![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Evo nekoliko mojih zapažanja u vezi sa pripovetkom i avanturom. Dajem ih sakrivena, da ne otkriju ništa nekom ko to neće. Spoiler za zapažanja:
Spoiler za odgovor na deo pitanja:
![]() ![]() ![]() Idi na Borsko jezero kod Foresta da pecaš i učiš. Tamo nema niko da te dira. ![]() Guilty as charged. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
Ketchua (25.8.2009) |
![]() |
#43 |
Veteran
Član od: 16.10.2008.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 280 puta na 127 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Odlicno ako nisam sebi spoilovao igru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Deo inventara foruma
|
![]() Spoiler za Pitanje:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Starosedelac
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka
|
![]()
O Bože,pa poglavlje samo sa jednim likom može da se završi na više od jednog načina.
To znači zabava na kvadrat ![]() Završio sam deo sa Nimdokom,i prešao na deo sa Garristerom. EDIT: Malo sam googlao u vezi tih završetaka (ne u obliku walkthrough) i našao ovo: "I Have No Mouth, and I Must Scream won several major awards. Digital Hollywood called it the "Best Dark Game of 1996", and the Computer Game Developers Conference awarded it the "Best Game Adapted from Linear Media". Computer Gaming World named it the "Best Adventure Game" of the year, and in their 15th anniversary issue, listed it among the "150 Games of All Time", "Best 15 Sleepers of All Time" and "Best 15 Endings of All Time"." i ovo: "The game can end in several different ways depending on how the finale is completed." ??? "The French and German releases were partly censored. The game was forbidden to players under 18 years of age. Furthermore, the Nimdok chapter was removed. This results in the German game being impossible to solve." !!! Poslednja ispravka: draske73 (26.8.2009 u 0:10) Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Spoiler za odgovor na pitanje iz poruke #45:
Hehe, a izvor? Čitajte oprezno, jer "Vikipedijin" tekst obiluje spojlerima svake vrste. Ja sam ga pročitao tek pošto sam prešao igru. Citat:
Kad smo kod vođenja likova: mislio sam da je apsolutno svejedno kojim ćete ih redosledom birati (sem u završnom delu, nakon što "odvozite" svo petoro), ali neki kažu (izvor: UHS Hints file) da pri pojedinim redosledima biranja junaka Beni hoće da potpuno nestane sa ekrana kad na red dođe njegova epizoda. Meni nije nestajao sa ekrana (moj redosled igranja je bio: Elen - Beni - Gorister - Nimdok - Ted), ali sam imao drugi problem, opisan u prikazu igre (ono - igra te pusti da ideš u novi dan, a nisi uradio sve što treba u prethodnom). Izgleda da je epizoda sa Benijem svima ili bar većini najproblematičnija. Poslednja ispravka: zoran845 (26.8.2009 u 2:22) |
|
![]() |
![]() |
draske73 (26.8.2009) |
![]() |
#48 |
Deo inventara foruma
|
![]() Spoiler za Odgovor na odgovor na pitanje za post #47:
Poslednja ispravka: Nikola16789 (26.8.2009 u 3:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Starosedelac
|
![]()
OK,thanks - doduše čitao sam samo par pasusa koja sam i jurio (Multiple endings;Press Reviews;Awards;Mature content and European censorship) jer sam pretpostavljao da može nešto da me "zezne" taj članak.Ali....
Citat:
Spoiler za hint:
Ovako sam završio poglavlje sa Nimdokom,koji je inače sam po sebi veliki paradoks Spoiler za hint again:
Boga mi.....sada ti dobro ide ova tema ![]() ![]() A igramo samo Keki,Nikola16789 i ja ![]() što znači nas trojica,a: "-A trojke su Đuro šta? -Osnovne jedinice diverzantskih grupa" ![]() Poslednja ispravka: draske73 (26.8.2009 u 9:20) Razlog: "skinut" bold |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |||
Deo inventara foruma
|
![]() Spoiler za spojler povodom odgovora na odgovor na pitanje za post #47, a iz posta #48 XD:
Citat:
Spoiler za spojler na spojler:
Citat:
![]() Naravno da dobro ide, kad se tebi i meni tastatura ne 'ladi ![]() ![]() ![]() ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Ne mogu više, zabole me glava od [quote][unqoute] ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (27.8.2009 u 10:33) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Starosedelac
|
![]()
Aaaaaaa
![]() Silly of me ![]() Izvukao sam iz konteksta tj prejudicirao ne znajući (još uvek) who the fuck is mouthless slug-like being. A lepo kaže Spoiler za hint:
EDIT:Bolje da mi nisi ukazao na to,jer smo nesvesno doveli do hinta koji sam ovom prepiskom "zaradio" ![]() Poslednja ispravka: draske73 (26.8.2009 u 9:39) Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naravoučenije: mani šta ja pričam, uzmi igraj, igraj, igraj,...
