![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Pa jesi probao taj efekat u Ilustratoru koji sam ti predložila?
Ovako izgleda običan, pljosnati objekat posle 2 minuta igre sa tim efektom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Ne postoji plugin gde ćeš ti iz neke fotografije da izvučeš 3D modele pa da uzmeš i prerenderuješ u maxu. Da to postoji, onda skoro da ne bi imalo potrebe za modelarima, već bi većinu stvari samo ljudi slikali i učitavali u max. Što bi to bilo lepo ![]() Jedino što ti možeš da probaš da odradiš jeste da na neki način osiromašiš tu sliku. Da ima manje boja, da pocrniš senke, da ubaciš specular highlits (sjaj na metalnim objektima) što je baš karakteristika jedne CG slike. Ili možeš da probaš da repliciraš tu sliku u maxu, pod uslovom da nije previše kompleksna. A što nam ne daš da vidimo tu sliku? Malo je teže ovako napamet nagađati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Veteran
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=pcFlxSlOKNI
Pogledajte pa mi recite kako se radi "ono sa ocima"? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() @bobi A što nam ne daš da vidimo tu sliku? Malo je teže ovako napamet nagađati. Radi se o pejzazima,portretima i raznim drugim slikama...Malo cu da eksperimentisem u Ilustratoru pa cemo da vidimo na sta ce sve da lici. Gledao sam neki dan kod druga neki video-portfolio nekog japanskog umjetnika koji je autor nekog plugina za Photoshop.Naime,tip ima plugin koji JPG,BMP,TGA i PNG slike pretvara u vektorsku MANGA GRAFIKU.Znaci ludilo ![]() A plugin nit' ima imena ni nista,vidi se samo prozor u photoshopu i mnooogo podesavanja,od broja boja do broja "linija" koje sacinjavaju crtez. Ja kad sam vidio,ostao sam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Nije Liquify zato što se taj filter (plugin) otvara u zasebnom prozoru. Ovde se za izduživanje koristi obična "feather (omekšana) selekcija" i najobičniji "move". Svi koji rade u 3D Studio Maxu znaju šta je "soft selection" na mesh objektima. E u Photoshopu se ovakva premeštanja delova tela vrše korišćenjem "feather-ovanih" (omekšanih) selekcija i alatke "move" ("v" na tastaturi). Na taj način delovi tela se proporcionalno i bez naglih prelaza izdužuju.
Inače, pravi Photoshop dizajneri izbegavaju preterano korišćenje bilo kakvih pluginova, filtera i sl. već se uglavnom koriste trikovima koje izvode isključivo sa osnovnim alatima (meke selekcije, kloniranja itd.) @LoneWolf To što ti tražiš nažalost ne postoji u realnom svetu a da funkcioniše dobro ![]() Kao što se da naslutiti realno je ovo primenjljivo isključivo za simetrične i veoma jednostavne 3D model ![]() Poslednja ispravka: holodoc (11.8.2007 u 0:07) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
alesandro (12.8.2007) |
![]() |
#107 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
@alesandro - možeš isti efekat ipak izvesti sa Liquify filterom, a ima ih još nekoliko ali ne mogu se tačno setiti kako se zovu. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku [Imzadi] na korisnoj poruci: | ||
alesandro (12.8.2007) |
![]() |
#108 |
Veteran
|
![]()
Hvala holodoc i imzadi.
![]() Radio sam neki "retouching" i mislim da je prilicno dobro ispalo. Evo okacicu sliku da vidite. Inace, ovo mi je skoro pa prvi retouching, uvek sam radio "brlje" i "unakazavanje" osoba - tipa povecavanje nosa itd. Slika u origialu izgleda daleko bolje, ipak je ovo velika kompresija u jpeg zbog pravila foruma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Retusiranje fotografija je malo drugacija oblast, ide od blage korekcije do maltene sminkanja modela. Uglavnom je cilj sto vise ulepsati fotku, a da to izgleda normalno, prirodno. Slike koje gledamo na bilbordima, uglavnom su nastale u studijima, gde je odlicno osvetljenje, dok su sminkeri odradili svoj posao. Fotke nastale u takvim uslovima i ne zahtevaju neku specijalnu obradu, blago korigovanje boja, uklanjanje sitnica, i to je to.
Evo na pr, uzeo sam sliku sto sam slikao drugaricu na moru: original: ![]() Obrada: ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kinteC na korisnoj poruci: | ||
alesandro (13.8.2007) |
![]() |
#110 |
Član
|
![]()
A svaka ti cast KinteC, veoma lepo odradjenoo
![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: vaskotv (12.8.2007 u 19:40) |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Veteran
|
![]()
Jos jedan pokusaj retusiranja:
Napomena: samo je lice retusirano! posle > http://img524.imageshack.us/my.php?image=anecopynp6.jpg pre > http://img266.imageshack.us/my.php?image=anesu6.jpg Znam da moze jos bolje. Postovacu i te slike cim uradim bolje. idem sada jos malo da zavrsim sa vratom i rukama, pa cu onda jos malkice pozadinu i mislim da je to to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Član
Član od: 26.11.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 122 puta na 32 poruka
|
![]()
Moj prijatelj Binais na prvoj slici izgleda kao da ce da trese tepihe, posle malo igranja izgleda malo opasnije (nadam se)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Veteran
|
![]()
Ovo možda nije prava tema za ovo al.... da li neko može da mi kaže kako da prekonvertujem raster u vektor? Pretpostavljam da je to nemoguće.... Uradio sam logo u photoshopu pošto se sa illustratorom i corelom ne snalazim nikako... sad mi treba da nekako ili precrtam tu sliku u nekom vektorskom programu ili nemam ni ja pojma...
Stvarno nemam pojma sta da radim al mi je vreme ograniceno pa bih molio da mi neko odgovori.... Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Sta ce ti to , aj pojasni malo pa mozda pomognem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
A i ja imam problem u Photoshop-u !
Kada selektujem neku oblast koriscenjem "marquee tool" i onda idem "stroke selection" on to uradi ali kao da doda jos "gradient" okolo ? Valjda razumete sta mislim , ako neko zna odgovor neka javi ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
@WIRELESS
Kada koristis Marquee Tool stavi Feather na 0% (tamo gore u onom delu ispod glavnog menija). Samo mi to pada na pamet za sada. :\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Član
Član od: 8.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ok ja sam photoshop noob
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
File - Save for web, dalje ćeš se snaći... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
obrada fotografija, photoshop |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |
Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |