![]() |
![]() |
|
|
#81 |
|
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
Tako ce biti i prica za predstojeci BlackComb/Vienna koji ce zahtevati neki Pentium 5 i ostale gluposti. Znaci ljudi koji nisu probali Vistu neka nesire lose glasine. Jer je ja sada imam na masini sledech specifikacija
Intel P3 @750mhz sa 256MB SDRAMA i radi mi potpuno kao XP, normalno posle malo ciscenja nepotrebnih servisa koji su u beta fazi. Ne zahteva 800MB. Koristim zadnju betu i udnosu na predhodne bete je mnoooogo bolja. @Mr. Garisson Totalno si u pravu ali objasni ti to njima, ja recimo sam tek posle godinu i po dana presao sa ME na XP, tj kad je izasao SP1 koji je bio skoro duplo brzi i bolji od obicnog XP-a @Voodoo_NBGD ti si moj covek znas sta valja |
|
|
|
|
|
#82 | |||
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
Citat:
Toliko o ozbiljnosti.... Citat:
Bitna je samo lakoca koriscenja-koga jos briga za stabilnost,sigurnost i ostale nepotrebane stvari.... Nekada su operativni sistemi poput DOS-a ili Workbench-a za Amigu pravljeni za korisnike za koje se podrazumevalo da makar malo koriste svoj mozak i da zanju i nesto o hardveru koji koriste... A ne ko danas-gomila setup.exe debila,koja ima tendenciju da radi sve na dva klika,dok ljudi koje odstupaju od te definicije obavezno bijavaju progalseni kojekavim jerticima.... Citat:
Trasparencija,ikone,setovi sve tu po default-u i u paketu.... Sta da se radi..... |
|||
|
|
|
|
|
#83 |
|
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
Ako nisi primetio, tema je o Windows Visti... ne vidim šta tu traže komentari o Linuksu. Kome se sviđa neka ga koristi, nemam ništa protiv, ali ne mora biti u svakoj čorbi mirođija
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Banned
|
Citat:
Gde si ti video Linux??? Covek je pricao o OpenBSD-u.... |
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
Citat:
To je isto kada bi ja tebi rekao ''E ti si obican dzabalebaros jer koristis daljinac za TV umesto da odes do TV-a i ''rucno'' promenis kanal'' |
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
A 90% "porsecnih" korisnika,kako ih zoves,lepo kupi komp,i sta radi na njemu-slusa muziku i gleda filmove-neka kupe lepo neki stand-alone video player koji moze da pusta i mp3,wma,divX i DVD i jos puno lepih stvari,a za razliku od kompjutera ima po defaultu i daljinski,a kosta 3x jeftinije... Ili ako hoces brate iskljucivo da se igras-eto konzola-treba samo da ubacis DVD/CD i igra pocinje... Sta ce njima komplikovana sprava zvana PC-instaliraj drajver i Win,pa kodek pa nesto levo-sto bi se ljudi mucili sa tako komplikovanim(za njih)operacijama.... Kada neku stvar uradis polako i rucno logicno je da raditi dosta bolje nego kada je prepustis automatici-kada,recimo,za mesec dana sklopis auto rucno u nekoj radionici on ce 10x bolje sljakati nego auto koji je pravljen na pokretnoj traci u nekoj fabrici.... Unix/Linux namestis rucno samo jednom i to kada ga instaliras-i on ce raditi tako do pamtiveka,sve dok radi i komp na kome je,a sa Win-om nikad ne znas,jer neko generalno pravilo ne postoji-ili ce ti riknuti za mesec dan ili posle pola godine sto bi mu bio i maksimalan limit.... Plus da ne pominjem da Win deluje kao neka igrackica za decurliju,kada se kao OS uporedi sa jedim kompleksnim sistemom kao sto je Unix/Linux Toliko.... |
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Član
|
Citat:
E ala si ga lupio
|
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Deo inventara foruma
|
Aston Martin se sklapa uvek rucno-nece sigurno biti bolji ako se od istih delova sklopi automatizovano na nekoj pokretnoj traci....
