![]() |
![]() |
|
2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
Ovaj svet je ionako prepun namrgodjenih lica (izadji samo na ulicu), tako da mi nije do crtanja istih. Ali, prihvatam izazov
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Veteran
|
![]()
Skica na papiru, skenirana, ostatak u Photoshopu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
Nillaith,
![]() ...u kojoj rezoluciji radis? Ovo izgleda mocno detaljno ![]() Simke, svaka cast ![]() Vidim ja da imam jos puuno da vezbam ![]() Lakse bi bilo da nisam lenj kao sto jesam ![]() Evo vam jedan negativac iz jedne price koju cu nekada da zavrsim mozda (za sad je zavrsena prva glava ![]() ![]() odoh sad na more, nosim blok pa cu mozda nesto i da nacrtam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Veteran
|
![]()
@Mrmot
Hehe, svidja mi se lik! Malo me podseca na lika iz crtanog filma... uhh, kako se zvase, Inspektor Bazil ili tako nesto. O misu koji je inspektor i zove se Bazil, u svakom slucaju. Sto se rezolucije tice, pokusavam da radim na sto vecoj rezoluciji, a opet da ne preteram (gluposti tipa 30 000px :P). Rezolucija ovog crteza je 5106x5300px. Profesionalci preporucuju da se radi u bar 4000px u bilo kom smeru, pa eto ti ![]() ![]() Evo nekoliko detalja, da vidis o cemu pricam (nije 100%): ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Veteran
|
![]()
Evo nesto i od mene. Cist paint.Slika je malo izgubila na kvalitetu posto sam morao da kompresujem u jpg. Voleo bih da cujem neke kritike
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Veteran
|
![]()
Tesko mi je da komentarisem sliku radjenu u MS Paint-u iz cistog razloga sto znam koliko je tesko raditi u tom programu.
No, mozda malo da poradis na senkama - neke su na cudnom mestu (oko prozora, na primer), neke nisu opste potrebne (kao ona senka oko pukotina na zidu). Papir na tabli deluje malo cudno... Dopada mi se tekstura poda ^_^ I bas je ekstra kako si menjao debljinu linije. Da li lik ima neku svoju pricu ili je crtez nastao spontano? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Veteran
|
![]()
Liniju sam pravio tako sto sam uzeo malo deblji Brush(cetku) time nactao, a onda sam neke delove koje sam zeleo malo vise ili manje da istaknem presao olovkom. Pod je cist Air Brush(sprej) i nije trebalo puno da se radi. Inace lik ima svoju pricu (on je prodavac u igrici Ghost Shoter). E da Ono oko pukotine nisam zeleo da bude senka vec vise kao neka mrlja. Mozda popravim to. Hvala na kritikama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka
|
![]() Citat:
ali od namrgođene ptičice ni traga ni glasa... možda ti ne ide, ne bi me iznenadilo... ali ne brini... nisam ti bez veze uputio izazov da nacrtaš namrgođenu ptičicu... ponekad tako nešto ne možemo da izvučemo koliko god se trudili, tada otkrivamo neke nove stvari o sebi i o svom talentu i o uvežbanosti... nije baš uvek lako dočarati neka osećanja likovima koje radimo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() ![]() Dočarati namrgodjenost nije toliko teško... može se videti svuda... samo treba čovek malo da se okrene oko sebe. Spuštene i spojene obrve zbog kojih nastaju bore nasred čela, oči tamnije nego obično, usne (kljun) stisnute a lice užareno... Samo treba preneti na pticu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka
|
![]() Citat:
![]() podsetio si me na Rodena, kada su ga pitali kako dolazi do skulpture odgovorio je: jednostavno, uzmem jedan kameni blok skinem ono što ne treba i dobijem skulpturu... ali videćemo kako će se ona izboriti sa tim, nije nemoguće i nije najteže... radoznao sam da vidim rezultat... u svakom slučaju samo će obogatiti ovu temu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Veteran
|
![]()
Ajoj :P
Skicirala sam pticicu, ali mi se nije toliko dopala. Ne pada mi na pamet da postujem ista dok ne dobijem ono sto zelim ![]() Znam tacno sta mi ide, a sta ne ide. Trenutno mi mnogo toga ne ide, ali to je onaj trenutak kada znam da nesto (odnosno svasta) treba menjati - i to je dobro. Crtanje nije samo "nacrtam nesto lepo i onda crtam to do besvesti jer mi to ide" - nikako! Umetnost je put vecitog samoispravljanja i ucenja, sto retko koji hobi/posao moze da ponudi. Naucis nesto novo svaki dan ![]() PS. Hvala, Highlander ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Veteran
|
![]()
Hoi evo mene nazad :P
poceo sam da radim na composite/kolaz/mat slici, za sad mi se svidja kako ispada ![]() jos samo da ubacim okean ispod, sa sve kornjacama, i sve to smestim u sferu... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Veteran
|
![]()
Mrmote, gdje si?Dugo te nije bilo.
... Mrmote, druže ,vraćaš se sa stilom ![]() -Rad je baš originalan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
disksvet?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Veteran
|
![]()
Uh, pa, nije disksvet.
Do ove ideje za svet sam dosao pre nego sto sam citao praceta (koji uzgred smara), ukoliko nekoga zanima kako, mogu da se pomucim i iskucam celu pricu :P ...ima veze sa profesorom astronomije i njegovim krajnje cudnim stavom o dokazima da je zemlja lopta :P Ovaj 'chunk' je samo deo celog sveta- ima i jedan okean dole sa onim fensi kornjacama ![]() Trosvet se, dakle, sastoji od gornjeg sveta tj gornje strane diska (terra firma), donjeg sveta sa gradovima izdubljenim u stalaktitima (terra incognita) i Okeana sa kornjacama (Oceanus Cheloniarum) koji su svet za sebe :P I to ja sad hocu sve da uradim u mat/composite tehnici... Eto, dodjoh nazad s mora ![]() ...ajmo sad, pracetovi fanovi, udrite drvlje i kamenje po meni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
information junkie
|
![]()
Kravica za Imlekov konkurs. 100% Illustrator i Genius miš...
![]() Ne verujem da ću im uzeti 5000 evra, ali biću zadovoljan i biciklom. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Veteran
|
![]()
evo i moje
![]() moze i meni jedno biciklo, nije problem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ovo gdje piše IMLEk izgleda ustvari podsjeća na donje rublje ![]() ![]() Poslednja ispravka: Psychon@ut (4.9.2006 u 19:38) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
crtanje, slikanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|