![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 24.11.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ovako, nisam neki poznavalac programa..
kako da sa jednog snimka isecem samo sebe(da nema pozadine na snimku, samo ja, recimo) i prebacim na drugi video snimak.. ne znam da li sam najbolje objasnio, ali evo primera..npr, na vremenskim prognozama, osobe su secene i postavljane na drugu pozadinu..uh, i sam sam se spetljao u pokusaju objasnjenja ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
To ces tesko da odradis u Premiere-u, mada je moguce.Bolje resenje je Adobe After effects.Postoje filteri kojima semplujes boje, pa se onda te boje uklanjaju, a moze i preko maskiranja, al to sve je vrlo komlikovano, narocito za pocetnika.Najlakse je ako imas sebe snimljenog sa pozadinom, na cistoj boji, recimo plava jednoobrazna (ili neka druga ) pozadina.To se radi uz pomoc nekog Hroma ki, ili nekog drugog ki efekta.Ako je iza tebe sve sareno i puno detalja, bolje batali.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=soRlw0etRCw http://www.youtube.com/watch?v=FDjqAWWqyhE (I deo) http://www.youtube.com/watch?v=JFhpB...eature=related (II deo) Srecno ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku srlle na korisnoj poruci: | ||
stele87 (25.11.2008) |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 24.11.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
exe, hvala puno..pogledao sam...ali sve ovo sa platnima znam i sam...medjutim, tu su potrebni i jako dobri propratni uslovi, tipa fantasticna kamera, tesko i digitalac da moze... ja sam se nadao da postoji neki nacin da sebe izrezem, a da to ne radim u photoshopu, izvlaceci sliu po sliku iz videa...ali vidim da je to jako tesko izvesti... H V A L A u svakom slucaju na pomoci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 24.7.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka
|
![]()
kako da montiram dva klipa da u istom vremenu na timelinu, da se mesaju, na 50-50% ? da budu oba klipa pustena u isto vreme...pokusao sam sa blend, al ne uspevam...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
zna neko?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 6.9.2007.
Zahvalnice: 285
Zahvaljeno 155 puta na 120 poruka
|
![]()
ako sam dobro skontao pitanje, staviš dva klipa na dvije video trake, gornjem daš providnost na 50% i to je to. E sad, kako se to tačno zove u premieru, ne'am pojma.
u v7 je bila linija koju povučeš na pola... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
nasao sam ne znam kako odmah nisam provalio...ako zatreba nekom pod effects u opacity-ju izabarati kolko % da se vidi gornji klip u odnosu na donji...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
kako da u premiere-u cropujem npr prvi video kao krug ili neki drugi oblik ne kvadrat, a da sa oko njega vidi drugi video iz timeline-a?? jel jedini nacin da preko Photoshopa crtam krug pa da ukljucim transparentnost?? nadam se da nije...jel ima neki plugin specijalno za to? POMOC?!? znacilo bi mi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 22.1.2006.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Mozes, recimo, da stavis tranziciju tipa iris round, i da u setovanju stavis start i end tranzicije na, npr. 50%. Tako ces od pocetka do kraja tranzicije da imas okruglu "rupu" na klipu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji notebook za Adobe Premiere? | psmokvic | ŠDK - Prenosni računari | 3 | 15.12.2010 19:26 |
nemam zvuka u Adobe Premiere! pomoc! | TypeR | Video/TV softver | 7 | 26.1.2008 20:55 |
Adobe Premiere Pro 2.0, pomoc u video montazi | Zebi | Video/TV softver | 8 | 21.2.2007 16:34 |
Adobe Premiere 2 u SP1 ??? | patalo | Video/TV softver | 2 | 1.3.2006 4:49 |
Adobe Premiere Elements 2.0 | Kum Ruzvelt | Video/TV softver | 2 | 12.2.2006 22:12 |