![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Što sam duže igrao, sve više sam se slagao sa Johnom Walkerom, ali je ipak čovek preterao. Neke "zagonetke" su stvarno pain in the ass - ona sa tajnim prolazom u 3. poglavlju, nabavljanje ušnog aparata astronoma (zato što ga on sakrije iza leđa, pa čovek zaboravi na njega), itd. Ali uglavnom su logične i kreativne.
Spoiler za Epsko putovanje:
Sviđa mi se raznovrsnost - u prva dva poglavlja su maltene sve lokacije maltene odmah otvorene, a kasnije postepeno postaju dostupne. Pa onda, u 4. gomila logičkih zagonetki, a ranije samo jedna po poglavlju... Spoiler za Kraj:
Nego, kod mene je baš sporo radila, za ulazak i izlazak iz menije treba po 3-4 sekundi, a tek ona zagonetka sa cevima gde sam na pojedine čekao i po pola minuta da promene oblik... ![]() Sve u svemu, sjajna igra... 92-93 je i neka realna ocena. Pozdrav avanturistima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
@draske hvala
![]() ![]() @caine: Sto se tice vojske Asgila, meni je to neko realno vidjenje, jer ipak je dete glavni lik u igri ![]() Inace u pravu si, igra nije najbolje optimizovana u pojedinim delovima. Kod dela sa okretanjem cevi sam se bas smorio od cekanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Starosedelac
Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka
|
![]()
Posto sam ulovio malo mirnog vremena u pauzi od faxa, piva i Viktora Igoa, mogu reci da mi se igra jako dopala. Presao sam tek prvo poglavlje doduse, ali sam definitivno navucen
![]() Imam dosadan problem koji se javlja sporadicno, iz nekog razloga prestane da radi voice over?? Pozadinski zvuci idalje postoje, a u opcijama je sve pojacano i nista nije mutirano. Onda sacuvam, restartujem igru i sve radi normalno.. Komp mi se raspada ![]() EDIT: E da, moram da prokomentarisem. Glas Sadwick-a je po meni potpuno odgovarajuci, turobna, decacka parodija klovna, bas onako kako i treba biti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Starosedelac
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka
|
![]()
GameSpot se i dalje razume u avanture kao Marica u kriv Q....
http://www.gamespot.com/pc/adventure...%3Bread-review |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku draske73 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#45 | |
Basterd...
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
r0nIn (7.5.2010) |
![]() |
#47 |
Starosedelac
|
![]()
zabrinuo bih se da nije Brett Todd
![]() Zabac priznaje da mu smeta cesto udaranje po spejsu: "So while it's great to just gawk at all of this art, it's not so great to have to highlight the many clickable objects on every screen with the spacebar" ![]() Ali vrhunac "This is an old-fashioned adventure, like Sierra and LucasArts used to make, where you have to pick up everything that isn't nailed down no matter how stupid it might seem" ![]() vec vidim opis za novi COD "This is an old-fashioned 1st-person shooter, like id Software used to make, where you have to kill everybody no matter how stupid it might seem" ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Ketchua (7.5.2010) |
![]() |
#48 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Rizikujem da me napljujete, ali i ja više volim kad mogu da se pokupe samo predmeti koji su u tom trenutku potrebni... Ili još bolje, onaj sistem sa sećanjima iz A Vampyre Story. Šteta što to niko ne kopira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Starosedelac
|
![]()
da ali veruj mi da on NIJE na to mislio
![]() ali kad razmislis, princip iz A Vampyre Story iako zanimljiv, ustvari se svodio na isti koncept - i dalje si imao stvar u inventaru ali je razlika sto je Mona morala da ode po njega onda kada si hteo da ga upotrebis Mozda recimo da stvar koju vidis a ne mozes da pokupis moras sam da zapamtis bez pomoci igre pa da je pokupis kasnije kada shvatis da ti treba - mislim nije da nema ovakvih primera ali je to tesko odraditi na pravi nacin jer igra u svakom slucaju mora da da neki hint kada posegnes za predmetom prvi put - recimo "Ovo mi ne treba SAD" ili "Mozda kasnije" sto je u svakom slucaju pravednije nego da ti kaze samo "Ovo mi ne treba" ili jos gore da apsolutno sakrije taj hot-spot u tom momentu |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Morate da shvatite da vecina ljudi vise nema strpljenja da igra avanture. Ja smatram da su ljudi koji igraju avanture naj hard-core igraci od svih. Dacu ja sansu WW-u, ali kada malo pojeftini na Steamu, sada je isuvise skupo za casual avanturistu kao sto sam ja..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Onda ne bi ni trebalo da ih opisuju.
