![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Čekao sam jedno 4 meseca da se lepo srodim sa telefonom i napravim jedan osvrt kako to izgleda koristiti Samsung posle skoro cele decenije sa Xiaomi modelima.
Izrada i izgled Aluminijumski okvir, gorilla glass napred i nazad, završna obrada odlična. Dizajn mi se baš sviđa. Pre svega ne volim zakrivljene ekrean - idu mi na živce - i dok je Samsung to radio nikada ne bih kupio. Uglovi su lepo zaobljeni a kamere pozadi vire jako malo. Zbog malih kamera (nema zajedničkog ostrva) je i raspored težine lepo izbalansiran pa telefon ne naginje na gore kad se drži malo niže. Možda nekom zvuči glupo ali meni je to oko estetike i egronomije lično bitno jer koristim telefon bez futroli, maski i sl. pa mi je taj osećaj u ruci bitan. Šta više, tako sam i prešao sa Xiaomi na Samsung. Želeo sam flagship nivo telefona i pogledao Xiaomi uređaje. Običan 14 mi je bio OK ali ekran mali za moje navike. 14 Pro je bio taman ali zakrivljen ekran blago i još ga nema zvanično van Kine. 14 Ultra ima vrh ekran i kamere ali je uživo toliko glomazno ostrvo sa kamerama da osećam kako mi vrh ekrana vuče na dole i moram da uhvatam telefon visoko ili sa obe ruke da bi bio siguran. Probao S24 i S24+ i ergonomski se odmah zaljubio. Tako da posle svih priči o brzini, ekranima, kamerama... na kraju ipak presudilo štoa mi se više svidelo u ruci. Ekran 6.7" Oled, 1440 x 3120 pix, 120 Hz. Postoji puno podešavanja ekrana na kojim ne izgleda napadno kao Samsung oledi nekada. Znam da su mnogi voleli te napadne boje i danas se stari samsungovci žale kako im ovi ekrani nisu dovoljno koloritni. Po meni - koristiti onaj precizni sRGB mod je šteta jer bude malo ispran ekran. Ipak je to standard pravljen u vreme mnogo starijih i lošijih ekrana i oganičavajuć je. Zato koristim Vivid mod ali sa vividness slajderom na minimumu. Meni to izgleda brutalno dobro i svaka im čast na tim podešavanjima. Na suncu je vrlo svetao i odlično se nosi sa refleksijama. To je baš napredak u odnosu na moj prošli telefon. Brzina, baterija Imam global verziju sa Exyons-om. Pokušao sam da nađem sa Snapdragonom jer tu malo bolje traje baterija i signal je malo jači ali nisam uspeo. Uglavnom nemam zamerke, radi to vrlo dobro u realnosti. Izvlačim po dva dana sa 8~9h SoT-a kad sam kući i na WiFi. Ako idem napolje pa se koristi 4G i jače osvetljenje ekrana, to bude manje ali lagano preko 5h izvučem i ostane mi uveče makar 20%. Nisam lično primetio ikakve probleme sa signalom. Ovde po BG se A1 drži super. U nemačkoj se 5G držao dobro. Čak je postojao moment kada je drugarica na iPhone izgubila signal a ja se držao na jednoj crti. Tu sam još i naučio da iP kamera baš ne voli temperature ispod nule i par puta je zaglavila dok ovaj telefon nije imao problema. Znači možda je Snapdragon verzija malo bolja ali nema priče da je Exynos nekakav raspad. Barem meni radi najkulturinje već četiri meseca. One UI i utisci u radu Vizuelno su sada One UI i MIUI jako bliski i nije trebalo puno navikavanja. Zanimljivo je što je Xiaomi kroz godine smanjivao broj opcija sa kojima se može igrati a Samsung povećavao. Pa sada uz GoodLock (zvanična Samsung aplikacija za menjaje svega i svačega) se zapravo dobija više slobode za čačkanje svega mogućeg u One UI. Ja sam samo probao, video da radi sve to i batalio bez da sam išta izmenio. OK mi je fabrički sve, ništa mi ne smeta. + Jedan veliki plus kod One UI mi je što ne gasi aplikacije agresivno. Mogu da pokrenem nešto ujutru i kad otvorim uveče ono se instant otvara gde sam stao. MIUI je mnogo agresivniji u ubijanju aplikacija. Verovatno pomaže i to što ovde imam 12GB RAM-a. - Minus je što Samsung UI nije gladak i ne klizi kao MIUI. Iako je brzina vrhunska i sve se brže otvara nego na mom prošlom i sporijem Xiamiju - sam interfejs će ponekad da zaštuca i izgleda kao da ima nizak frejm rejt. U najobičnijim akcijama tipa kretanje kroz podešavanja ili otvaranje i zatvaranje aplikacije. Okoreli Samsungovci ovo navodno ne vide i tvrde da se hejteri tripuju ali ko je ikad koristio Xiaomi ili iPhone, zna kako izgleda animacija koja klizi kao po ledu. Samsung to dan danas nije postigao. Po najavama se međutim vidi da su toga svesni i kažu da su na One UI7 baš puno radili. Po ranim demonstracijama izgleda da stvarno jesu. Videćemo. Kamera Ne koristim kamere na telefonu nešto ozbiljno ali uvek su tu i zgodno je da su dobre i pouzdane. Samsung kamere su OK. Optički i hardverski su dobre ali nisu najbolje već neko vreme. Xiaomi i Huawei npr. imaju bolji hardver sada. Ne vidi se to lako na ekranu telefona ali kada se otvori na nečemu većem, S24+ ne može da dostigne pravu rezoluciju najfinijih detalja koju Xiaomi 14 ima. Ali ko ne gleda u sitnice - dovoljno su blizu da prosečan čovek to ne primeti i može da se tripuje ako želi da je Samsung king. Meni je ovo prihvatljivo u kontekstu toga da su kamere vrlo kompaktne a ipak i dalje odlične. Ne znam kako se drugi osećaju po tom pitanju ali meni je neprihvatljivo da ostrvo sa kamerama bude duplo deblje i teže od donjeg dela