![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 13.1.2009.
Zahvalnice: 228
Zahvaljeno 12 puta na 10 poruka
|
![]()
Imam kolokvijum na koji dobijem u pdf fajl logo kakav treba da izgleda na kraju. Treba da se uradi u Corel Draw. Zanimama me da li postoji neka fora da se kopira slika u korel i nekako izreze ili nesto slicno? Posto je slika rasterska je li moguce kako prebaciti u vektorsku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Iskoristi Corel kapture za prebacivanje. U Drawu prilagodi pozadinu tog prebačenog logoa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Evo provalih, moze i jednostavno copy/paste ali je problem sad kad preko korela direktno prebacim u vektorrsku fotografiju ona se izmijeni toj. neki djelovi fale i pojavljuju se neke linije... Ako zna neko kako neka javi i da li je uopste moguce
![]() Zanima me jos da li postoji neka alatka naprimer postavim rastersku slikuu korel i kad kliknem naprimmer na nesto sto sam napravio da mi automatski kaze koja je boja i koji su prelivi koristeni itd? Da bih mogao to da kopiram na vektorski logo? Malo glupa pitanja, sumnjam da ovo moze ali pokusavam nekako da se snadjem jer moram uradit ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Što se boja tiče mislim da ne postoji alatka zato. Imaš još jedan problem. Naime potrebno je da ti se kalibriše monitor da bi boje bile verne. Tako bi vizuelno dobio najpribližniju mešavinu boja ili preliv kako reče Ti. To se postiže na profesionalnim monitorima koji i nisu jeftini. Obični monitori što zbog jeftnog Tn panela, što zbog loše izrade to ne mogu da postignu.
Ovo prvo pitanje nisam baš dobro razumeo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
information junkie
|
![]()
Hmm, da li ti je kojim slučajem, ono kao zadnji izlaz, palo na pamet da to zaista nacrtaš? Kažeš kolokvijum, šta studiraš kad vas puštaju da položite sa trejsovanim slikama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Pa valjda ne bih postavio ovakvo pitanje da sam mislio sam da crtam. Vazda se nadje pametnjakovic
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 8.7.2012.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
COREL 12- PROBLEM; Na drugom računaru ( win XP )sam instalirao CD12 i radi. Kad hoću na drugom gde je W7 (64bit) neće da se instalira i prikazuje ovaj problem
![]() http://img600.imageshack.us/img600/7...drawgreska.png Da li neko zna u čemu je problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 244 puta na 226 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku orange47 na korisnoj poruci: | ||
DEKI 357 (23.8.2012) |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kod mene na win 7 radi bez ikakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 8.7.2012.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Uspeo sam HVALA PUNO...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Procena računara | alien | Šta da kupim? | 6941 | 11.11.2023 11:34 |
FLV u Corel x4 pro | Spartakus | Video/TV softver | 2 | 19.9.2011 12:10 |
Pomoc oko izbora plottera | braca86 | Grafički softver i radovi | 0 | 30.3.2009 17:51 |
Potrebna pomoc oko High End konfiguracije - Xtreme Gaming - | Mandrak | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 27.8.2008 9:30 |