Sigurno ce ti bolje raditi Jugo koji se sklopljen od istih delova rucno od strane dobrih mehanicar i kvalifikovanih radnika u nekoj radionici,polako i brizljivo.... |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Član
|
Izvini ja sam mislio da bi ti sklapao automobil
(a i ne pravi se Aston Martin skroz rucno kao nekad sto je takodje slucaj i sa npr Jaguarom)Sto se Juga tice....njemu ne bi pomogli ni ovi iz Aston Martina Nego malo smo odlutali. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Član
Član od: 17.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 4 poruka
|
Slušam ove priče o Visti i ne mogu da se načudim koliko ljudi „prosipaju“ pamet te im je Vista hardverski prezahtevna,te im se ne sviđa ovo ili ono,a uopšte zanemaruju da Vista tek izlazi krajem ove godine ili početkom sledeće i da ima još dobrih godinu dana do momenta kada ozbiljno zaživi a onda će nam hardver biti godinu dana stariji a mišljenje o Visti mnogo bolje.
Vista kada bude završena će biti optimizovana za slabije kompjutere,imaće mnogo novih i usavršenih stvari-virtualne foldere,Aero itd,a kasnije i nov fajl sistem.Famu o njenoj prevelikoj hardverskoj zahtevnosti šire uglavnom ili ljudi koji je nisu nikada probali ili nisu znali koje servise treba isključiti ili Linux-fanovi. Kod mene je Vista sasvim korektno radila sa isključenim aerom na 1 gb Ram-a a posle isključenja nekoliko servisa ostalo je preko 800 mb slobodnog Ram-a,što znači da Vista nije trošila sve ukupno ni 200 mb.Nije bilo nikakvih problema ni sa zahtevnijim igrama (quake 4,UT 2004),sve je radilo OK i modem i štampač i skener,već sada kao beta koja nije ni dovršena,Vista radi bolje od bilo kog Linuxa. Zato je bolje pre kritike Viste pogledati konkurenciju-Linux koji još po funkcionalnosti nije dostigao ni Windows 95 a još 10 godina mu treba da stigne xp. Budimo realni,ono što valja mora malo da bude i hardverski zahtevnije i svi noviji igrački hitovi za ono što nude traže i brz cpu,i dobru grafičku i dosta memorije a za Vistu treba ipak mnogo manje od toga. Nećemo se valjda upravljati prema onima koji hoće da na Pentiumu I u 21 veku da nešto ozbiljno rade.Čak i ako budem morao da vršim upgrade hardvera sigurno neću zbog toga razmišljati o Linuxu na primer,jer mi ne treba smeće iako je džabe,a ono što valja i košta-tako je bilo od pamtiveka. |
|
|
|
|
|
#91 | ||
|
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
Citat:
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Banned
|
Citat:
Linux je x puta funkcionalniji od svakog windowsa. Da ne govorim o tome da je fleksibilniji, stabilniji..itd Za polupismene kretenoide funkcionalnoscu se smatra da je sve sareno i da imas leptirice na ekranu. Za prave ljude funkcionalnost je maksimalno iskoriscenje resursa i njegovo optimalno trosenje. ****s OS koji zahteva GB RAM/a samo da bi sebe pokrenuo sa nekim 3D prozorima, koji btw postoje na Linuxu vec godinama a i na MAC-u s tim da zahteaju mnogo manje resursa. To je egzemplar idiotizma i kretenoidnog projektovanja i programiranja operativnog sistema. OS treba da bude platforma na kojoj ce se vrteti zahtevni servisi a ne da bude zahtevan servis sam za sebe. Cisto za tvoju informaciju, Linux je vodeci OS na vodecih 100 superkompjutera na svetu dok windowsa nema nigde. Dalje, na Linuxu je raspolozivo nekoliko naprednih journaling fajlsistema vec odavno, dok windows po obicaju samo pokusava da imitira vec postojece....i po obicaju neuspesno. Zato, poklopi se usima i idi cuclaj palac na nekom drugom mestu. |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Veteran
|
@AxeZ Слажем се са тобом у вези Linuxa.