telefona. Recimo da mi nije toliko stalo do performansi kamere da toliko žrtvujem ergonomiju. Obrada slika je vremenom sazrela pa recimo trava više nije radioaktivno zelena a nebo uvek tirkizne boje jonskog mora. To je super ali stari samsungovci se vidim ponekad žale kako su sada boje isprane. ![]() Video snimci odlični. Zvuk je takođe odličan i čak bolji od Xiaomi telefona iste klase po mom mišljenju. Ima malo puniji i čistiji ton, a bolje suzbija vetar npr. Finalni utisak Generalno odličan telefon i skladno dizajniran. Jako brz i jako dobro traje baterija. Bogat UI ali ima mesta za napredak u glatkoći animacija koje su najgore na tržištu od svih poznatih brendova. Odlična kamera ali ne i najbolja. Bacam par fotki u sledećem postu i jedno vrlo subjektivno mišljenje na temu telefona uopšte. |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (21.1.2025), Lex987 (31.3.2025), pokojni (20.1.2025), Porsche (21.1.2025), tref (28.1.2025) |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I moj lični, vrlo subjektivni utisak po pitanju brendova i flegšip modela. Želeo sam da isprobam flegšip i da probam nešto novo. Malo sam to opravdao potrebom da za posao snimim poneki YT short u lošim svetlosnim uslovima koji će izgledati dobro i imati dobar zvuk. Baš to (kamera u lošijim uslovima, mikrofon) je nešto što jači modeli tradicionalno rade bolje jer čipset i njegovi delovi igraju veliku ulogu u finalno obrađenoj fotki, videu, zvuku... Tech frikovi će uvek tako naći neki detalj koji im treba ili će se praviti da im treba da bi potrošili više na gadžete.
![]() Ima gikova koji prosto žive da čačnu poslednji tech ali smatram da apsolutna većina ljudi skuplje modele telefona kupuje iz istog razloga iz kog kupuje i markirano odelo ili bilo šta drugo - da prezentuje sebe i svoj društveni status ostalima. To nam je u prirodi i ima neke realne društvene implikacije, pa kako sam matorio prestao sam to da osuđujem na način na koji sam radio kad sam bio mlad i zelen. Ja sam u duši ipak tester pa bez obzira što sam rešio da platim S24+ nema šanse da sada pređem u onaj mod "haha, samo ti maštaj da je to slično". Stojim pri tome da ovaj telefon ili skupi Xiaomi, svejedno je, upotrebno ne opravdava razliku u ceni koju ima iznad jako dobrog telefona više srednje klase kao što je Poco F6 pro. Ko voli, ima i može, što da ne. Ali da moram da podignem kredit od 24 meseca za ovakav telefon - prosto ne bih - no way Jose. Nema tu ničeg toliko magičnog i život mi nije postao ni jedan ceo promil bolji od kada sam sa 3 godine starog midrange Mi 11 Lite 5G NE prešao na ovaj telefon. Poslednja ispravka: Aibo (21.1.2025 u 0:27) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.355 puta na 3.596 poruka
|
![]()
Off: danas sam pogledao fotke F6 Pro. Nisam imao pojma da mu je kamera tako dobra. Znam da je za Poco seriju važilo da nema neke kamere u klasi ali ovde to definitivno nije slučaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 351
Zahvaljeno 152 puta na 133 poruka
|
![]()
Hvala. Da li notifikacije aplikacija stizu na vreme ili se desi da prestanu da stizu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da je samo Viber imao par puta kašnjenje notifikacije, za ostalo nisam primetio. Mada iskreno meni pored Vibera još samo jedan mail i sms imaju uključene notifikacije. Sve ostalo samo app badge, da mi ne remeti životni mir.
Da bili su slabiji prilično ali F6 pro je pokidao. Mislim da je trenutno best buy. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (22.1.2025) |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka
|
![]()
Viber notifikacije brljaju na svim platformama, i kod mene na iOS. Non stop nešto čačkaju i sj*bu.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (22.1.2025), tref (28.1.2025) |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.400
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka
|
![]()
Možda zato i nisi. Na iOS se rešava jednostavno, restartom telefona posle nadogradnje. Jedini problem je što ne mogu da bacam pasulj kad se Viber nadogradio a kad nije. Možda je isto rešenje i za android?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Ovaj problem na Android telefonima se često rješava tako što se podešavanje za potrošnju baterije u procesu samoga viber-a stavi na opciju bez ograničenja.
![]() Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo inače ss kako mi je držala baterija od juče ujutru. Ne sećam se ovakvog SoT još od Redmi 3.
Spoiler za Veliki ss:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
recenzija, s24+, samsung |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Seagate kupuje Samsung za 1.375 milijardi $ | ivanza | Nosači podataka | 3 | 20.4.2011 11:48 |
Samsung F4 big bug! | ivanza | Nosači podataka | 0 | 28.2.2011 9:49 |
Asus ili Samsung | alminr32 | otpaTci | 4 | 12.2.2011 3:16 |
Best buy: Htc Desire, Htc Desire HD, Htc HD2, Samsung Galaxy s ili Samsung Wave | Elena Stojanovic | Aparati i oprema | 13 | 25.1.2011 15:50 |
Samsung SH-S203B best buy SATA DVD | Master Neo | ŠDK - Nosači podataka | 5 | 9.2.2008 13:35 |