![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 25.11.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Od pre nekoliko dana vlasnica sam ovih zvučnika http://international.alteclansing.co...-speakers.html Po montiranju, koje je izvršeno po uputstvu, zvučnici su radili savim lepo i zvuk je bio kristalno jasan. Sinoć odgledah DVD film u kojem takođe nije bilo problema sa zvukom, međutim, jutros kad sam htela da pustim CD (oba medija su kupljena u prodavnici) zvuk je jako loš (iako je taj isti CD zvučao samo dan ranije sasvim pristojno). Moram da primetim da su u tom trenutku zvučnici bili podešeni na glasnoću nešto veću od uobičajene, ali nikako odvrnuti do daske. U trenutku kada sam ih utišala, primetila sam ovaj problem. Pokušala sam da ih prespojim na laptop, ali stvar je ista. I kada zvučna karta ne šalje nikakav zvuk, i kada je potenciometar na 0 iz njih se čuje krčanje (i to iz sva tri). Komp je udaljen od svih ostalih uređaja, jedno što ima USB wireless i bežičnog miša-tastaturu. Ne znam da li je to moglo da ikako utiče na ovaj problem? Do krčanja dolazi nekih 5 sekundi po uključenju zvučnika u struju i nastavlja se u kontinuitetu. Iz daljine se čuje kao brujanje, a kada se prinse uhu, krči. Kada je računar ugašen, jednostavno bruje (nešto slično ventilatoru). Da li da pokušam nešto ili odmah kontaktiram prodavca. Hvala unapred! Poslednja ispravka: Leptirić (25.11.2010 u 15:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Odmah kontaktiraj prodavca i traži zamenu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 10.5.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 13 poruka
|
![]()
Da su moji zvucnici redom bi ih otvorio i pogledao da li slucajno nije neka zica unutar ostecena odnosno odlemljenja ili visi ili je mozda bas probio cisto vizuelno da znam jer kad ih vratis prodavcu tesko ces dobiti nove,poslace te u servis da ih poprave a posle toga te mogu zamajavati ako ti se nesto ponovo desi,ovako ako bi primetila nesto sto i sama odnosno neko moze da ti pomogne ako se radi o jednostavnijem kvaru a zvucnike posle reklamiras kad imas vec kvar ako se naravno desi u garanciji.Jedino ako nemas iskustva sa time odnesi gde si kupila jer bolje necackati nesto u sta nisi sigurna da znas sta radis!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Ne, nažalost nemam i ne bih ih čačkala
![]() Koliko mi je poznato, u roku od 7 dana imam pravo da vratim tehničku robu ukoliko sam njome nezadovoljna. Nezadovoljna sam jer zvučnici najednom nesnosno bruje i zvuk je veoma izobličen (o čemu nije bilo ni pomena prva dva dana). Potom sam pročitala pritužbe na još neke modele ove firme, ali isti nije bio u ovoj meri izražen. Da li, ako budem menjala za neki drugi model, imate preporuku za nešto slično i provereno (mada ni za ovaj konkretno nisam našla nigde ovakvu pritužbu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
Član od: 29.9.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
Uzmi bilo koje Altec Lansing.Ovo je prvi put da cujem da se neko zalio na tu marku.Ja imam altec(koji je model ne znam) dobrih vec 7-8 god,i savrseno rade.Takodje i na drugom kompu i ti su odlicni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Konkrento, ovim modelom sam bila veoma zadovoljna prva dva dana. Dopao mi se izgled, dimenzije i pre svega kako zvuči. Kada sam čitala recenzije, bile su odreda pozitivne. Tek sada, kada je problem nastao pronađoh na jednom drugom forumu pritužbe nekoliko korisnika u vezi sa ovom markom i brujanjem. Istina, moj model niko nije pominjao.
Najradije bih ga zadržala, kada bih bila sigurna da se sa novima neće biti problema, ukoliko odluče da šalju nove ili da ih poprave tako da ih vrate u prvobitno stanje. Međutim čudno mi je što baš sva tri zvučnika bruje na isti način. Nisam našla u garantnom listu nikakve posebne zahteve u vezi sa pristustvom drugih elektromagnetnih polja, ali me zanima da li nešto od ovog može trajno da utiče na zvučnike: wireless konekcija, fitness sprave i sl. Napominjem da se problem javlja i u izolovanoj sobi (sve pogašeno) kojoj sam ih naknadno testirala, zato kažem trajno, a ne privremene interferencije sa datim uređajima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
Član od: 29.9.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Uzmi onda model VS4621 A.K.A. Octane 7 jeste skuplji ali mislim da se isplati:
http://www.pcworld.in/product/review...-4621-29492010 http://www.alteclansing.com/invt/vs4621 Po mom skromnom mišljenju ovaj model si odmah trebala i kupiti.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koliko para toliko muzike.Bas bi voleo da cujem taj kristal od zvuka za te pare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Krče mi zvučnici na laptopu... | MilanceS.14 | Zvuk na računaru | 3 | 31.7.2010 19:25 |
Očajan Internet u zadnjih nekoliko dana | de facto | Internet usluge | 1 | 8.12.2008 12:43 |