![]() Dijego, meni je ovaj princip dobar, samo mi je glupo da lik skuplja sve što mu je zanimljivo iako nema naznake da će mu zatrebati. ![]() A na ovo drugo što kažeš sam i ja mislio, i to je kul. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nash Knight na korisnoj poruci: | ||
Oggy (7.5.2010) |
![]() |
#53 |
Starosedelac
|
![]()
slazem se oko diskusije za opciju prikazivanja mada se ovaj zalio na to sto koristi opciju prikazivanja hot-spotova na svakom ekranu zbog lova na piksele
"So while it's great to just gawk at all of this art, it's not so great to have to highlight the many clickable objects on every screen with the spacebar in order to keep the game from turning into an annoying pixel hunt" doduse samo sam demo igrao ali ne bih rekao da igra spada u red teskih piksel-lovacina, a i mislim da se manje obraca paznja na to kada je u pitanju ovakva grafika u igri - meni ni po ovome famozni Runaway nije puno smetao sto se nekih utisaka tice slicni su sa Ketchuinim reviewom a zadivljuju komentari kod upotrebe i kombinovanja - Sedvik ce obicno i najgluplje kombinovanje povezati uz neku pozadinsku pricu (deda dominira) muzika je sjajna mada sam ja uz klavir ocekivao i neki gitarski zvuk kako sam to zamislio ovde u slide-showu i uz Iron Maiden ![]() btw uz nemacku boxed verziju su se delile kockice i neka mapa, ne znam da li ima toga i u engleskoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
|
![]()
Ehmmm, u chapteru 4, kad batalim mehanizam fontane i kada se ono chudo iz Sadwickovih snova pretvori u encrusted sphere, svaki pokusaj da sa izadje iz opservatorije zavrsava isto - igra crashuje na desktop (sto se dodushe desavalo jos nekoliko puta dok nisam dovde stigao, ali posle uchitavanja poslednjeg sejva sve proradi)!!! Grrrrrr....
![]() ![]() ![]() Ima li leka??? EDIT: Sredio nekako, prchkanjem po compatibility opcijama, prevashodno disable visual themes... Uzgred, zavrsio igru... Jedina zamerka je sto nije duza i prechesto je, barem meni, crashovala na desktop!!! Sve ostalo - apsolutna i bezrezervna preporuka, jedna od najboljih igara koje sam ikad igrao!!! ![]() ![]() ![]() I, da, kako vam deluje kraj igre? Sve sam ochekivao, ali onako nesto nikako! Poslednja ispravka: vazquez (12.5.2010 u 1:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]()
Nakon zavrsene igre utisci su mi malo 'meeeeh'.
Prva i osnovna zamerka je voice over: Naspram odlicnih Rock Bros i onog lika sto se dere non stop u drugom poglavlju stoji kretenski glas koji prati Sadwicka kroz celu igru.Potpuni promasaj od glasa koji ubija u pojam svojim tonom i losim pokusajima sala tipa kad nesto kaze,pa uporedi sa svojom tuznom sudbinom\karakterom.Jedini izuzetak mi je bio komentar za svece (reminds me of my mother). Prica je solidna sa zanimljivim obrtom na kraju,beda je sto end scene traje citavih ~10 sekundi.Vidjali smo daleko bolje ali i daleko losije.Ovo je neki prosek recimo. Muzika je super,fino prati igru, o grafici ne treba trositi reci, fenomenalna je. Cutscenes podbacuju jer su u snaznom kontrastu sa staticnim,al ajd sad da ne preterujem. Sto se zagonetki tice,mene iskreno nervira koriscenje ikone usta kao 'use' u nekim situacijama.Nema potrebe za tim.Use je use,talk je talk,kraj price. Ima jos par primera nekih gluposti,tipa hvatanja muve sa stapicima, jer to mnogo vise ulazi u kategoriju random isprobavanja,nego zdravog razmisljanja. Koriscenje raznih Spotovih oblika je super. Humor mi je tesko da ocenim,jer me igra nijednom nije posteno zasmejala. Dok npr.ovih dana igram Gobliiins 3 i stari fazoni koje sam vec video me i dalje slatko nasmeju. Sve u svemu,cekao sam ovu igru vrlo dugo i non stop pratio vesti itd.,a na kraju utisak je 'meeeeeh'.Steta sto neki iskusniji tim nije imao ove Svabe za crtace, rezultat bi bio daleko bolji. Ovako ocena bi bila recimo 8/10.Od cega bar 5 poena nosi samo grafika. Machinarium sije ovo za dva koplja. p.s. koji je ovo put da vidimo problem sa 8 kraljica na tabli? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||||
Basterd...
|
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
draske73 (12.5.2010) |
![]() |
#57 |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]()
Lol
![]() Still a bulls*it decision ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Basterd...
|
![]()
Dvadeset evra na Steam-u do četvrtog jula. Navalite.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.169 puta na 911 poruka
|
![]()
I ja. Machinarium je super igra.
Sto se kupovine ove igre tice ![]() Poslednja ispravka: Laskaris (25.6.2010 u 13:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, the whispered world |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Perfect World International! | N.K.P.D. | MMORPG igre | 777 | 3.10.2017 23:21 |
Forsaken World online! | N.K.P.D. | MMORPG igre | 715 | 9.2.2012 21:43 |
World of Goo | polarnimeda | Male igre | 77 | 23.3.2010 6:33 |
Svet kompjutera 12/2008 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 147 | 23.12.2008 14:33 |
WTS World CCN 4.17 Freelancer Mod | loki | Mrežne igre | 0 | 17.6.2008 14:36 |