![]() |
![]() |
|
Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Starosedelac
Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 312
Zahvaljeno 195 puta na 154 poruka
|
![]()
Ja je igram svaki dan mng je dobra a najvise vozim Setru 215UL manuelac pa iz prve u trecu pun gas nista leps, preporucujem ti da skines ovaj bus odlican je.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Johnny-24 na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (19.2.2014) |
![]() |
#22 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.818
Zahvaljeno 1.055 puta na 582 poruka
|
![]()
^^Probacu Setru, a jel imash preporuku za neku mapu? Na kojoj vozish?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Starosedelac
Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 312
Zahvaljeno 195 puta na 154 poruka
|
![]()
Sto se tice mape toplo ti preporucujem Project Szczecin 3,10 i to liniju 59 mapa je realna nije fiktivna a sto se tice linije 59 uzmi nekog manuelca ja na toj liniji volim da vozim Setru i stavi da je sneg uzivancija, a od fiktivnih probaj Bad Kinzau isto je mapa prelepa i tu probaj linije 301 i 311...
Pozdrav |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Johnny-24 na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (19.2.2014) |
![]() |
#24 |
Član
Član od: 1.11.2013.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 67 puta na 24 poruka
|
![]()
pozdrav svima!
evo ja da javim da spremam mapu Novi Sad, bice golema mapa, i nadam se da ce vam se dopasti. mapa nije fiktiv, ima realna rastojanja teren itd..radi na svim verzijama omsija. jos uvek je WIP ali nece biti jos dugo. ima dosta linija, prigradskih gradskih i medjumesnih. najduza je 40ak km, novi sad zabalj, znaci oko 1h voznje u jednom pravcu. tu su jos 30 - pejicevi salasi 33 - gospodjinci 32 - temerin 31 - backi jarak 5 - gradska BIG - gradska 16 - gradska 1 linija linijskog taxija.. kao i varijacije pomenutih linija.. i jos verovatno koja, neka koja ce se naknadno dodati..nadam se da nisam zaboravio neku ukljuceni su jos i gomila repaintova po garaznim brojevima, srpski voicepack, gspns karte, srpski novac itd..tako da ce to vise biti mod nego mapa. ako nekog bude zanimalo okacicu vise informacija. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
Član od: 31.10.2011.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 14 puta na 9 poruka
|
![]()
jel igra neko ovu igru na volanu logitech driving force pro ? ili jel zna da mi kaze kako da podesim navedeni volan u igri
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Veteran
Član od: 4.4.2008.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 143 puta na 117 poruka
|
![]()
Udjes u igru, u opcije, game controllers i tu podesavas sve..
gibanica :O.. pratim tvoj rad vec duze vreme i svidja mi se jako jako jako. Koje autobuse pored ovog imamo u igri i u bojama gspns-a? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bobi98 na korisnoj poruci: | ||
gibanica (12.6.2014) |
![]() |
#27 |
Član
|
![]()
ima ih mnogo..
ali od onih iz gspns-a koji se zapravo koriste samo ik103, i solaris urbino 12. radi se citelis, volvo 7000 itd.. od neobusa nazalost nista nema .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Član
Član od: 11.6.2014.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 46 puta na 34 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Magistar (12.6.2014 u 11:42) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Ja imam Logitech Driving Force za PlayStation 2, ali koji ima USB prikljucak pa se moze vezati i na kompjuter. E sad, u OMSI-ju ga nikako ne mogu namestiti jer je sve preosetljivo - pomerim ga dva centimetra, on skrene skroz u levo ili desno.
Takodje, imam pedale koje kada stisnem gas on u igri nagazi do daske (throttle bude 1.000), a ako pustim tu pedalu on naglo koci jer se odmah ukljucuje kocnica na 0.800 ... Trazio sam resenja, ali za ovaj volan na internetu bas i nema rezultata, vec samo za GT varijantu. Inace koristim Win8.1 ali isto je bilo i na Win7. --- A sto se tice novosadske mape, svidela mi se podosta, taman da zamenim malo ono sto jedino vozim - Projekt Szczecin na liniji 63... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Član
|
![]()
Haker,ako imas Logitech profiler mozda i mozes da namestis da ti ne koci tako naglo.Ako imas profiler,udji u njega i klikni dole na brake pa na Axis properties.Sensitivity stavi na 100% a dead zone na 5%,range ostavi na 100%.Posle udji u igru i udji u game controller.Tamo desno od brake imas opciju Trait,videces gde se nalazi,malo bolje pogledaj.I za brake stavi opciju degressive ili bi degressive,probaj jedno od ta dva pa ces videti.Meni je se isto to desavalo,ali samo kad vozim Mercedes O307.Autobus bukvalno sam koci kad pustim gas.Ali sam ja uradio kao sto sam gore napisao i sad radi perfektno.Sto se tice preosetljivog skretanja,za steering isto pod opcijom Trait stavi bi progressive,i bice ti mnogoooo lakse.Vise nece biti toliko osetljivo,nece skrecati bas istog momenta kada ti okrenes volan.
