![]() |
![]() |
|
Audio softver Programi i alati za obradu zvuka na računaru, softver za puštanje muzike i zvukova, audio kodeci, konvertori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Treba mi neki program za pravljenje muzike tipa neki rok ali neki blazi kao npr Corba, Bajaga. Probao sam neke free ali kako da kazem nekako kao da ima gitara 2-3 tona i bas.Znaci treba mi program na kome cu da pravim zvuke za neke svoje pesme. Program bi trebalo da ima dosta zvukova gitar,bas, bubanj i ostalo sto cini jedan rok sastav i onda da npr na neku liniju redjam zvukove pa posle pustim da vidim kako ce da zvuci. Nadam se da ste me razumeli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Uzmes gitaru, nadjes basistu, pevaca, bubnjara i jos jednu gitaru (ako zelis) i onda komponujes rok tonove koliko hoces
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Jb-a za ovo prvo sam znao i ja. Nije problem ja znam da sviram gotaru i frulu ( ovo drugo nije za rok ali znam iz skole
![]() ![]() Poslednja ispravka: Ozzy (22.2.2010 u 18:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
pa snimaj odvojeno pa uklapaj, bubnjara napravi virtuelnog u FLu, sa nekim dobrim pluginom da to zvuci realisticno.
Za snimanje glasa uzmi adobe audition pa snimi, ali bez malo boljeg mikrofona slaba vajda, headset ne radi posao, tj. odvratno zvuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Sta mislis da u guitar pro uradim gitaru i bass a bubanj i klavijaturu u Cake Studio Instrument 1 . Posto cu da se pogubim ili mozda za bubanj da uzmem Steinberg Groove Agent 2?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
A jel si razmisljao o Sibelius-u i Finale-u ? Znam da programi stvarno nisu za rok, ali mislim da bi mogli dobar deo posla da ti zavrse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Jel moze nekako da se snimi u Guitar pro 5 zvuk a ne note?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 113 puta na 92 poruka
|
![]()
Raseci se za neki MIDI master keyboard,nabavi dobar sempler ( Giga sempler recimo..mator je kao i vecina Rock bendova ali i dalje ima sjajnu bazu korisnika..hehe) i dobar sekvencer ( cakewalk, ili cubase ili sonar...) i onda uradi sta ti srce isce..Naravno ako hoces da radis HD recording i vokala iili da audio snimas gitare a da ne koristis semplove onda ti treba i mikseta i mikrofoni itd..jedno povlaci drugo..
Je sam li spomenuo da ti treba i neka solidna zvucna..? Nisam ?? E pa treba ti i dobra zvucna,narocito da bi radio sa sto manjom latencijom prilikom snimanja i nasnimavanja..itd..Ovo ti je samo vrh ledenog brega...Koliko para toliko i muzike ,nazalost. Na sve ovo ti ide obavezna gomila kablova itd... zabavi i trosku nikada kraja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma da, kao shto Vuk rece, rupa bez dna...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
U danasnja vremena mixer uopste nije potreban za neke kucne uslove
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Ma FruityLoops>all-in-one
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
A da vec kad sviras te instrumente, lepo skupis pare i kupis neki Korg Pa aranzer i pravis sta god hoces. Javi se na PM ako ti treba neka pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 3.3.2010.
|
![]()
uzmi cubase 5 instaliraj nadji batery za bubanj virtual basist za bass atmosfer za sintije i korg legacy i to je to moze da pravis rok i jos ako nadjes virtual gitarist zavrsio si poso
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa neka uzme,fruity loops 8,ili 9,njemu je all in one..i bubnjeve,i basove,i gitare,i frule,iklarinet,i sta god oces...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka
|
![]()
Pravljenje rok tonova!????
![]() Aj prevedi pitanje, ako ti nije problem? ili ga bar formulisi da se razume sta ti tacno treba? Nema rok ton, ton je samo ton... imash ih 12komada Imash: zvuk, boja tona, groov, stil, specificne instrumente za odredjene stilove, specificne skale za odredjene stilove, i josh mnogo toga... Pravljenje rok tonova mi zvuci kao "pravljenje kolacha" ali kakvih kolacha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
@Zoranb007
Nesto si inspirisan od jutros metaforama i kolacima??? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Nego, u pravu si, ali evo optimus_prime je predlozio Korg PA aranzer. Po naslovu bih zakljucio da doticni (koji je otvorio temu) nije bash svoj na svome sto se tice muzike, kao shto si i ti zakljucio, tako da kupovina Korg aranzera definitivno nije opcija, a pritom i kosta boga oca. FL Studio sa pluginovima je sasvim dovoljan a i ne kosta mnogo (da ne kazem nista ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Program za pravljenje rečnika | boj227 | Aplikativni softver | 20 | 12.8.2014 21:29 |
Pravljenje heightmape | miticfam | 3D radovi | 9 | 7.8.2008 3:02 |
Pravljenje point&click igrica | Marko_hacker | Pravljenje igara | 6 | 14.6.2008 22:49 |
programi za pravljenje filmova? | Puna | Video/TV softver | 4 | 24.3.2008 21:12 |
Program za pravljenje kvizova? | Renee | Aplikativni softver | 1 | 16.4.2007 19:11 |