![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 29.8.2007.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
|
![]()
Imam plocu P4 800 S SE (ako se dobro secam imena posto ovaj
racunar sto koristim za internet nije moja masina), kupio sam je negde u decembru 2004 godine. Na njoj sam imao jedan hard disk od 40gb (IBM) dok nisam dobio od prijatelja jos jedan od 40gb (maxtor) koji je malo "problematican" (za njega u BIOS-u mora da se iskljuci SMART monitoring da bi radio dok za ovaj moj ne mora) koji bi ponekad umeo da u toku rada (veoma retko) sam od sebe da se ugasi pa onda u tom slucaju moram da ugasim racunar, malo "pipnem" kablove i opet starujem i sve opet radi. Od te 2004 godine redovno (3-4 puta godisnje) cistim svoj racunar: raskacim sve "do gole koze" i finom cetkicom polako skidam naslage prasine. I sve tako (par godina) do pre neki dan kad sam zavrsio sa ciscenjem i vratio sve kako je bilo upalim racunar BIOS ne detektuje tastaturu, u windows-u odem u "DeviceManager" i tamo ista stvar tastatura "ne postoji" a na njoj se vidi da sija lampica za NumLock, probam da pritsnem neki taster ali onda zakuca/izgubim kontrolu i sa misem!!! Ugasim racunar, malo "cacnem" kablove, upalim, radi pola sata i onda se ponovo izgubi kontrola sa tastaturom i tako par puta dok nisam uzeo od prijatelja njegovu tastaturu da probam kod sebe. Radilo je par sati sve do sledeceg jutra kad sam ga upalio ista stvar kao i sa mojom tastaturom. Onda uzmem ponovo sve rasturim sve "do gole koze" da vidim da li ima sta "logicno" na ploci da izgleda pokvareno/razlemljeno ali nista od toga, vratim sve, zasafim, radi pola sata pa se opet isto s'ebe. Sledeci dan je dosao moj prijatelj sa uni-merom (valjda se tako zove posto ja nisam strucnjak za te stvari) da proveri kakvo je stanje sa "ulazom" za tastaturu koje je na kraju ispalo da je sve u redu ![]() radi malo pa opet u "klinac". Cak sam i ponovo reinstalirao windows mada ocigledno to nije bio problem. Po svim cinjenicama ja bih rek'o da je doslo vreme za novu plocu, mada tesko da cu moci u skorije vreme da kupim novu , imam malu finansijsku krizu u kuci tako da skoro sve sto primim od plate moram da ostavim u kuci a da ne pricam da mi je to jedino zadovoljstvo u zivotu (kad se vratim sa "smor" posla) na koje sam se gadno "navukao" da sad ne znam sta cu? Da li je neki mehanicki kvar? Ili je mozda neki virus "upao" u BIOS/windows? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 204 puta na 163 poruka
|
![]()
Jel to PS/2 ili USB tastatura ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 29.8.2007.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
|
![]()
PS/2 tastatura
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.622
Zahvaljeno 2.302 puta na 1.516 poruka
|
![]()
Heh to se i meni desavalo na cini mi se istoj ploci (moja je P4P800SE valjda) sa Genius tastaturom... Komp se toliko ubugovao da sam u jednom trenutku razmisljao o reinstalaciji windowsa. Uzmi USB tastaturu i zavrsi problem, ja sam tako resio problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vreme punjenja baterija? | Bole-M | Foto i audio/video | 20 | 15.2.2009 16:49 |
Imam plocu GIGABYTE 8S648-RZ | bajro | Kvarovi | 3 | 6.9.2006 15:10 |
Katastrofa u krajnje nezgodno vreme!! | Augustus | Kvarovi | 9 | 30.7.2006 1:52 |
Datum i vreme sa mini DV kamere i VHS kaseta! | Kokan | Foto i audio/video | 5 | 24.2.2006 1:43 |