![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.7.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam TP LINK W543g AP/router i problem sa POE.
Naime, na adapteru za ovaj uredjaj pise da je 9V, 800mA. Probao sam da izmerim, ali unimetar kaze da ima 12V. Naizmenicne struje, iako na adapteru to nigde ne pise. Nebitno, AP lepo radi kada je direktno prikljucen na adapter. Sada sam resio da ga premestim i da ga napajam preko POE. Kupio sam 55 metra kabla, povezao adapter, kabl, splitere i AP, ali on nece da radi! Unimer i dalje pokazuje naizmenicni napon od 12V na kraju kabla, ali AP samo zasvetli (sve lampice), a onda se ukljuce samo Power, SYS i WAN i onda se resetuje i sve ispocetka. Kada probam sa kablom od 5 metra, sve lepo radi. Medjutim, kada ovaj dugi kabl od 55 metra prikljucim na sobni WR340g, on radi bez problema! Pretpostavio sam da je problem sto kad AP inicijalizuje WLAN, povuce struje vise nego sto preko kabla moze da se prenese, pa se zato gasi, a ovaj sobni ima manju snagu signala, pa mi nije potrebna veca struja. Moje pitanje je sledece: za AP-ove koji rade sa jednosmernim naponom nije problem - kupim adapter od petnaestak V, na kraju kabla stavim limiter napona na 9V i sve je OK. Medjutim, kako da se odradi ovo sa naizmenicnim naponom? Nisam siguran da 7809 ili tako neko kolo moze da radi sa naizmenicnim naponom... Jedno od resenja je da otvorim AP i da u njemu nakon greca stavim stabilizator, ali mi se ovo ne radi zato sto necu da gubim garanciju na uredjaj. Mogu li da uzmem neki 12V adapter i skinem grec i da se nadam da ce napon na kablu pasti dovoljno da ne naskodi AP-u (iako unimer ne pokazuje ni najmanji pad napona)? Ima li neko ideju ili konkretan predlog? Guglao sam, ali nigde nisam uspeo da nadjem nijedan clank koji se odnosi na naizmenicno napajanje. Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Legend of Zelda | DeCoy | Stare igre | 14 | 14.12.2019 19:07 |
Pomoć oko klokovanja AMD 4000+ na MSI k9n neo v3 ploči | GojaS | Overklok | 9 | 24.3.2009 21:38 |
Koji DVI kabl za 1920x1080 (single ili dual link)? | MirzallicA | ŠDK - Ostale komponente | 5 | 2.3.2009 22:59 |
dilema DVI-D single ili dual link | McNAIR | Grafika | 0 | 30.10.2007 2:57 |
[Legend of Zelda - The Minish Cap] -> pomoć | Geomaster | Konzole | 30 | 10.9.2007 14:05 |