Ako mozda nemas Logitech profiler,opet probaj da namestis u igri za kocnicu kao sto sam napisao.Obavezno u game controller proveri da li su ti cekirane opcije Rev. za gas i kocnicu.Mozda ti i to pravi problem. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Magistar na korisnoj poruci: | ||
Haker95 (12.6.2014) |
![]() |
#31 |
Član
|
![]()
problem je sto se meni u levom pravougaoniku pojavi naziv mog volana a u desnom ne. I nikako ne mogu podesiti skretanje gas i kocnicu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
|
![]()
Probaj da kliknes na play dugme izmedju pravougaonika,mislim play dugme jer ima taj oblik,onaj trouglic,klikni na njega ako vec nisi pokusao.Kad kliknes na njega,trebalo bi da se pojavi i sa desne strane.Jel imas instaliran driver? Mozda zato nece da ga prepozna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
@Magistar
Evo probao sam Logitech Gaming Software (valjda se to ranije zvalo Profiler), i ne prepoznaje moj volan. Doduse, kada u Windows-u otvorim Control Panel pa Game Controllers, nadjem volan, pokrenem neku dijagnostiku, evo ovaj prozor : ![]() problem je u tome sto ovaj krstic stoji na ovoj poziciji na slici onda kada nijedna pedala nije pritisnuta... od te dve pedale funkcionise samo ona za kocenje, i to vrlo osetljivo - pri veoma blagom pritisku krstic je na sredini, pri nesto jacem skroz je dole. Plavu liniju sam oznacio zato sto, pri (samo blagom) skretanju volanom u levo, krstic bukvalno preskace ceo deo gde je plava linija, i prelazi na njen pocetak. Naravno preskace ga i kada posle vracam u desno. Ovako se inace sve ponasa i u igri - Steering je na 50%, blago u levo, 0%. Jel ima vajde od ovog volana ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Član
|
![]()
Zaista ne znam zasto je to tako.Mozda jer je volan pravljen prvenstveno za PS.Jel ti u svim igrama tako ili samo u OMSI-ju? Dok ga ne prepoznaje u Profileru,znaci da nesto nije u redu.Jesi isao na Logitech-ov sajt i probao tamo da skines poslednji drajver?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Veteran
Član od: 4.4.2008.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 143 puta na 117 poruka
|
![]()
Potenciometri su pobrljavili najverovatnije.
stoj4k, mora da radi, mada kao imas neku piratsku verziju moze to da pravi problem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Član
|
![]()
kakav pirat ima veze..
druze OMSI 2 baguje..ako uopste igras omsi 2. ja imam LDF GT5, verovatno kao i ti. mada moras prvo osposobiti volan u profileru..instaliraj drajvere nove, promeni portove i slicno.. zatim.. idi u OMSI 2 - Inputs - gamectrler.cfg - otvori sa notepadom i obrisi SVE setove osim tvog volana. udjes u igru i onda podesi volan kako zelis i snimi. ako ti nesto znaci u pomenuti fajl zalepi moja podesavanja volana Spoiler za Podesavanja:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Član
|
![]()
Probaj da cekiras opcije Rev. za gas i kocnicu.Gore gde pise Trait,i gde je sve linear,za kocnicu umesto linear izaberi bi-degressive,a za volan stavi bi-progressive,da ti ne bi bilo previse osetljivo skretanje i kocnica.Tako sam bar ja meni namestio i sad je odlicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Član
|
![]()
stoj4k
e to je vec do profiler-a, koji moras namestiti poslednjim drajverom..to nema veze sa omsijem. tebi je podeseno za neke igre koje nemaju predvidjen sistem kao omsi, nego recimo neki ,, konkretno ja sam taj sistem koristio u arma 2. tako mozes levu papucu podesiti da ti bude kvacilo. posto ti to ne treba sad uradi sledece: kad instaliras profiler, ides na device, u tab gore levo, game controlers - odaberes tvoj volan - properties - settings - tu imas opciju u check boxu combined (single axis ..) do ne treba da ti bude stiklirano. to je sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Član
Član od: 8.4.2014.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 90 puta na 35 poruka
|
![]()
nisam čitao detaljno od početka, al kako uopšte da pokrenem autobus, davno sam igrao omsi 1, a pošto obožavam sve igre 'na točkovima' reših da probam i omsi 2, i ako može odma preporuka nekih starih autobusa, i dobrih mapa
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
bus simulator, der omnibussimulator, omsi 2, omsi 2 bus simulator, omsi bus simulator |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Farming Simulator 2013 | Stranger2 | Simulacije vožnje | 79 | 6.10.2014 11:59 |
OMSI Bus Simulator | nikolapfc89 | Simulacije vožnje | 25 | 27.7.2013 15:37 |
City bus simulator 2 (München 2012) | Filip89x | Simulacije vožnje | 6 | 13.1.2013 10:42 |
Rail Simulator 2: Railworks | =FI=Ghost | Simulacije vožnje | 157 | 17.7.2012 21:59 |
Ship Simulator Extremes | Stranger2 | Simulacije vožnje | 30 | 15.4.2012 16:37 |