![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Treba mi racunar na koji bi se pamtila slika sa kamera za nadzor. Dakle ne mora da poseduje nikakve performanse, i HDD ne mora da bude veliki, dovoljno da moze da stane recimo 50 sati video materijala. E sad vidjao sam, ceo kompjuter koji je spakovan u "malu" pravougaonu kutiju, velicine ne mnogo vece od 2,3 eksterna hdd-a, koji moze da se prikljuci na monitor, tv. Zna li neko kako se to zove, kako da ga trazim, i ima li neko ideju sta bi bilo najbolje uzeti za ovakve potrebe? Dakle moralo bi da bude i dosta tiho skoro necujno jer bi radilo cele noci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 24.11.2009.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 616 puta na 467 poruka
|
![]()
Pogledaj na ovom linku.
http://www.videonadzor.org/dvrandcards.html To o cemu si ti pricao su dvr uredjaji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako imas kompjuter dovoljna je i video kartica. Moja je Geovision GV 600 sa 4 kamere. Ta druga kombinacija moze da bude i skuplja ako zelis dobre performanse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Pa da to sve ima navedeno na ovom linku.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
A ovi DVR uredjaji imaju li jos neku funkciju sem da snimaju? Gledam cena im i nije bas nesto jeftina. Mogu li da pustaju filmove, da snimaju tv program?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Nisam bas upoznat,ali mislim da nemaju tu funkciju.
Da rade samo ono cemu su i namenjeni,nista vise ni manje od toga. P.S Kako se meni cini ipak ces ti na dvr karticu na kompu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jednostavnija ti je varijanta da kupis jednostavan racunar od desetak K dinara i stavis karticu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A ako zelis male dimenzije, veliki je izbor micro atx ploca i odgovarajucih kucista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Ne koristi mi se bas racunar za to, jer bi trebalo sve vreme bez prestanka da radi, bice u sobi gde provodim najvise vremena tako da mora biti sto tisi a i to ce mu biti jedina uloga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Pa sad slabiji racunari ne prave bas mnogo buke, a osim toga jedna od mogucnosti je i pasivno hladjenje. kako proc. i graficke, tako i napajanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Ali jeftinije resenje ti je neki jeftin komp koji nije bucan i odgovarajuca kartica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Opcija kako ti je predloženo sa pasivnim hlađenjem, hard od 16 gb SSD power sillent koji se nikako ne čuje, integrisana grafika na ploči... Ma možeš da napraviš samo tako. Ne reče koliko kamera želiš da kontrolišeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]()
Ovako...
Posto smo ugradili n sistema video nadzora, moja iskustva su sledeca. NIKAKO, podvlacim, NIKAKO ne uzimati racunar za video nadzor! Pogotovo ne mogu ti sistemi od, sto je neko rekao 10k dinara. Razmislite malo, da li stvarno 4 kamere mogu da rade live streaming i recording na 10k dinara racunaru? Ne, ne nikako ![]() DVR uredjaji u sebi imaju hdd, ovi malo skuplji sata, dok ostali imaju ata hdd-ove. Svaki na sebi ima LAN port pa ga mozes povezati sa racunarom, instalirati aplikaciju za nadzor i preko kompa raditi monitoring kamera. Nije toliko osetljiv na promene napona kao racunar, nema operativnog sistema! Jednom recju, prava stvar. Ukoliko ti treba vise informacija javi se na private pa ti mogu pomoci! ps. upravo sada radimo nadzor Nike shop-a sa >10 kamera pa cemo ici u potragu za nekim dobrim dvr-om ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
Bice negde oko 5-6 kamera, ne vise, da se pokriju svi delovi dvorista i kuce spolja. E sad gledao sam ove dvr uredjaje na linku sto mi je dao sportista i vidim da cene dosta variraju, meni nece trebati uredjaj koji bi snimao 50 kamera na duzi vremenski interval, nego dovoljno je nekoliko dana materijala da stane. E sad vidim ovde pise 4 channel dvr, pa 9 channel dvr, o cemu se tu radi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa broj kanala koji moze istovremeno da snima. Vecina nudi varijantu sa 4 kanala, ali obrati paznju da se cesto navodi podatak za broj video kanala, a posebno za audio, pa u zavisnosti da li ces hteti i zvuk sa vise mesta, pogledaj specifikaciju i za broj audio ulaza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]()
i obavezno, ali obavezno, obrati paznju na broj frejmova po sekundi kada DVR SNIMA! Ne u live rezimu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kamere za video nadzor | flamingos | Ostale komponente | 25 | 7.7.2012 19:40 |
Problem oko kamere za video nadzor | leblebija | Foto i audio/video | 15 | 22.4.2011 17:18 |
Najbolji besplatni video konverteri i programi za spajanje/razdvajanje video fajlova | Vlado78 | Video/TV softver | 13 | 10.9.2009 13:33 |
(ima)nema video fajla | Selver | Kvarovi | 4 | 12.4.2008 1:57 |
MSI MP3Player i problem sa video zapisima! | Zvonko Skener | Aplikativni softver | 1 | 2.10.2006 20:35 |