![]() |
![]() |
|
Zanimljive Web lokacije Lokacije na Mreži koje su vredne pažnje |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
"Dokumentarac" se zove Bergensbanen i traje nešto preko 7 sati. Kamera je stavljena na nos voza i snima kompletan put. Sve je detaljno opisano ovde: http://nrkbeta.no/2009/12/18/bergensbanen-eng/
Tu imate i linkove gde možete skinuti različite verzije (22GB i 246GB). Takođe, imate i na youtube iz nekoliko delova i sa ubačenom muzikom (više di džejeva se sakupilo i napravljen je "soundtrack" za ovaj snimak) http://www.youtube.com/view_play_lis...95CE27FA841CD7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Čekček, obišli su vozom CIJELU Norvešku i to je stalo u sedmosatni video?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E jbg, ja se ponad'o ubrzanom turističkom obilasku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako su čistili objektiv od kamere, ako se zna?
Inače, super je urađeno. Svaka im čast na trudu da ovo urade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne moraju ga čistiti ako su na njega nabili providni filter za prašinu ili DustCatcher i sredili fokus da bude fiksiran.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
miša topola (15.11.2010) |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Predivno, baš sam nešto zaludjen vozovima ovih dana gledam one shinkansen i maglev svaki dan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@ Kisr
Ima u SK 02/2003 ili 03/2003 citav niz net adresa koje vode ka muzejima koji u svojim kolekcijama imaju vozove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Mene više zanimaju ovi moderni sistemi kao maglev, ovih starih sam se ovde nagledao, Beograd-Vranje 6 sati...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Predeli norveške su fantastični.
![]() ![]() Za one koji se pale na brze vozove evo nekih mojih predloga : ![]() 1. Francuska : TGV, Thalys, Eurostar 2. Nemačka : ICE 1, ICE 2, ICE 3, ICE-T (nije reper nego onaj voz što se naginje kao Pendolino). 3. Španija : Renve Ave, Talgo. 4. Italija : Trenitalia Eurostar, ETR500, ETR600, Pendolino. 5. Turska : Hizli tren. 6. Austrija i Mađarska : Railjet. 7. Engleska : Eurostar, Virgin Pendolino 8. Rusija : Velaro Rus Sapsan 9. Južna Koreja : KTX i KTX II. 10. Kina : CRH1, CRH2, CRH3 i CRH5. 11. Japan : Shinkansen, Nozomi. 13. Češka : Pendolino. 14. Finska : Allegro. Sada vidite koliko smo zaostali. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 113 puta na 92 poruka
|
![]()
Nemoj tako ..imamo i mi šargansku osmicu i ćiru...
![]() E sad vezano za temu, ima na youtube-u i snimaka naših vozova a i vozova iz susedstva.Samo treba pročačklati malko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() Hrvatska : 160 km/h Mađarska : 160 km/h Rumunija : 160 km/h Bugarska : 200 km/h od naredne godine Grčka : 160 km/h Baš delujem demotivatorski. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka
|
![]()
Zanimljiva tema.
Evo da vam dam moje iskustvo iz prve ruke... Dotičnim vozom sam putovao pre 2 godine od Trodhaima do Osla i mogu vam reći da je fenomenalno...nezaboravan osećaj i mnogo lepše nego avionom... Lično vozova se užasavam (mislim na ove naše) Tako da je ovo bilo baš prijatno iskustvo za mene, sem beba koje plaču i probude te u pola noći ![]() stolice ili ti foteljice su toliko udobne da sam zaspao kao zaklan pred zoru... i samo se ljuljuškaš kao u mercedesu uz uspavljujući zvuk metalnih točkova koji naleću na šine ![]() Priroda i predeli... jednom rečju neopisivo i sasvim drugačije... Norge je jedna od najlepših zemalja na svetu... zemlja mitskih sagi i i hrabrih Vikinga... ![]() Poslednja ispravka: VojaM (25.12.2010 u 13:44) Razlog: Trodhajma, Osla (a ne Oslo-a) i slično |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Levčanin na korisnoj poruci: | ||
A M G (8.1.2011) |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.202
Zahvaljeno 1.915 puta na 1.401 poruka
|
![]() Citat: