![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
|
![]()
Ja sam trenutno u drugom gimnazije, a planiram arhitekturu dalje. Zanima me od kojeg programa bih trebala poceti (nemam pojma o tehnickom crtanju ali znamm onako osnove u sketchup-u)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ostaje ti druženje "s kečapom" + definitivno ArchiCAD, AutoCAD, V-Ray, 3DSMax, nešto malo Maya/Blender ili Cinema 4D, zavisno u kom pravcu ideš (modelovanje, animiranje, postavka scene, arh. elementi, stan/kuća/kuhinja/soba itd.)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Novi član
Član od: 21.8.2018.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kombinacija SkechUp-a i Blendera je najbolja
![]() Skechup radi ono što mu ime govori- služi za skiciranje. Mnogo je lako nacrtati zidove objekta u njemu. Blender je dobar za veoma kompleksno crtanje i na istom je nivou kao 3DS Max ali je BESPLATAN potpuno za razliku od Skechup-a. Problem je import u blender jer blender uništi modele iz nekog razloga i stvori suvišnu geometriju. Za taj problem postoji plugin koji ja koristim. https://blendermarket.com/products/b...der-converter/ Takodje Filmic Blender je veoma bitan. Pretražite to ukoliko vas zainteresuje program |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Novi član
Član od: 26.12.2014.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ne znam da li tema odgovara pitanju koje bih da postavim ili se negde mozda vec pisalo tako da ne zamerite.
Naime kako da spojim dva PDF fajla u jedan? Trebam da tekst koji je u PDFu i crtež iz AutoCADa koji sam konvertovala u PDF spojim u jedan PDF ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.901 puta na 6.984 poruka
|
![]()
Adobe Acrobat ako želiš najveći stepen kontrole, od free rešenja recimo PDF Creator, ima i masa online servisa za manipulaciju pdf fajlovima, ali pitanje je koliko su pouzdani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Veteran
Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 192 puta na 164 poruka
|
![]()
U Adobe Acrobat-u imaš opciju ''combine files'' i tako možeš da spajaš više fajlova (pdf, jpg, png, itd...) u jedan jedinstveni pdf fajl. Ovu opciju nemaš u free osakaćenom Adobe Acrobatu, nego samo u full verziji.
Druga opcija ti je u Adobe Photoshopu - File/Automate/PDF presentation...i tu kombinuješ više pdf fajlova u jedan. Adobe Acrobate je najjednostavnija i najbrža opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Arhitektura AMD64 procesora | onyx | Osnovne komponente | 1 | 14.12.2005 17:58 |