![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.731
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]()
Da li se neko seca ove stare PC igre, sa pocetka 90tih.
Blia je preteca Heroja Moci i Magije, u stvari 70% koncepta i jedinica iz ove igre se koriste i u Herojima. A s druge strane je i dosta razlicita. Cilj je bio da sa svojim herojem pronadjes kraljev skiptar zapakovan na nekom mestu medju 4 kontinenta. A delove mapa poseduju kraljevi protivnici (koje zive u gradovima koje treba osvojiti). Kretanje po mapi se vrsilo polje po polje (a ne "go to" kao u herojima1-5), dok je na mapi bilo gomila nezavisnih protivnicih armija koje se takodje krecu (a nisu staticne grupe na mapi kau u herojima1-5). Kampanja je bila vremenski limitirana (mislim godinu dana) Regrutacija jedinica se vrsila u kraljevom dvorcu (neogranicene kolicine svih ljudskih jedinica) ili u raznim gradjevinama/jazbinama na terenu (limitirano, samo jedan tip jedinice, slicno kao u herojima1-5, respawn jednom mesecno). Borba je bila potezna kao u herojima. Heroj moze da baca magije a jedine imaju specijalne sposobnosi. Na primer, trolovi su imali regeneraciju, duhovi su povecavali brojnost ubijanjem protivnika, sprajtovi su mogli da odmah dolete do protivnika i slicno (vecina ovih je i adaptirano za heroje1-5) Prvi kontinent je imao najlase protivike, sa sve tezim sto je kontinent dalje. Izmedju kontinenata (a i po kontinentima, ako oces) se putovalo brodom. Mnogi koncepti iz ove igre su nasli mesto u herojima1-5. Na primer prvo, da bi mogao da napadas gradove moras da nadjes katapult, a da bi mogao da bacas magije treba da nadjes spellbook (sem ako si mag). Cuveni "zlato ili iskuvsto" kovceg potice bas iz ove igre. Inace, na startu biras jednog od 4 mogucih heroja: Knight, Paladin, Barbarian ili Sorceress. Ono u cemo se igra razlikuje je da armija kosta odrzavanje u novcu, ali zato svaka pobeda sem iskustva daje i pare. Takodje maksimalan broj jedinica odredjenog tipa u armiji je zavisio od komandne sposobnosi heroja (sto veci nivo to veci maksimum). Toliko od mene... Nadam se da je jos neko ovo igrao. Jos da znam dge mogu ovo da nabavim... Jedini koristan link, koji sam nasao (ni sam ga jos nisam procitao): http://www.rpgclassics.com/shrines/genesis/kingbounty/ Poslednja ispravka: player1 (9.8.2006 u 17:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
C64 Legend
|
![]()
Hm.. ja mislim da znam za to. Cak mislim da sam je video negde, ali ne znam da li su to bili mozda Heroji 1. Izgleda da ne mogu vise da pomognem ovde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.169
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka
|
![]()
Demit, imao sam ovu igru i baš htedoh da je okačim, al sad ne znam gde mi je
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Nasao sam download na ovoj stranici:
http://takegame.com/others/htm/kingsbounty.htm Ovo je neka distribucija sa instalerom na Windowsu. Izgleda da radi bez problema, bez potrebe za DOS emulatorom ili slicno. Poslednja ispravka: player1 (9.8.2006 u 20:54) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 27 puta na 6 poruka
|
![]()
Igra mnogo lepse izgleda i funkcionise u verziji za SEGA Genesis (Mega Drive 2) Skini emulator Kega Fusion, i rom sa ove adrese
http://romhustler.net/roms/genesis/k i uzivaj, igra je stvarno biser! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Procitao da Sega Genesis verzija ima promenjenu mehaniku igranja (kretanje po mapi nije potezno), sto pravi igru tezom.
Inace, takodje postoji remake, za Playstation2, zvani Heroes of Might and Magic: Quest for Dragon Bone Staff. Nikad igrao, samo cuo da postoji. wiki link sa infomacijama: http://en.wikipedia.org/wiki/King's_Bounty EDIT: Upravo sam probao sega verziju, i sta da kazem sem da je dobar port. Evo jutros samo htede da je probam, a ono prodje 2 sata. Poslednja ispravka: player1 (20.8.2006 u 10:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Evo mene iz buducnosti. 18 godina kasnije.
Krenuo sam ponovo da igram originalnu DOS verziju, kroz DOSBox, pre par meseci. Igra je i dalje super zabavna. Ono sto sa promenio u mom stilu igre je da sa sobom uvek zapisujem sta sam uradio u notepad-u, gde je sta u kom zamku, gradu i slicno. Vidi se da kad je igra radjena za 90-te, da je ideja bila da to narod pise olovkom. Nasao sam i na netu PDF starog manuala, gde bukvalno imaju listovi koju su bili namenjeni za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
king's bounty, stare igre, tbs |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |
King's Quest Remake | Patton | Avanturističke igre | 0 | 30.11.2005 12:47 |