
Ostalo |
12 | 7,59% |
Glasova: 158. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Koju klasu najcesce birate prilikom igranja RPG igara.....
Ja sam,recimo,pre igrao sa fighter-ima,ali sam se ubrzo presalatao na sunjalice Omiljene klase su mi Bard i Thief Bard-Charizma 18,pickpockets,melodija za podizanje morala(ili confuse u slucaju Jestera),lore 100(prepoznavanje predmeta-identify),upotreba magija i skoro svih oruzja-sta vise reci? Thief-Dexterity 18,pickpocket,detect trap,open locks,hide in shadows,backstab damage x2-ahhhhhhhh.... Well? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 22 puta na 10 poruka
|
![]()
Ja sam recimo jako voleo da igram sa Jedi Guardianom kada smo nas 5-6 igrali Star Wars Rpg (ili ti, frpovali - kako to lame zvuci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Moj izbor je uvek spellcaster, uglavnom arcane. Danas sam bas zavrsio osnovnu kampanju NWN-a sa sorcererom, (tek 16-i nivo na kraju?) mada glupo mi je bilo sto je Morag resistovala svaki moj spell i na kraju sam je izlemao sa spear-om
![]() Kada budem imao prilike da igram pen&paper D&D, igracu wizard-a. Cini mi se da ce u Planscape: Torment-u biti prokleto tesko odigrati maga...oh well ![]() Igranje sa fizikalcima mi se nikada nije mnogo dopalo (iako je lakse). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.169
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka
|
![]()
U nedostatku varvarina, morao sam izabrati fightera, iako to nije baš isto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
ja volim da kombinovane likove. npr: strelac/mag itd. Moze da koristi oruzja a usput madjija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Ma Thief, bre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
ja isto gotivim lopuze, mada sam igrao i sa fighterima i charobnjacima, ustvari neki rpg prvo opikam sa fighterom pa onda ako ga ikad igram ponovo onda sa lopovom, mada negde ima da se lepo iskombinuju razne klase, pa svako po svom ukusu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Mislim da je multiclass daleko bolji od bilo kog single klase. U bg je maestralno koristiti fightera/clerica. Mozes da nabudzis atribute, stavis mu dual weapon, u jednoj ruci flail of ages, u drugoj crom fayer, magicni full plate, plus magije.
S takvim likom sam u throne of bhaal izasao na crvenog zmaja u watchers keepu jedan na jedan i oduvao ga. Samo jedan primer... O fighter/mage da ne govorimo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Obicno su multi class likovi slabiji od jedne specijalizovane klase
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Najbolje je biti Fighter/Barbarian u vecini RPG je s njima najlakse igrati , najvise oruzja svega a ko ce jos da bude mage pa da unajmljuje neke fajtere i kad ti ih ubiju puko si ne mozes im nista...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 15.11.2005.
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Druid, definitivno (bar sto se tice DnD-a)... Cooler koji u svakom momenu moze da rokne kamencinu iz nekog dzepa ,stopi se sa okolinom, a na otvorenom sibne lightning i ne znas sta te je snaslo. Naravno, tu je i njegov vjerni pratilac koji zadaje par dobrih udaraca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 7.12.2005.
Zahvaljeno 27 puta na 6 poruka
|
![]()
Ona u kojoj sam biram koji ce mi skilovi/magije i slicno biti na raspolaganju (u Morrowindu to beše Adventurer)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Mene bi interesovao druid, pa bih voleo znati sta je on? Mislim kako igra? (uf sto sam jasan) Znaci da li je dovoljno jak i za melee combat ili mu samo magije vrede nesto? Moze da nosi heavy armor? Koliko spellova moze da baci na dan? I tako...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Najkraće rečeno: koristi magije (uglavnom iz prirode) i ima nešto bolji melee od regularnog wizarda al teško da će da nosi heavy armor. Druidi su inače, bili sveštenici u drevnim škotskim i keltskim plemenima. Odatle su preuzeti, i u većini rpg imaju ove mogućnosti koje sam pomenuo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Moze bez problema da nosi chain i plate-mail koji su u medium/heavy klasi.... Gospodar zivotinja i prirode..... Citat:
Proficiency plus +1 za katanu,short sword,short-bow,sling,crossbow i spear.... Rastura-mada je dosta slab u malee-u ![]() Nijedna klasa nije zakon u RPG-u-svaka je dobra i odlicno su izbalansirane-u tome je prava lepota-uvek ce se naci lik za svaciju dusu ![]() PoZ! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 113 puta na 92 poruka
|
![]()
Mag je malčice nezgodan dok se ne razvije(govorim o rolemaster-u,ne o nekoj igri knkretno) ali zato kasnije kad se dokopaš 12-13 nivoa.....Bolje da te neko ne naljuti jer je mrtav iz momenta!...
U igrama inače nekako je najlakše uzeti Fightera(barbariana ili warriora) mada sam ja uglavnom uzimao neke mračnjake(necromanser ako može ili dark mage) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Novi član
Član od: 6.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Meni je uvek paladin bio omiljena kalasa u D&D. Malo vise fightera, malo manje clerica... A kad se setim jos BG II,eeee....Izrolas sve 18 (sem int i wis koji su 3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Ranger definitivno, mislim najvise je ratnik, ali pomalo i thief, pomalo i cleric ili druid (taman kolko da baca neki healing) a tu je i animal companion, misim sta reci
P.S. Nije dzabe Aragorn bio ranger iz Eriadora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 181 puta na 133 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Koliko ja kontam on koristi divine magic, pa ga nista ne sprecava da obuce heavy armor. Mada, ako ima visok DEX ne treba da nosi...
A jel' druid u melee-u na nivou cleric-a? A animal companion otprilike jacine nekog familiar-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koja vam je omiljena rubrika? | Ogi | O SK-u uopšte | 38 | 16.3.2009 21:34 |