![]() Nisam po tom principu stavio smajlije, a da jesam, personifikacije Boga i naroda bi bili ovi smajliji: ![]() ![]() Hvala (u moje ime), ali već je procirkulisao preko PM-a ![]() Ako to niste u stanju, biće vam izuzetno teško da igrate bilo koju avanturu (sem možda onih "mutavih"/"mistolikih"). Citat:
![]() Poslednja ispravka: zoran845 (27.8.2009 u 9:48) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Starosedelac
|
![]()
Jeste off,ali.....
![]() Dobre si smajlije stavio kao definiciju Boga i naroda. Umesto da si stavio ![]() ![]() E sad je bolje - ovo drugo poređenje koje si editovao. Sto puta sam se zbunio sa ovim tvojim editovanjima u tvoje prošle poruke a koje se odnosi na sadašnje poruke ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: draske73 (26.8.2009 u 12:30) Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Član
Član od: 5.5.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 29 puta na 15 poruka
|
![]() Citat:
http://www.4shared.com/file/89367056...irius_005.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Deo inventara foruma
|
![]() Spoiler za Mali report kako napredujem:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Izgleda da nije samo po jedna verzija razvoja događaja vezana za happy end,ako se tako u opšte može reći. Spoiler za spoiler:
Baš me interesuje da li je tako sa svima - ali otom potom,polako. Poslednja ispravka: draske73 (26.8.2009 u 15:38) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Basterd...
|
![]()
Pročitao sam pripovetku (obzirom da je jako kratka), i oduševio se.
![]() Samo, ona .pdf verzija koju je neko ostavio za DL kao da je prelamana nogama. Na sto mesta spojene reči, nema interpunkcije (ili tako treba?)... Evo jednog malo čišćeg izdanja. ![]() http://www.surfturk.com/endoftheworld/ihavenomouth.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Starosedelac
|
![]()
@zoran845
Pošto si ozvaničeni expert za avanture na ovom forumu , zamolio bih te ako ti nije teško,da nama "laicima" napraviš jedan spisak igara koje su dosta slične IHNMAIMS-u (a nadam se da ih ima). Mnogo mi se sviđa ova igra - zagonetke su dobre i logične, kao i sama atmosfera i priča. Please ![]() Da li su Dark Seed i Dark Seed 2 u stilu IHNMAIMS-a i vrede li? Poslednja ispravka: draske73 (27.8.2009 u 9:50) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ni ovo izdanje nije bez falinke: Na slici koja u dokumentu (kao što se iz priloženih snimaka može videti) fali je jedan važan citat (javlja se i u igri). ![]() Moja preporuka svima je da čitaju Kečuinu verziju (pogotovu ako se slabo snalaze sa razdvajanjem spojenih engleskih reči) a nedostajući deo potraže u onoj za koju sam ja dao link u poustu #3. ![]() Prvo: nisam nikakav official connoisseur of adventures ![]() ![]() Drugo: Nisam (još) igrao DS (ni keca, ni dvojku) ![]() Ono što me (donekle) izdvaja od drugih ljubitelja, poštovalaca i znalaca žanra je ogromna želja ![]() ![]() ![]() ![]() Koliko je meni poznato, IHNMAIMS je poprilično unikatna igra (zato je, ponavljam, i dobra) pa ti ostaje da igraš nešto slično po ugođaju, a tu bi (možda) mogli da upadnu sledeći naslovi: Spoiler za kobasicu od preporuka:
Uostalom, imaš čitavu enciklopediju avantura ovde, pa lagano prebiraj. Ako su drugi mogli da napišu, možemo i mi da čitamo, zar ne? Lakše je čitati nego pisati. ![]() Ne trebaju ti ovde znaci navoda - imaš manje pogođenih avantura no Pjanović ![]() ![]() Spoiler za šaljivi logički igrokaz:
![]() Citat:
![]() U "Sanatorijumu" ima više groze nego jeze. Poslednja ispravka: zoran845 (27.8.2009 u 13:02) |
||
![]() |
![]() |
draske73 (27.8.2009) |
![]() |
#60 |
Basterd...
|
![]()
Ma nije problem, ali je ružno.
![]() Draske: Nisam igrao IHNMAIMS, ali Dark seedovi su definitivno vredni igranja (turobni, teskobni, napeti... da izludiš). ![]() EDIT: Uuu, Neuromancer. Ako možeš da svariš XT-oliku grafiku (ja još igrao neki Mac port, sa onim ljubičasto-plavkastim momentima), ovo je odlično sajber pank rešenje. ![]() Poslednja ispravka: Ketchua (27.8.2009 u 9:37) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
draske73 (27.8.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, ihnmaims, opis igre, scummvm |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|