|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
4.3.2010, 22:40 | #1 |
Banned
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Spajanje zvuka i videa i čišćenje zvuka?
Imam video koji se lose cuje, ali imam i audio snimak koji se bolje cuje - snimak je isti. Kako da smanjim ton na video snimku i ubacim u njega mp3 snimak koji se bolje cuje. I kako se cisti od sumova zvuk? Hvala.
|
5.3.2010, 1:10 | #2 |
Banned
|
Re: Spajanje zvuka i videa i ciscenje zvuka?
Pa mislim dobro bi mi dosla neka pomoc, da ne pitam kako da napravim nuklearnu bombu sa parcetom kanapa i cackalicom ? Ipak je ovo prvo rakse pitanje. Mada verujem da bih na oba dobio dobar odgovor. Hehe.
|
7.3.2010, 5:16 | #3 |
Veteran
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka
|
Svako ko nezna da napravi nuklearnu bombu, treba da se stidi, te sastojke imas u svakoj bolje opreljenoj kuhinji, pored cackalice ti treba: so, brasno, ulje, malo masti i jos par sastojaka
Sto se tice videa malo je komplikovanije, ovako: Ne treba uopste da smanjujesh audio u video snimku, postoje programi koji automatski razdvajaju video od zvuka, zvuk jednostavno mozes ukloniti iz snimka i na njegovo mesto ubaciti bilo koji drugi zvuk, posle sve to zajedno slepish u jedan video fajl sa zvukom. Neki od tih programa su: Premier, VegasVideo i sl... Da bi koliko toliko ocistio shum, treba da uzmesh uzorak shuma (ako ga imas pre muzike, dok je tisina sa shumom) i pomocu uzorka program prepoznaje taj isti shum kroz muziku, tako ga i skida, naravno ne moze nikada 100% ali nesto se ipak skine... SoundForge je odlican i relativno jednostavan program za skidanje shuma. Ako se u ovo nerazumesh, i hoches program sa jednom super komandom, samo da kliknes, i sve samo da odradi, dok ti popijes kaficu, e to nazalost ne postoji, moraces da zagrejes stolicu... mozda cak i postoji... ali kvalitet sigurno neces dobiti. |
7.3.2010, 12:10 | #4 |
Banned
|
Ok. Hvala na odgovoru. Kada budem resio, tj. imao vremena da zagrejem stolicu javicu se. Hvala jos jednom.
|
15.3.2010, 21:24 | #5 | ||
Veteran
Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka
|
jedan moj post sa jednog drugog foruma, koji odgovara na tvoj pitanje:
Citat:
A za smanjenje suma evo ti opet odgovor iz moje arhive: Citat:
|
||
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |