![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Da li si ti normalan... Ovo je izjava zbog koje ne samo da gubis onih 10% nego mi jos dodjes 50% od plate (kad je budes imao). Da pojasnim za neupucene: NEGATIV - je kada su BOJE obrnute u koloristickom smislu. Tj. sve sto je crno - to je belo. KONTRA SIHTA (ogledalo, ne cita se...) - je kada je CRTEZ (...fotka ili bilo sta drugo) flipovan tj. "obrnut" oko vertikale za 180 stepeni tako da izgleda kao da ga gledate u ogledalu. Kontra sihta se koristi npr. kod offset stampe kada se rade filmovi. Razlog je sledece: Motiv iz racunara prelazi prvo ne film (ne cita se) --- zatim sa filma na offset plocu (cita se) --- zatim sa ploce na gumu (ne cita se) ---- a zatim sa gume na papir (cita se). Poenta je da na zadnjem mediju na kome se motiv nalazi on bude u citajucoj formi. Znam da sam malo skrenuo sa teme (cutteri) ali sam morao da objasnim sta je "SIHTA" ![]() Toliko od mene, bye ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Greška nije bila namerna naravno i iskreno da ti kažem dosta ljudi kod nas koristi termin "negativ" umesto "kontra šihte" ali mislim da to nije baš toliko veliki problem jer neznam koliko treba da budeš rastavljen sa razumom pa da umesto da "flipneš" crtež za cutter uradiš njegov kolorni negativ ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mr. Spatula
|
![]()
Izraz "negativ", u firmopisackim krugovima(bar u NS), se odnosi na natpis koji ne sadrzi slova od folije tj. zalepi se folija po celoj povrsini a slova se vade. Na onoj reklami plava folija je u "negativu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Mr. Spatula
|
![]()
Khm, opet mi treba pomoc
![]() Da li neko ima clipart farmaceutskog simbola(zmija koja pije iz pehara).Nesto kao na ovoj slici. U mojim clipartima sam nasao samo "medicinsku zmiju" koja je obmotana oko stapa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
eo...
![]() http://www.webchantier.com/_index_en.html videcu da nadjem jos neke sajtove...samo da se setim gde sam video linkove ![]() pogledaj i ovde... http://www.webchantier.com/_index_en.html edit: Ha, nasao sam ono sto sam trazio ![]() http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=72 tu su svi moguci linkovi odakle se mogu skinuti logo-i svih mogucih firmi, ukljucujuci simbole... ![]() Poslednja ispravka: kinteC (20.10.2006 u 18:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Mr. Spatula
|
![]()
Stativa....nesto sam i nasao ali problem je u formatu. Iako bi Corel trebao da otvara *.ai u *.eps ovo nece pa da ga ubijes
![]() Ako bi neko mogao da prebaci ovaj file u *.cdr ili *.cmx bilo bi super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
paparazzo
|
![]()
e sada bih ja to stavio ovde, ali to ima 100 i nesto kb, a ogranjicenje je od 97kb...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma sve je to OK. I kod nas se za „spoljašnju“ površinu cut-a kaže „negativ“ nego sam mislio da si hteo da kažeš da su ova slova što su rađena zlatnom bojom u negativu tj „kontra šihti“. Znači, nisam mislio uopšte na spoljašnje površine nego na sama slova ali sam tek posle svog posta ukapirao da njih nema potrebe da radiš u „kontra-šihti“ jer si ih lepio spolja a ne sa unutrašnje strane kako bi radio na nekom izlogu.
Nadam se da su sada otklonjene sve nedoumice |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
paparazzo
|
![]()
I am noob. ne moze *zip, ali moze *ai.
http://www.kintecdesign.cjb.cc/pharmacie.ai fajl je sacuvan kao da je radjen u ilustratoru 10, tako da bi trebalo da sljaka i u corelu |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Mr. Spatula
|
![]() Citat:
![]() hvala a rep ces dobiti kad mi forum dozvoli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo
![]() ![]() edit: zakasnih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Mr. Spatula
|
![]()
Pozdrav ljudi, meni opet treba pomoc oko prepoznavanja fonta...
![]() Natpis je rezbaren na dasci pa zato mislim da font nije standardan, i da ga je "umetnik" izmislio. Evo i slicice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel ovaj
![]() EDIT: Pa nisu se svi umetnici baš latili umetničke slobode kako umeju da rade ![]() BTW, ovaj font je klasik među srpskom ćirilicom pa sam stvarno "povređjen i uvređjen" ![]() U pitanju je "Cir Nikola Bold". Font je "atečovan" za poruku ![]() Ajd pa u zdravlje da sledeći put postaviš nešto malo teže ![]() Poslednja ispravka: holodoc (8.1.2007 u 18:17) Razlog: Pa da pomognem čoeku :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ne mogu da verujem....priznaj ti si pravio ovaj font.
Kako se zove? Stvarno si lik... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
paparazzo
|
![]()
Ha, svaka cast, ali bas da si uvredjen i povredjen....prvo si mislio da je miroslavljeva cirilica lol
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Negde se zove i Sveti Nikola. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Mr. Spatula
|
![]()
Nisam znao, a bas imam gomiletinu fontov a nemam ovaj...ali to tako uvek bude.
Ziveo SK forum, ziveo holodoc... ![]() I obecavam...sledeci put neka koska ![]() Hvala,hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|