Он је као систем много боље урађен од Windowsa. Није он крив што постоји мањак професионалних апликација и игрица за њега. Зар не би било лепше (и лакше) радити у нпр. Sound Forgeu на Linuxu него на Windowsu? Уз већу стабилност.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Banned
|
On je bolje uradjen iz vise razloga.
Prvo, Linux je u principu Unix iako je napisan od nule. Unix tehnologija je proverena i razvija se vise od 30 godina. Windows sa druge strane,a govorimo o NT seriji lose projektovan galimatijas svega i svacega. Poluzavrsene tehnologije su napravile od windowsa svajcarski sir a opterecenost sa backward kompatibilnoscu je ucinila da je moja baba je brza od j ebenog windowsa. Windows je totalno nefleksibilan, Linux zahvaljujuci svojoj otvorenoj arhitekturi radi na svemu od rucnog casovnika do superkompjutera sa par hiljada procesora, sto se i vidi ako se pogleda lista top500. Posto je otvorenog koda Linux radi na gomili arhitektura, pocevsi od x86, IA64, UltraSparc, MIPS, PowerPC, pa sve do IBM mainfreamea. Znaci Linux radi na svemu...windows ne radi ni na onome za cega je pisan. Dalje da vidimo, BSOD, svi znamo sta je to...kako se zove Linux ekvivalent tome? A jel ga neko video uzivo? Dalje, sigurnost...necu ni trositi tastaturu na to. Znaci, samo totalna neznalica moze napisati takve gluposti kao ovaj djuricdjordje... Ah, pa da...Igrice ne rade na Linuxu....sigurno je to ono sto je bitno djuricdjordju. btw..Doom3 radi brze na Linuxu nego na windowsu. |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Veteran
|
Citat:
Linux takodjer pravi kernel panic ili core dump sto su ekvivalentni BSOD i desavaju se podosta cesto. Na windowsima je to 99% kriv drajver, kao sto je i u Linuxu neki pokvaren kod. Sigurnost na Linuxu. U zadnje vreme je statisticki puno vise rupa i patchova za Linux sisteme nego za Windows, voleli to Linux firkovi ili ne. Apsolutno me boli k koliko ce da trosi Vista, jer je takava nalogija, kao A8 puno trosi, pa cu u fizla. Vist aje daleko napredniji desktop sistme nego bilo koji KDE ili slicno. Jedini ekvivalentni su Macovi destop sistemi te SUNov desktop sistem. Da, Linux unatoc sto se je popravio ostaje korisniku neprijazan, docim se malo sidje sa staze. Da u Windowsima je ta staza ogradjena, sto je slabo za one koji oce svojim putem, ali dobro za prosecnog korisnika, jer ne moze da sidje. I naravno ne, Linux desktop ne radi brze od Windowsa na ekvivalentnoj konfiguraciji (naravno ako ona nije predpotopna)
|
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
aka Shon3i
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
Linux vs Windows vec postoji, svako ima svoj ukus.
@djuricdjordje inace nadam se da si probao Vistu kao i ja i totalno si u pravu hardwerske zahtevnosti koja ni sada nije mnogo zahtevna. |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Veteran
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Veteran
|
Miloše to stoji. Ne kazem da je Windows zlatan, al onako *****t po njemu po defaultu ...
|
|
|
|
|
|
#99 | |||
|
Banned
Član od: 1.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Citat:
Citat:
UT 2004 nije više pojam zahtevnosti,to je igra od pre 2,5 godine,mada ne verujem da su ti sve mape baš radile perfektno . Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
#100 | |||
|
Banned
Član od: 1.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
.
Citat:
Osvrni se malo oko sebe,korisnici gledaju na svaki način da svoj postojeći hardver što bolje i duže iskoriste,neki se prebacuju na Linux,a neki prave Windows xp Lite instalacije veličine oko 200 mb samo da bi Win trošio manje resursa,a neki možda ne rade ništa i još žive u ubeđenju da je Windows xp najbolji,ali stvarno niko barem bez malo negodovanja,čak i najookoreliji Windows-fan ne prihvata ovu novu ujdurmu MS-a zvanu Vista. Citat:
Citat:
|
|||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|