Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Video/TV softver

Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.3.2010, 22:40   #1
touch_master
Banned

Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Spajanje zvuka i videa i čišćenje zvuka?

Imam video koji se lose cuje, ali imam i audio snimak koji se bolje cuje - snimak je isti. Kako da smanjim ton na video snimku i ubacim u njega mp3 snimak koji se bolje cuje. I kako se cisti od sumova zvuk? Hvala.
touch_master je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2010, 1:10   #2
touch_master
Banned

Određen forumom Re: Spajanje zvuka i videa i ciscenje zvuka?

Pa mislim dobro bi mi dosla neka pomoc, da ne pitam kako da napravim nuklearnu bombu sa parcetom kanapa i cackalicom ? Ipak je ovo prvo rakse pitanje. Mada verujem da bih na oba dobio dobar odgovor. Hehe.
Stara 7.3.2010, 5:16   #3
Zoranb007
Veteran

Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka

Svako ko nezna da napravi nuklearnu bombu, treba da se stidi, te sastojke imas u svakoj bolje opreljenoj kuhinji, pored cackalice ti treba: so, brasno, ulje, malo masti i jos par sastojaka

Sto se tice videa malo je komplikovanije, ovako: Ne treba uopste da smanjujesh audio u video snimku, postoje programi koji automatski razdvajaju video od zvuka, zvuk jednostavno mozes ukloniti iz snimka i na njegovo mesto ubaciti bilo koji drugi zvuk, posle sve to zajedno slepish u jedan video fajl sa zvukom. Neki od tih programa su: Premier, VegasVideo i sl...

Da bi koliko toliko ocistio shum, treba da uzmesh uzorak shuma (ako ga imas pre muzike, dok je tisina sa shumom) i pomocu uzorka program prepoznaje taj isti shum kroz muziku, tako ga i skida, naravno ne moze nikada 100% ali nesto se ipak skine...
SoundForge je odlican i relativno jednostavan program za skidanje shuma.

Ako se u ovo nerazumesh, i hoches program sa jednom super komandom, samo da kliknes, i sve samo da odradi, dok ti popijes kaficu, e to nazalost ne postoji, moraces da zagrejes stolicu...
mozda cak i postoji... ali kvalitet sigurno neces dobiti.
Zoranb007 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2010, 12:10   #4
touch_master
Banned

Ok. Hvala na odgovoru. Kada budem resio, tj. imao vremena da zagrejem stolicu javicu se. Hvala jos jednom.
Stara 15.3.2010, 21:24   #5
Stranger2
Veteran

Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka

jedan moj post sa jednog drugog foruma, koji odgovara na tvoj pitanje:
Citat:
Najverovatnij ces uspeti sa MKVtoolinx
Evo uputstva:

- prebaci oba fajla u INPUT polje

- u drugom polju stavi kvacicu ispred videa koji ti odgovara i ispred audia koji ti odgovara.
ostale kvacice ukloni.

* valjalo bi i da znas koji je aspect ratio tog videa pa da i to podesis na kartici "format specific options".

- Klikni na "Start muxing" i sacekaj dok ne dobijes novi fajl.

***ovo ce sljakati ako su ti filmovi podudarni. Medjutim ako su u pitanju razlicite verzije filmova onda ce se zvuk verovatno mimoilaziti.
Dobices MKV fajl ako ti to ne odgovara kasnije ga opet mozes prepakovati pomocu jednog drugog alata...

A za smanjenje suma evo ti opet odgovor iz moje arhive:
Citat:
Ako ima suma u tom zvuku, obnda ti preporucujem jedan stari programcic Cool Edit 2000
U njemu ima altka za otklanjanje suma koja radi na sledecem principu: napravis mali isecak zvuka na kojem se cuje samo sum. I onda taj snimak suma posluzi progrmu kao definicija dsuma tj. govori programu sta treba da otkloni. Radio sam to sa nekim starom muzikom presnimljenog sa neke stare uzasne kasete i uspeva. Otklanja sum. Naravno ne mozes da ocekujes cuda ali za snimke gde ima suma ili pucketanja moze da poboljsa.
Stranger2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Program za čišćenje zvuka? starx Audio softver 5 2.10.2009 11:06
Spajanje zvuka i video klipa vladakg Audio softver 3 30.8.2009 20:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:55.