|
Grafika Video karte i monitori |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
30.10.2011, 18:53 | #1 |
Novi član
Član od: 21.12.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Isprane boje kad povezem monitor i komp preko HDMI kabla. POMOC?
Unapred se izvinjavam administratorima ako postoji neka tema gde je ovo vec opisano.
Uzeo sam monitor Samsung S24A350H pre par dana i imam problem sa ispranim bojama. Imam ATI Radeon HD 6870 koji ima video izlaze DVI (koristio sam na prethodnom monitoru) i HDMI, a monitor ima ulaze za VGA i HDMI. Logicno zelja mi je bila da povezem komp i monitor preko HDMI kabla, pa sam otisao i kupio isti. Medjutim kolko god da sam cackao po setovanjima i savetima sa neta. Nista se nije menjalo. Boje su i dalje isprane. Zanima me koji je najbolji nacin za povezivanje monitora i kompa u mojoj situaciji? Da li DVI kabl sa konvertorom za HDMI ili konvertor za VGA? Ili nekako drugacije resiti ovaj problem? Nisam neki expert ali koliko sam shvatio problem nastaje u HDMI - HDMI konekciji kad komp misli da je preko HDMI-a povezan HDTV? Gledao sam na netu podosta ali nigde nisam nasao konkretno resenje. Takodje nasao sam da se ovo cesto desava sa Nvidia karticama. Unapred hvala za bilo kakvu pomoc |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
boje, hdmi, isprane, monitor, samsung |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa zvuko preko HDMI kabla sa kompa | Dr.Beat | Grafika | 7 | 1.3.2010 13:24 |
Graficka. Povezivanje sa TVom preko HDMI kabla | Ivan452 | Kvarovi | 1 | 21.2.2010 7:42 |
Pomoc oko HDMI kabla | BOGI91 | Video/TV softver | 37 | 8.1.2010 15:58 |