![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.6.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Pokušavam da napravim jednostavan CRUD program.
Program prilikom startovanja treba da pročita tabelu baze, kreira objekte (Decu) sa odgovarajućim atributima, i iste stavi u Vektor. Problem je u sledećem: Kada koristim JTabelu za pregled podataka i iz tabele probam da selektujem objekat, tip objekta koji mi se vraća nije odgovarajuć (za moje potrebe - slika 1). Na ovoj slici vidi se da kada kliknem na ćeliju tabele 4 i kliknem na dugme Izmeni tip objekta koji mi se vraća je tip koji se nalazi u ćeliji je String (što je u ovom slučaju tip podatka atributa objekta koji želim da vratim, a ne sam objekat koji je vlasnik tih atributa).U ćeliji 5 nalazi se tip objekta Datum i taj tip mi se vraća. Tip objekta koji želim da vratim je tip sa slike 2 (Dete). Na slici 2 vidite listu koja je napunjena objektima tipa Dete (koji su takođe pročitani iz baze). Kod dugmeta Izmeni u primeru sa tabelom je sledeći: Kod:
try{ int col = this.tblDeca.getSelectedColumn(); int row = this.tblDeca.getSelectedRow(); Object d = (Object)this.tblDeca.getModel().getValueAt(row, col); System.out.println(d.getClass()); //new FormaPromeni(t, this).setVisible(true); } catch(NullPointerException e){ //new Poruka("Niste nista izabrali").setVisible(true); } Kod:
System.out.println(this.liListaCekanja.getSelectedValue().getClass()); Da li neko može da mi objasni zašto je to tako i da li je uopšte moguće pristupiti tom objektu i kako? U principu selektovana instanca objekta dete mi je potrebna da bih mogao da je prosledim formi za Izmenu i na taj način promenim vrednosti atributa. Lista mi vrši posao ali je prikaz u tabeli prirodniji kada se čitaju podaci iz tabele baze. Ako je ovaj pristup (vraćanje objekta) pogrešan kada se tabela koristi za prikaz i selektovanje, koji bih pristup trebao da primenim? Unapred hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pogodi avanturu | Diego | Avanturističke igre | 5762 | 28.2.2017 5:07 |
Java, tabela, TableModel i citanje iz baze | mcdhappy80 | Programiranje | 3 | 3.12.2010 6:14 |
Java - Iz Vektora u bazu podataka | mcdhappy80 | Programiranje | 14 | 11.8.2010 16:57 |
Vraćanje pesama iz Frets on Firea | Nicklord | Kvarovi | 3 | 16.12.2009 22:37 |
Vraćanje fajla iz Recycle Bin-a?! | DobroslaV | Aplikativni softver | 3 | 12.4.2007 1:57 |