![]() |
![]() |
|
|||||||
| Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Interesuje me da li neko moze da mi pojasni malo vrste naloga za xp (user, administrator,...)? I takodje interesuje me da li bih mogao da napravim jedan account tako da bi njegov korisnik mogao pristupiti samo odredjenim lokacijama(npr. particiji D, da mu onemogucim npr. bilo kakvo upisivanje podataka na hard disk...) Hvala unapred
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Član
|
Naravno da bi mogao. To rade profesori po skolama
. Znaci koliko sam ja upoznat prvo ti treba admin account (na kojem si sigurno sada). Onda kreiras jos jedan user account, sa novim usernamom i na admin acc stavish password. Drugi account kreiras kao Limited account (ne kao Administrator account) i to je to. Nema instaliranja kopiranja i tih gluposti...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Generalne razlike između naloga možeš videti ovde
A to što hoćeš da napraviš sa odrećenim korisnicima može da se uradi iz mmc konzole , i uz pomoć polisa . MMC kozolu startuješ : Start > Run > kucaš MMC pa enter . To što bi ti hteo da ti se objasni ukratko je ustvari veoma opširna oblast bezbednosti XP-a , moja ti je preporuka da u vezi s tim konsultuješ http://www.microsoft.com/ i www.google.com Serćno . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Hvala puno na pomoci. Sada mi je jasnije.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Pitanje u vezi next-gen grafike | mimago | Grafika | 25 | 22.11.2008 20:57 |
| Pitanje u vezi s laptopom, trenutno stanje | sergej | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 13.11.2006 4:05 |
| Pitanje u vezi Asus P5B DVD-RW i IDE HDD! | cur3 | Nosači podataka | 5 | 19.9.2006 23:23 |
| pitanje u vezi original WOW. | play_si | O igrama uopšte | 2 | 15.2.2006 5:23 |