![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.7.2009.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Drug mi je nabacio na flesku par filmova(divx) i kad sam probao da ih pustim ili kaze missing codec(ali nece da ga nadje online) i izgasi se sam,ili pusti film ali samo prvih 30sec(+na nekim ima slike na drugim samo zvuka).
![]() Prvo sam pomislio da su filmovi zarazeni sa neki virusom,posto je ortaku prepun komp,ali zasto onda radi taj 1 film?? Koristim MPC player a imam i gom ako nekad mpc zabaguje(al to se retko desava). So whats the problem? Codec,player,racunar ![]() I jos jedan slican problem imam. Imam tv 42" spojen sa bluray player-om i kad pustam hd filmove,90% pusta normalno dok naidjem na neke gde zvuk secka na svakih 15sec,ili uopste nece da ih pusti. Npr ove divx filmove odgore isto nece da pusti,samo me izbaci i izgasi se player. Jel to do encodera ili moj player nema dobre codece? ![]() Evo media info evo od 3 filma,ako se neko razume: General Complete name : D:\My Stafs\Johnny Got His Gun (1971)\Johnny Got His Gun.avi Format : AVI Format/Info : Audio Video Interleave File size : 704 MiB Duration : 1h 46mn Overall bit rate : 927 Kbps Writing application : Nandub v1.0rc2 Writing library : Nandub build 1852/release Video ID : 0 Format : MPEG-4 Visual Format profile : Advanced Simple@L5 Format settings, BVOP : Yes Format settings, QPel : Yes Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Muxing mode : Packed bitstream Codec ID : XVID Codec ID/Hint : XviD Duration : 1h 46mn Bit rate : 753 Kbps Width : 624 pixels Height : 344 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 25.000 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Interlaced Scan order : Bottom Field First Bits/(Pixel*Frame) : 0.140 Stream size : 572 MiB (81%) Writing library : XviD 1.0.3 (UTC 2004-12-20) Audio ID : 1 Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 3 Mode : Joint stereo Mode extension : MS Stereo Codec ID : 55 Codec ID/Hint : MP3 Duration : 1h 46mn Bit rate mode : Variable Bit rate : 128 Kbps Channel(s) : 2 channels Sampling rate : 48.0 KHz Stream size : 97.2 MiB (14%) Alignment : Aligned on interleaves Writing library : LAME3.96r Encoding settings : -m j -V 4 -q 3 -lowpass 17.5 --abr 128 2.:General Complete name : D:\My Stafs\BASEKetball\BASEKetball.divx Format : DivX Format/Info : Hack of AVI File size : 800 MiB Duration : 1h 38mn Overall bit rate : 1 131 Kbps Video ID : 0 Format : MPEG-4 Visual Format settings, BVOP : Yes Format settings, QPel : No Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Muxing mode : Packed bitstream Codec ID : DX50 Codec ID/Hint : DivX 5 Duration : 1h 38mn Bit rate : 949 Kbps Width : 640 pixels Height : 352 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 25.000 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.169 Stream size : 672 MiB (84%) Title : Main Writing library : DivX 6.8.5 (UTC 2009-08-20) Audio ID : 1 Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 3 Mode : Joint stereo Mode extension : MS Stereo Codec ID : 55 Codec ID/Hint : MP3 Duration : 1h 38mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 128 Kbps Channel(s) : 2 channels Sampling rate : 48.0 KHz Stream size : 90.5 MiB (11%) Alignment : Split accross interleaves Title : Audio - en Writing library : LAME3.97 3.:General Complete name : D:\My Stafs\Eddy Murphy - Delerious (1983)\Delerious.mp4 Format : MPEG-4 Format profile : Base Media / Version 2 Codec ID : mp42 File size : 725 MiB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 253 puta na 156 poruka
|
![]()
Nemam mnogo teorijskog znanja o kodecima i o njihovom načinu funkcionisanja, ali znam dovoljno toga da sa njima nemam problema i da svi filmovi rade. Dakle, instaliram K-Lite Codec Pack http://www.free-codecs.com/download/...codec_pack.htm i bezbrižan sam što se tiče kodeka. Taj paket ti ubaci sve potrebne kodeke i ne moraš da ih instaliraš pojedinačno. Postoje Basic, Standard i Full varijanta tog paketa. Prva ti ubaci samo najčešće korišćene kodeke (xvid, divx, x264...), a druga dva ubacuju i neke ređe korišćene, za svakakve egzotične tipove fajlova i kodeka.
Sa K-Lite Codec Pack svaki video i audio format ide bez problema iz bilo kog plejera na mom računaru. Sve radi. Ljudi dosta hvale i CCCP paket kodeka http://www.cccp-project.net/ ali ga ja nisam koristio. Druga varijanta je korišćenje VLC plejera koji ima svoju internu bazu kodeka, pa ne moraš da ih imaš instalirane na računaru. Neki drugi programi mogu da instaliraju posebne kodeke sa neta ako ih ne nađu na sistemu, npr. BSplayer. Što se tiče drugog pitanja, tu ti ne mogu pomoći, ali bi nekom sa više znanja o blu-ray plejerima dobro došlo da navedeš model plejera kako bi ti adekvatno odgovorili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka
|
![]()
+1 za K-lite, najbolji paket sa kodecima, nikada nije pravio problem. Uz njega ti dođe i media player classic koji je daleko funkcionalniji od bilo kog plejera koji postoji. Jedini problem sa njim je pustiti prevod. Takođe jesi li proverio da nisu ti filmovi na fleški defektni. Probaj na drugi komp ili još bolje probaj svoj neki film pusti na kompu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
da nisi navuko neki virus preko tog fleŠa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Imam K-Lite Codec Pack.
I meni je cudno i zbog toga pitam posto su mi do sad svi filmovi radili OK. Ovo mi se prvi put desilo. Valjda nisam,Avira kaze da sam clean. U pitanju je LG BD 390. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P.
|
![]()
Dešava se ponekad da kopiranje na fleš da ovakav rezultat. Meni se desilo sa jednim filmom od kog sam imao oko 30 minuta i onda cvrc. Možda si požurio sa vađenjem fleša iz kompa, pa nije do kraja kopirao (iako prikaže da jeste). Za probu, prekopiraj iste filmove od istog ortaka na isti fleš, ali sačekaj malo i iskoristi SAFELY REMOVE HARDWARE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
|
![]()
Lično koristim 3 plejera:
BSPlayer Free, uvek najnoviju verziju, i kada se instalira pustim u opcijama da instalira sve kodeke koje mu trebaju, sem ffdshow-a. Ffdshow lično skinem najnoviju verziju sa sajta koji je star-duster spomenuo u 2. postu 1. link i instaliram ga posebno. Drugi plejer koji koristim je VLC, ako neke formate BSPlayer ne može pustiti, on može.On je najuniverzalniji plejer jer kako kažu pušta maltene sve video formate.. Treći je RealPlayer njega koristim isključivo za RM/RMVB jer neki od tih video fajlova sporije rade u BSP i VLC plejeru. Ovaj format se ranijih godina često koristio za ripovanje anime ostvarenja, uglavnom, a može se naći i poneki film u dotičnom formatu. Sada su slabije zastupljeni nego ranije, pa se za anime koriste MP4,MKV ili AVI.. VLC je OK i za puštanje originalnih DVD izdanja na računaru.Ne trebaju ti PowerDVD i sl. programi koji se plaćaju, pa čak ni Windows Media Player.. Eto to bi bilo to, nadam se da će ti pomoći... ![]() Što se tiče tvog Blu-Ray plejera po specifikacijama ovo može da reprodukuje: Citat:
Poslednja ispravka: Marshall George (30.1.2011 u 11:57) Razlog: Dodao karakteristike BRD plejera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
Znam,video sam to. Kao sto rekoh, naidjem na poneki film pa ne radi. Kad bih gledao sve full blu ray filmove 99% bi sve radilo ok,al ja skidam ripovane (od 4,5 - 20gb),neki su prosli kroz amaterske ruke pa verovatno zbog toga stucaju. Al evo pre neki dan sam skinuo insajder i nece da mi pusti nijednu ep. Svi filmovi su mi u mkv,mp4 ili avi formatu,zvuk ac3 ili dts. --- Lista kaze da sve to podrzava player. Ne znam koji mu je... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
Preporuke filmova | Iris | Kompjuteri i film | 0 | 5.8.2010 14:01 |
HELP!Ne mogu da pustim nijedan fajl | darac_kv | Aplikativni softver | 6 | 30.4.2007 16:54 |
Ne mogu da deinstaliram Aston | daco kralj | Operativni sistemi | 2 | 23.2.2007 0:48 |
Ne mogu da kopiram neke fajlove (uglavnom .dll) sa DVD-a na HDD!!? | polarnimeda | Kvarovi | 5 | 9.8.2006 23:42 |